SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Yıldırımhan'ın üzüntüsü

Yıldırımhan'ın üzüntüsü

09 Kasım 2017 Perşembe - 08:13








Dr. Aydın Aydın'ın ani vefatı herkeste şok etkisi yaptı. Kimse vefat ettiğine inanamadı, inanmak istemedi. Bunlardan birisi de yakın dostu Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan'dı. Yıldırımhan ile dün konuştuk. Yıldırımhan, Dr. Aydın'ın vefatından dolayı derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Aydın Bey şehrimiz için çok önemli bir kardeşimizdi. Yüreğindeki insan sevgisi, beyefendiliği, sakin duruşu örnek alınacak nitelikteydi. Binlerce insana sağlık konusunda yardımcı olmuş değerli bir dostu kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ani ölümü bizleri sarstı. Ailesine, dostlarına, hemşehrilerimize sabırlar diliyorum. Allah taksiratını affetsin. Mekanı cennet olsun" dedi.

***

TARAFSIZ KALACAKLAR MI?

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimi gün geçtikçe kamuoyunun daha fazla ilgisini çekiyor. Başkan adayı Ömer Hakan Usta, arkadaşlarıyla Büyükşehir Belediye Baskanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti. Aldığımız bilgilere göre ziyaret çok olumlu geçti. Başkan Gümrükçüoğlu şoför esnafına verdiği önemi dile getirmiş. Şoför esnafı şimdi merak ediyor. Gümrükçüoğlu seçimde tarafsız kalacak mı? Edindiğimiz bilgilere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafsız kalacak. "Kazanan da kaybeden de bizim" diyormuş. Bakalım Gümrükçüoğlu da tarafsızlığını koruyacak mı? Çünkü şoför esnafı tarafsız kalmasını istiyor.

***


AK PARTİ'DE KONGRELER YENİDEN BAŞLIYOR

Trabzon’da yapılmaya başlanan ancak genel merkezin talimatıyla ertelenen ilçe kongreleri kasım ayı sonu itibariyle yeniden başlayacak. AK Parti Genel Merkezi'nden, Trabzon’a gelen talimat çerçevesinde 25 Kasım’da Tonya İlçe Kongresi ile yeniden başlayacak kongre süreci Aralık sonu veya Ocak ayının ilk haftasında bitecek. Trabzon İl Kongresinin ise ilçe kongrelerinin bitiminin hemen akabinde yapılması planlanıyor.

Hatırlanacağı üzere Trabzon ilçe kongreleri eylül ayında başlamış ancak genel merkezden gelen talimat üzerine ileri bir tarihe ertelenmişti. Trabzon il kongrelerinin diğer büyükşehirlerde olduğu gibi, 51 il kongresinin bitiminin ardından yapılacağı ifade edilmişti. Trabzon'da AK Parti'de Ortahisar, Yomra, Tonya, Şalpazarı, Düzköy ilçe kongreleri yapılmamıştı.

Ortahisar İlçe Kongresi için mevcut ilçe başkanı Temel Altunbaş ile yola devam edileceğine kesin gözüyle bakılırken Tonya'da Cafer Köroğlu ismi üzerinde karar kılınmıştı. Şalpazarı ilçesinde AK Parti Genel Merkezi Zeki Çabuk isminde karar kılmasına rağmen mevcut ilçe başkanı Mehmet Topkara da adaylığını açıklamıştı.

Düzköy İlçe Başkanlığı için mevcut ilçe başkanı Şenol Akpınar ile devam edileceği kesinleşti. Yomra ilçesinde mevcut ilçe başkanı Mustafa Pehlivan'ın devam etmeyeceği, yerine ise eski ilçe başkanı Eyüp Ergan ve eski ilçe başkan yardımcısı Mustafa Bıyık ismi konuşuluyor. Yomra'da Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun belirleyici olacağı da seslendiriliyor.


***

ORTAHİSAR BELEDİYESİ GÖZ AÇTIRMIYOR

Ortahisar Belediyesi geçtiğimiz günlerde Trabzon’da tavuk döner satan Türkiye genelinde marka olan 3 işletmeye kapatma cezası uygulamıştı. Gazetemiz de bunu haber yapmış ancak bu işletmelerin isimlerini yazmamıştı. Aslında isimlerini biliyoruz ancak belediyenin yaptığı açıklamanın bu noktada yeterli olduğu kanaatindeyiz.

Bu işletmelere neden sınırlı kapatma uygulandığı ise gramajda saklı. Yani vatandaşa 100 gram yerine daha düşük gramajlarda döner satışı yapıldığı bildiriliyor. Yapılan ölçümlerde lokantaların 100 gramın da bayağı altında satış yaptıkları ortaya çıkarılmış. Burada size tavsiyemiz, tezgahında tartı bulunmayan işletmelerden alışveriş yapmamanız.

Mesela bazı işletmeler tartı yerine küçük kaseler kullanarak müşterilerine servis yapıyor. Ancak özellikle belirtelim küçük kaselere koyulan döner ortalama 50 ile 70 gram arasında alıyor. Bu arada kapatma cezası sonrasında bu işletmelerin de kendilerine bir çeki düzen verdiğini belirtmekte fayda var. Trabzon Lokantacılar Odası'nın bu konular hakkında açıklama yapmaması da akıllarda soru işareti olarak duruyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap