SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Trafik s.o.s veriyor

Trafik s.o.s veriyor

31 Ağustos 2017 Perşembe - 09:04








Trabzon büyükşehir oldu olmasına da trafik sorunu gün geçtikçe özellikle sürücülerin kabusu haline gelmeye başladı. Yaz mevsimiyle birlikte şehri mesken tutan turistlerin de etkisiyle nüfusunu ikiye katlayan Trabzon'da akşam saatlerinde trafikte yaşanan keşmekeşlik illallah dedirtti. Özellikle Uzungöl'de serinlenip doğal ortamı içine çekmek için Trabzon'a gelen Arap turistleri şehrin her yerinde görmek mümkün. Hal böyle olunca da Trabzon'un ana arterleri ve geçiş güzergahları tıkanıyor. Şu sıralar şehirde tartışılan bir konu da hafif raylı sistem. Ancak bunun için de en az 10 yıl beklemek gerekiyor.

Bu, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şaban Bülbül'ün açıklaması. Bülbül, kent için hayati projenin Trabzon'da kördüğüm olan trafiğe neşter vuracağı görüşünde. Bu konuda da şehrin dinamiklerinin harekete geçmesi, ayağa kalkmasından yana Bülbül. Şu bir gerçek ki, Trabzon artık kabına sığmıyor. Mevcut yollar yetersiz. Bu sorunun ivedilikle çözümü için tüm yetkili merciler topyekün birlik olmalı.

KURBAN'DA KURBAN OLMAYIN!

Mübarek Kurban Bayramı geldi çattı. Türkiye'nin dört bir yanında kurban pazarlarına rastlamak mümkün. Kurban Bayramı öncesi aşina olduğumuz olay ve haberler gazetelerin özellikle üçüncü sayfalarında yer alıyor. Acemi kasaplardan kalpazanlığa, duygu tacirlerine kadar her türlü vaka geliyor gazetemize. Emniyet önceki yıllara nazaran artan dolandırıcılık konusunda daha bir dikkatli. Polis, kurbanlık alırken alıcı ile satıcı arasında yapılan alışverişlerde sahte paralara dikkat edilmesi konusunda uyarılarla sınırlı kalmıyor, broşür bile dağıtıyor.

Kurban Bayramı öncesi sahte paralarla vurgun yapmak isteyen dolandırıcıların yanı sıra halkın duygularını sömürerek kurban derisi konusunda vurgun yapmak isteyen şahıslara karşı da önlem almak ve dikkatli olmak lazım. Özellikle telefonla gelen talepler sonunda bu tür vakalara sıkça rastlıyoruz. Bir de acemi kasaplar var tabii. Aman dikkat! Siz siz olun, kurban kesimini ehil kişi ya da kasaplara bırakın. Her Kurban Bayramı'nda hastanelerin acil servislerinde yaşanan manzaralara dileriz bu sene rastlamayız.


FINDIK ÜRETİCİSİ TEPKİLİ

Fındık toplayan gelin / Fındık dalda kalmasın / Eğil bir yol öpeyim / Aklım sende kalmasın... Fındıkla ilgili birçok mani var. Bu da Ordu Mesudiye yöresinden bir mani. Şu bilinmeli ki fındığın içi de dışı da üretici kesimi yakıyor. Yapılan onca zahmete değer mi derseniz, tabii ki değmiyor. Neden? AK Parti Hükümeti'nin ilan ettiği fiyat her şeyi açıklar sanırız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, TMO'nun Giresun kalite fındığı 10,5 liradan, Levant kalite fındığı ise 10 liradan alacağını duyurmuştu. Bu rakamlar üreticiyi haliyle memnun etmedi. Tepkiler günbegün artıyor.

Kimi üretici fındığını yaktı, kimi toprağa gömdü. Seslerini bu protestolarla duyurmaya çalıştılar. Fındık fiyatı konusunda muhalefetten gelen cılız tepkiler de cabası. Ancak hükümet kanadı adeta Nuh diyor peygamber demiyor. Ürününü toplayan üretici kara kara düşünüyor. Nasıl düşünmesin ki? Yevmiyeler verilecek, belki düğün yapılacak, okullar açılacak... Sıkıntı üstüne sıkıntı. Ancak şu ana kadar yerini bulan bir geri dönüşüm olmadı. Karadeniz Bölgesi'nin 'milli' ürünü, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olduğu fındık için gerekli koşullar ve iyileştirmeler yapılmazsa ülkemizin zirveyi terk etmesi kaçınılmazdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap