SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Soylu Trabzon'da

Soylu Trabzon'da

24 Şubat 2017 Cuma - 06:37








Bu sabah saatlerinde Trabzon'a gelecek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un 99.Kurtuluş Yıldönümü nedeniyle Trabzon Valiliği'nde çelenk sunma programına katılacak. Bakan Soylu törenin ardından Trabzon'da 09.30'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Panagia Otel'de bir araya gelecek. Burada şehrin önemli sorunları tartışılacak. Toplantının ardından 14.00'da açılması planlanan Trabzon Müzesi açılışına katılacak olan Bakan Soylu, 'Turisti Kazanan Geleceği Kazanır' adlı projenin kapanış toplantısına katılacak. Toplantıların ardından bakan Soylu ilçelere ziyarette bulunarak AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek.

HELAL OLSUN AKSOY

Trabzon’da önemli bir isimdir Osman Kenan Aksoy. Eğitimden iş dünyasına, siyasete kadar tanımayan bilmeyen yoktur. Yardımseverdir, vicdanlı bir adamdır. Türk Eğitim Vakfı yöneticisidir. Dün yasadığı olayı paylaştı. "Helal olsun sana" de memenin mümkün olmadığı olayı gelin Aksoy'un ifadeleri ile okuyalım: "Dün Trabzon  SYDV'ye başvurmuş bir kadın geldi. Erzincan'dan üniversite öğrencisi kızının tedavisi için KTÜ’deymiş. Parasız kaldığı için devletten yardım istemiş. Müracaatını alan memur Iban numarası istemiş. Elinde sadece bir Ziraat bankamatik kartı vardı. Bu nedenle Ziraat Bankasına uğrayıp Iban alması gerekiyordu. Düşündüm epey bir yol yürümesi gerekiyordu. Kartını istedim, hemen Ziraat Bankası’ndan tanıdığım birini aradım. Sağolsun hemen Iban görüntüsünü attı bana. Yorgun ve çaresiz kadını bir eziyetten kurtarmış olduk. Kızının durumunu sordum. Talihsiz anne, metastaz yaptığını söylerken gözleri dolmuştu. Allah hiç kimseye böyle bir durum yaşatmasın. Allah'tan ümit kesilmez diyerek oradan ayrıldım. Zira ben de ağlamaklı olmuştum. Sizlerle paylaşmak istedim. Allah rızası için siz de duanızı ve yardımınızı esirgemezsiniz inşallah."

ESNAF SİCİLİNİ ÖĞRENİYOR

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından yürütülen Mobil Sicil Uygulaması kapsamında, bugüne kadar yaklaşık bin 300 esnafın sicil işlemleri ilçelerde yapıldı. TESOB Başkanı Metin Kara, Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret ederek, Mobil Sicil Uygulaması çalışmalarını yerinde gözlemledi. Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Lokman Günay ve yönetim kurulu üyeleriyle de görüşen Başkan Kara, sicil işlemlerini yaptıran esnafla ve sanatkârlarla da sohbet etti. Kara, esnaf ve sanatkârların zaman ve iş kaybını önlemek için 14 Kasım 2016 tarihinde Mobil Sicil Uygulaması başlattıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu uygulama kapsamında görevlilerimiz ayın belirli günleri ilçelere gidiyor. Bugüne kadar TESOB’da yapılabilen sicil işlemleri, artık görevlilerimiz tarafından belirli günlerde ilçelerdeki esnaf odalarında gerçekleştiriliyor. Böylece ilçelerdeki esnafın Trabzon’a gelerek zaman ve iş kaybetmesinin önüne geçmiş bulunuyoruz. Araklı’daki ilgi çok güzel. Esnafımız da uygulamadan oldukça memnun. Geçen yaklaşık 3 ay içinde bin 300 esnafımız ilçelerde sicil işlemi yaptırdı.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap