SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.12.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 30.12.2020

30 Aralık 2020 Çarşamba - 09:29




Olaylar ve Yaşananlar | 30.12.2020





SOYLU EN GÜVENİLİR İSİM

Siyasi parti genel başkanlarının yer verilmediği ankette, halkın en çok güven duyduğu isim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu listede ikinci sırada yer aldı.
İkiliyi sırasıyla şu isimler takip etti; Hulusi Akar, Fahrettin Koca, Ömer Çelik, Fuat Oktay, Mansur Yavaş, Muharrem İnce, Murat Kurum, Özgür Özel, Canan Kaftancıoğlu, Mustafa Şentop, Ümit Özdağ, Semih Yalçın ve Faik Öztrak.

ASGARİ ÜCRET DÜŞÜK

CHP İstanbul milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Asgari ücret net 2.324 TL’den 2.825 TL’ye çıktı. Artış % 21.56. İşçiler açısından evindeki enflasyonun gerisinde. İşverenler de enflasyonun üzerinde diye şikayet ediyor. Sorun Endüstri 4.0’a giden yolda Türkiye’nin hala ucuz emek ülkesi olmasındadır. Bu politika değişmelidir.
 Asgari ücret çok düşüktür. Türkiye ucuz emekle asla milli gelirini artıramaz. Rakamlara göre asgari ücret dolar cinsinden giderek düşmekte. 2018-2021 dönemindeki asgari ücret 2010-2017 döneminin(2015 hariç) altında. Bir dönem 400 $ seviyelerinde olan asgari ücret şimdi 367 dolar” paylaşımında bulundu.

EKSİKLER TAMAMLANIYOR

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Ovit Tüneli’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Bağlantı yollarını tamamlamak için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Milletvekili Avcı, “Ovit Tüneli bizim
dünyaya açılan penceremizdir. Doğu’ya, Batı’ya kara taşımacılığında önemli rol oynar. Eksik bağlantılarımızı tamamlıyoruz. Önem verdiğimiz büyük projemizdir. Ovit, Karadeniz’in kaderini değiştirecek bir yatırımdır” dedi.

TIĞLI’DAN ÖNERGE

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, Kaçak Balık Avcılığını Meclis Gündemine Taşıdı.
Denizlerimiz ve iç sularımızda yapılan su ürünleri avcılığının nasıl olacağını belirleyen tebliğlerin her dört yılda bir 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na uygun olarak hazırlandığını hatırlatan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “1 Eylül 2020 tarihinde denizlerimizde av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılarımızın avlanmaya başladığını, biliyoruz. Fakat aradan geçen dört aylık süre içinde gördük ki; Hamsi’nin 9 cm, Barbun, İstavrit ve Mezgit’in 13 cm ve Lüfer’in de 18 cm olan boy limitlerine hiçbir şekilde uyulmamaktadır. Yakalanan balıkların büyük çoğunluğu avlanma limitlerinin çok çok altındadır” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇI YOK SAYILAMAZ

CHP Parti Meclisi Üyesi, Samsun Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Neslihan Hancıoğlu, “Canımızı emanet ettiğimiz sağlık emekçilerimizin bir bölümüne layık görülen maaş, asgari ücretten bile düşük. Bu utanç, başta iktidar olmak üzere hepimizin utancıdır. Sağlıkçılarımızın mali ve özlük haklarına ilişkin haklı talepleri derhal karşılanmalıdır” dedi. Hancıoğlu açıklanan asgari ücret ile ilgilide , “Son bir yılda, yumurtanın fiyatı % 76, domatesin fiyatı % 68, kuru soğanın fiyatı % 38, mercimeğin fiyatı % 67 artarken; Asgari Ücret ücret artış oranı %21'de kaldı. Milyonlarca işçimizi hem enflasyon ezmiştir, hem de bu iktidar!” siteminde bulundu.
 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap