SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Tonya’da üç isim

Tonya’da üç isim

29 Ağustos 2017 Salı - 08:48








AK Parti Tonya İlçe Başkanlığı için Trabzon İl Başkanlığı tarafından yapılan ve 9 ismin temayüle sokulduğu ilçede 3 isim ön plana çıktı. AK Parti Tonya İlçe Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Cafer Köroğlu, 2014 yerel seçimlerinde Tonya belediye başkan aday adayı olan Hüseyin Yıldırım ve Tonya yönetiminden Mehmet Salih Aygün ilçe başkanlığı için ön plana çıkan isimler. Tonya'da AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından yapılan ve partinin kurucu ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve eski belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu temayülde açık ara Cafer Köroğlu isminin ön plana çıktığı, genel merkeze bu isimlerin gönderildiği ifade ediliyor. Köroğlu'nun  mevcut belediye başkanı Osman Beşel ve ilçe başkanlığı görevini devredecek olan Mehmet Yakupoğlu ile uyumlu çalışması kendisini bir adım öne çıkarıyor. Tonya'daki hakim hava Cafer  Köroğlu'nun üzerinde durulduğu yönünde.

ÇARŞIBAŞI'NDA SÜRPRİZ

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Kongresi öncesinde ilçede ve parti içerisinde yapılan temayül yoklamalarında iki isim ön plana çıktı. Bu isimler ise halen Trabzon Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan Hakan Kocaman ve ilçede sevilen bir sima olan, MHP tabanından gelme Alpaslan Kul. Hakan Kocaman önümüzdeki dönem aynı zamanda Çarşıbaşı Belediye Başkanlığı için de konuşuluyor. AK Parti Genel Merkezi'nin bir görevi olan veya bir belediye meclisi üyesi olana teşkilatlarda da görev verilmemesi noktasında mutabakata vardığını da belirtmek gerek. Bu noktadan bakıldığında belediye meclisi üyesi olan Hakan Kocaman'ın ilçe başkan adayı olması nasıl olacak bu da önümüzdeki günlerde netleşecek. Çarşıbaşı ilçesinde ağırlıkta olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanından gelmesi, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve sivil toplum örgütleri ile birlikte iyi diyaloglar kurması Alpaslan Kul ismini de bir adım öne çıkarıyor.

AZİZOĞLU AÇIKLADI

AK Parti Sürmene İlçe Başkanlığı seçimi öncesinde Sürmene'de birçok isim aday olmak için aday adaylıklarını açıkladı. Adaylıklarını açıklayan isimler arasında AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ve Genel Merkez'in yaptırmış olduğu anketlerde iki kişi ön plana çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan ve ilçede bir dönem Mustafa Azizoğlu'nun da oğlu olan Hüseyin Azizoğlu ismi üzerinde mutabakata varıldığı ifade ediliyor. İlçede uzun yıllardan beri esnaflık yapan ve AK Parti kurucu yöneticisi olan Yusuf Eski de partinin il teşkilatının yaptırdığı ankette ikinci sırada çıktı. AK Parti'de ilçe başkan adayı olacağını açıklayan Hasan Aksayan'ın da Hüseyin Azizoğlu'na destek için adaylıktan vazgeçtiği ifade ediliyor. AK Parti'de Sürmene ilçe teşkilatlarında bugüne kadar birçok kez görevden almalar Genel Merkez tarafından yaşanmıştı. AK Parti Genel Merkezi bu dönem Sürmene'de sıkıntı yaşamamak için ince eleyip sık dokuyor. İlçede sevilen bir isim olan Hüseyin Azizoğlu'nun ilçe başkanlığına hemen hemen herkes oldu gözüyle bakıyor. Sürmene'de AK Parti İlçe Başkanlığı için Yusuf Eski mi yoksa Hüseyin Azizoğlu mu başkan olacak? Bayram sonrası bu ismin kim olacağı netleşecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap