SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Terk edilmiş şehir gibi

Terk edilmiş şehir gibi

06 Kasım 2017 Pazartesi - 08:19








Merak ettik. Bu kadar tesis açılmış, bu kadar otel ve motel hizmete girmiş, bunca büfesinden tutun cafesine kadar her şey Uzungöl'e gelecek olanların hizmetine sokulmuş. Yazını gördük, bir de kışını görelim dedik. Acaba bu mevsimde durum nedir, nasıl diye Uzungöl'e çıktık. Ne yalan söyleyelim, gördüğümüz manzara karşısında şaşırdık. Yazın tıklım tıklım olan Uzungöl'de amiyane tabirle hafta sonu in cin top oynuyor. Kimsecikler görünmüyordu ortalıkta. Sanki terk edilmiş bir şehir görüntüsündeydi o güzelim Uzungöl. Yazık, o kadar yatırım yapılmış, o yapılan yatırımlar sadece sezonluk hizmet veriyorlar. Ha diyeceksiniz durum böyleyken, yiyecek fiyatları aynı mı? Evet, aynı. Yani biraz turist çekmek için ne fiyatlarda indirim var ne de hizmette bir ilerleme. Her zaman aynı şeyleri söyledik, Uzungöl'ü kurtarmak için, yöreyi daha çekici hale getirmek için mutlaka buraya ciddi anlamda el atılmalıdır.

***

İDDİALAR YENİLİR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda sular ısınmaya başladı. Bir televizyon programına katılan mevcut başkan Turan Altuntaş'ın, başkan adayı Ömer Hakan Usta ile ilgili yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Altuntaş, Usta'nın tazminatını almak için Şoförler Odası'nı mahkemeye verdiğini, bu nedenle şoför esnafının hakkını nasıl koruyacağını hala anlayamadığını belirtti. Altuntaş, Usta'nın kendisinin istifa etmediğini, onu genel sekreterlikten ayırdıklarını söyledi. Mevcut başkan Altuntaş'ın aday olan Usta hakkında ortaya attığı iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Altuntaş'ın bu iddialarına Usta'nın nasıl cevap vereceği şimdilik merak konusu. İzleyip görelim.

***


HERKES KENDİ DERDİNDE

Trabzon'un önemli sivil toplum kuruluşları arasındadır Şoförler Odası. Her seçimde iddia edildiği gibi bu seçimde de siyasi iradenin taraf olacağı yazılıp söyleniyor. Siyasi iradeye yakın isimlerle konuştuk. Öyle böyle isimler değil konuştuklarımız. Hepsi önemli unvanlar taşıyan kişiler. Söyledikleri, seçime asla müdahalede bulunmadıkları yönünde. Kimseyi işaret etmediklerinin altını çizdiler. Her adaya aynı mesafede olduklarını vurguladılar. Zamanla fotoğraf bize neyi gösterir onu bilemeyiz. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, biz işin takipçisi olacağız. Kim kiminle dirsek temasındaysa, kim kimi destekliyorsa bunları açık seçik şekilde sizlere aktaracağız. Bizim gördüğümüz, herkesin kendi derdine düştüğüdür. Bizim gördüğümüz herkes sorumlu olduğu alanda, nasıl başarılı olmanın gayreti içerisindedir. Söylenenler lafügüzaftan ibarettir.

***

BETON DUVAR YIKILDI

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğal güzelliğiyle öne çıkan Sera Gölü çevresinde yapımı tartışmalara neden olan perde beton duvarın yıkımı tamamlandı. Bir süre önce göl çevresinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, çirkin görüntü oluşturan ve 'Çin Seddi' benzetmesiyle tartışmalara neden olan betonun yıkılması için verdiği talimat da yerine getirilmiş oldu. İlçede Sera Deresi Vadisi'nde, 1950'li yıllardaki heyelanın ardından oluşan Sera Gölü'ne paralel uzanan karayolunun genişletilmesi için bölgede perde beton duvar yapımına başlandı. Çalışmalar kapsamında duvarın büyük bir bölümü tamamlanırken, temmuz ayında bölgede göl manzarası olan bir otelde konaklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gördüğü çirkin manzara üzerine olaya el koymuştu. Gölü boydan boya çevreleyecek olan beton duvarın çirkin görüntü oluşturduğunu gören Bakan Soylu, betonun yıkılması talimatını vermişti. Bakan Soylu'nun talimatının yanı sıra birçok çevreci tarafından da 'Çin Seddi' benzetmesiyle tepki gösterilen duvarın yıkımı yaklaşık 3 ayda tamamlandı.


***

VAN’DAN ŞOK TRABZON AÇIKLAMASI

Van’dan Trabzon ve Erzurum’da İran İslam Cumhuriyeti Konsoloslukları bulunmasına tepki geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın “Van’a İran Konsolosluğu açılsın. İran'ın Van'da bir konsolosluk açması gerektiğini söyledik. Bu karşılıklı ilkeler çevresinde oluyor. Ne yazık ki Tebriz ve Urumiye'ye karşılık olarak Erzurum ve Trabzon'da konsolosluk var. Erzurum başkonsolosluğuna yapılan müracaatların yüzde 90-99'u Van ile ilgilidir. Yani Trabzon'da İran Başkonsolosluğunun olmasının bir anlamı yoktur” açıklamasından sonra sosyal medya ve yerel basından Trabzon’da ve Erzurum’da İran Konsolosluğu bulunmasına tepki geldi. Van’da görev yapan yerel gazeteciler ve bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden İran Konsolosluğunun Trabzon ve Erzurum’un hakkı olmadığını söyleyip Van’a açılması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap