SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Proje alımında Trabzon Büyükşehir sınıfı geçti

Proje alımında Trabzon Büyükşehir sınıfı geçti

28 Şubat 2017 Salı - 07:11








Dün Zorlu Otel'de Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı, eski milletvekili ve hiç Trabzon'a gelmemiş olan Ali Şahin'in başkanlığında yapılan ‘AB Hibe Programı Çalıştayı'nda projeli uygulamalar konusunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi sınıfı geçerken, ilçe belediyelerinin ise genelde sınıfta kaldığı gözlendi. AB mali yardımlarından etkin bir şekilde faydalanan iller arasında yer alan Trabzon'a bu özelliğini Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlayarak uygulamaya koyduğu projeler kazandırdı. Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplum yararına olan sosyal sorumluluk projelerine ilçe belediyelerinin de katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Trabzon BB'nin gerçekleştirdiği projeler arasında ‘Okuldan Hayata. Benimle Oynar mısın?’ gibi eğitime yönelik projeler dikkati çekti.

KANCA, KANUNDAN TAVİZ VERMİYOR

Faruk Kanca, Trabzon iş, siyaset ve spor camiası için önemli bir isimdir. Beyefendi kişiliği, nezaketi ve duruşu ile hep takdir edilmiştir. Siyasette dava adamlığını kendi çıkarları önünde tutmuştur. Uzun yıllar siyasetin içinde yer alan Kanca şu anda Ortahisar Belediyesi Meclisi Üyesi ve Grup Başkanı olarak görev yapıyor. Belediyenin İmar Komisyonu Başkanı da olan Kanca şehrin imarla ilgili problemlerinin çözümünde önemli bir rol üstlenerek kanun ve adalet çizgisinden asla taviz vermiyor.

İMAMOĞLU, TAKDİR TOPLUYOR

Aslen Trabzonlu olan CHP'li İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üslubu ve farklı siyaset tarzı ile takdir topluyor. İmamoğlu, Trabzon ziyaretlerinde her kesimle ilişki kurmayı da ihmal etmiyor. Sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal birçok etkinlikte kendisini sıkça görüyoruz. İmamoğlu, doğrusu belediye başkanlığında iyi bir performans sergiliyor. İstanbul'da da Trabzon'da da her kesimle iletişim kurmayı başarabilen ender siyasetçilerden biri olan İmamoğlu'nun diğer siyasetçilere ve belediye başkanlarına örnek olmasını diliyoruz.


HÜSEYİN ÖRS NE DİYECEK?

Şu anda MHP'de siyaset yapan akademisyen Hüseyin Örs gelecek vadeden siyasetlerimizden. Daha önce DYP'de görev yapan Örs, buradan kazandığı deneyimle Trabzon'da her seçimde adından söz ettiren genç siyasetlerimizden. En son MHP'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Her kesimle iyi diyaloglar kurdu ve iyi bir grafik ortaya koydu. Geçen cuma günü Trabzon Şehir Müzesi’nin açılışında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tebessümlü sohbeti dikkatlerden kaçmadı. Gazetecilerle sohbetinde referandumda ne diyeceği ile ilgili soruya, "Parti disiplini bizim için önemli. Bu nedenle biraz daha beklemek gerek. Sayın Bahçeli Trabzon'a gelirse kendisini havaalanında karşılarım" diyerek net bir cevap vermekten kaçındı. Örs'ün referandum kararı ne yönde olacak? Bunu hem MHP tabanı hem de bizler merakla bekliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap