27 Haziran 2016 Pazartesi - 10:31
O gün kusursuz bir gelin olmak için elinizden geleni yaptınız. Kilo vermek için diyetler, daha güzel görünmek için saç ve cilt bakımları… Kaldı son 3 gün… Peki bu son 3 günde nelere dikkat etmeli ve nasıl beslenmeli? İşte Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, 3 günlük gelin diyeti…
DÜĞÜNDEN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 5 NOKTA
Düğünden önceki hafta mutlaka yediklerinize dikkat etmelisiniz!
1.Konserve türü ve fazla tuzlu ürünlerden uzak durmaları gerekir. Tuzlu besinler tüketirlerse eğer vücutta su tutumu fazla olur. Dolayısıyla ödem oluşur, şiş bir karın ve vücut gelini düğün günü rahatsız edecektir.
2.Basit karbonhidrat tüketmekten kaçınmalılar çünkü kalitesiz karbonhidratlar şeker dengesinin bozulmasına sebep olur, kişi halsizlik ve yorgunluk hisseder. Düğün öncesinde daha çok enerji veren protein grubundan tüketmek daha doğrudur.
4.Su tüketimi artırılmalıdır. Düğün telaşı içerisinde hissedilen susuzluk ve açlık karıştırılabilir. Yemek yerine mutlaka su tüketmeye yönelmek gerekir. Su tüketmemek halsizlik ve yorgunluk yapar.
5.Düğün öncesi stres ve heyecan ile kişide kabızlık ve ödem oluşturabilir. Bitki çayları tüketerek stres azaltılabilir. Kabızlık ve ödem için kiraz sapı ve biberiye demlenip içilebilir.
3 GÜNLÜK KUSURSUZ GELİN DİYETİ
Kalkınca: 1 bardak su + 2 tane kuru kayısı
SABAH (09:00) : 1 haşlama yumurta, 1 dilim glütensiz ekmek
ARA (10:30) : 2 ince dilim ananas, 2 adet ceviz
ÖĞLE (13:00 ) : 120 gram yağsız ızgara bonfile, 1 kase lahana çorba
ARA (15:30) : 1 adet kivi, 6 adet çiğ badem
AKŞAM (19:00) : 1 kase yoğurt, 10 kaşık kabak yemeği
ARA (21:00) : 10 tane çilek, 6 adet çiğ fındık
2.Gün
Kalkınca: 1 bardak su + 2 tane kuru kayısı
SABAH (09:00) :1 dilim peynir (az yağlı),6 adet tuzsuz zeytin, 1 dilim glütensiz ekmek
ARA (10:30) : 10 adet taze erik, 2 adet ceviz
ÖĞLE (13:00 ) : 120 gram yağsız haşlama tavuk, 1 kase az yağlı yoğurt
ARA (15:30) : 1 dilim peynir, 1 tane grisini
AKŞAM (19:00) : 12 yemek kaşığı ıspanak yemeği, 1 kase az yağlı yoğurt
ARA (21:00) : 2 ince dilim ananas,6 adet çiğ fındık
3.Gün
Kalkınca: 1 bardak su, 2 adet kuru kayısı
SABAH (09:00) : 1 haşlama yumurta, 1 dilim glütensiz ekmek
ARA (10:30) : 1 adet kivi, 6 adet çiğ badem
ÖĞLE (13:00 ) : 12 yemek kaşığı semizotu, 1 dilim glütensiz ekmek
ARA (15:30) : 10 adet çilek, 2 adet ceviz
AKŞAM (19:00) : 12 yemek kaşığı ıspanak, 1 kase az yağlı yoğurt
ARA (21:00) : 1 küçük boy elma veya 2 ince dilim ananas
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.