SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.08.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 31.08.2021

31 Ağustos 2021 Salı - 08:59




Olaylar ve Yaşananlar | 31.08.2021





MAĞDUR EDİYORLAR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Hükümet fındık alım fiyatlarını Giresun kalite fındık için kilosu 27 TL, Levant kalite fındık için ise 26,5 TL olarak açıklamıştır. Açıklanan bu fındık alım fiyatları üretici üzerinde büyük bir memnuniyetsizliğe ve mağduriyete neden olmuştur. Bu memnuniyetsizliğin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alımlarına 1 Eylül itibariyle başlayacağını ve almış olduğu fındığın parasını da üreticiye ancak 21 gün sonra yapacağını açıklamıştır. TMO’nun bu açıklaması üreticiyi açıklanan düşük alım fiyatlarının ardından ikinci kez mağdur etmiştir. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu kararından derhal vazgeçmeli ve fındık alımına biran önce başlamalıdır. TMO tarafından fındık üreticisine peşin ödeme yapmalıdır. Ayrıca yetersiz olan fındık alım noktalarının sayısı artırılmalıdır. Uygulamaya konulan dönüm başı 100 kg alım kotasından da vazgeçilmelidir. Bu şekilde fındık üreticisinin mağduriyeti giderilmelidir” dedi

BABACAN GİRESUN’A GELİYOR

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Giresun'a geliyor.

Ülke genelinde büyük oranda teşkilatlanma çalışmasını tamamlayarak seçimlere katılma hakkını çoktan kazanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, nihayet Giresun'a geliyor.

Partisini kurduğu günden bu yana yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe gezen Babacan ayakkabı eskitmeye devam ediyor. DEVA Lideri Babacan'ın yeni durağı ise Giresun olacak.

ZORBALIK

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Açıköğretim öğrencileri (korona pozitif ve temaslı olanlar dahil) yüz yüze sınav kararı skandaldan başka bir şey değildir. İnsan sağlığı bu kadar kıymetsiz mi? Bu karar yeniden gözden geçirilmeli!” çağrısı yaptı.
Torun, “Yalova Belediye Başkanımızı hukuksuzca görevden alan, tüm suçlamalar çürütülmesine rağmen hala göreve iade etmeyen iktidar, şimdi de belediyede işçi kıyımına başladı. Bu halkın seçmediği bir yönetimin zorbalığıdır” dedi

TÜRKMEN’İN ANKARA SEFERİ

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen Ankara’da, Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi ile üniversite rektörleri istişare toplantısına katıldı ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Türkmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Özgür Yeniçeri, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile Bayburt Üniversitesi önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Spor Haberleri Müdürü Hüseyin Doğru’yu ziyaret etti.  Ziyaretler kapsamında verimli görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Rektör Türkmen, ikili iş birliklerini daha ileriye götürmek adına yeni dönemde emin adımlarla ilerleyeceklerini ifade etti. Misafirperverlikleri ve yakın ilgilerinden dolayı tüm ev sahiplerine teşekkürlerini iletti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap