SON DAKİKA



Haber > Sağlık > ABD'den Zika virüsü uyarısı

ABD'den Zika virüsü uyarısı

17 Ocak 2016 Pazar - 15:18




Sivrisinek ısırığı yoluyla bulaşan Zika virüsü nedeniyle ABD, hamileleri Güney Amerika’ya gitmekten kaçınmaları yönünde uyardı.





ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) yapılan açıklamada hamilelere Zika virüsünün etkili olduğu bölgelerden uzak durmaları uyarısı yapıldı. Virüs, şu ana dek 13 Güney Amerika ülkesinin yanı sıra Karayipler’de bir ada olan Martinik’te görüldü. Virüs ateş, döküntü, eklem ağrıları ve göz nezlesine neden oluyor. Gebelerde virüsün anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebileceği, hatta bebeğin ölümüne yol açabileceği belirtiliyor.

BEBEKLER TEHDİT ALTINDA

Virüsün yayıldığı ülkelerden Brezilya’da geçtiğimiz Ekim ayından bu yana 3 bin 500’den fazla bebek ve fetüse bir nörogelişimsel bozukluk olan ve bebeğin kafasının normal boyutlardan küçük olmasına neden olan mikrosefali teşhisi konulduğu kaydedildi. Bu vakalardan şu ana kadar dördünün incelendiği ve tamamında anneye Zika virüsünün bulaştığının tespit edildiği belirtildi. Henüz virüsü önlemeye yönelik bir aşı ya da tedaviye yönelik bir ilaç bulunmuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap