SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.08.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 30.08.2021

30 Ağustos 2021 Pazartesi - 08:33




Olaylar ve Yaşananlar | 30.08.2021





BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “30 Ağustos Zafer Bayramımız en önemli milli bayramlarımızdan biridir. Zafer bayramımıza giden yolun büyük mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kıt kanaat imkânlara ve tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir kararlılıkla aldığı taarruz kararını ve tüm hazırlıkları gizli olarak yürüterek bu kutsal mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış ve tüm dünyayı Türk Askerinin cesaretine ve vatan sevgisine hayran bırakmıştır. Büyük önderimiz bu büyük zafer sonrası askeri dehası ve zekâsıyla dünya savaş tarihinin eşsiz komutanları arasında yerini almıştır.

30 Ağustos Zaferimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir mihenk taşıdır. 30 Ağustos Zaferi, emperyalist güçlere karşı korkusuzca direnen Türk Milleti'nin en büyük zaferidir. 30 Ağustos Zaferi, esarete boyun etmeyeceğimizin ve bağımsızlığımızdan asla ödün vermeyeceğimizin kanıtıdır. Türk Milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos zaferimizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü bir kez daha onurla, gururla kutluyorum. Bu büyük zaferin eşsiz komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

ŞAHLANIŞIN MİLADI

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, “Büyük davamızın kıtası Anadolu’nun ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğündeki 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bu destanların altın halkalarından biridir.
1919’da Samsun’da başlayan istiklal mücadelesinin kesin ve kalıcı bir zafere ulaştığı 30 Ağustos 1922, aynı zamanda tarih sahnesinden ebediyen silinmek istenen aziz milletimizin yeniden şahlanışının miladıdır.
30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum.
Bin yıldır bu cennet vatanımızı payidar kılmak için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

YEŞİLOVA MAHALLESİ İSYANDA

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Yeşilova mahallesinde 2 haftadır yaşandığı iddia edilen su sorunu mahalleliyi isyan noktasına getirdi. Telefonla gazetemize ulaşan okurumuz; “Yaklaşık iki haftadır mahallemizde su sorunu yaşıyoruz. Sularımız maalesef akmıyor. Yaz ayı, fındık ayı… Mahallenin nüfusu kalabalık, onlarca kişi mağdur. Yetkililerin biran önce harekete geçmesini bekliyoruz. Mağduriyet giderilsin, sularımız yeniden akmaya başlasın istiyoruz” dedi. Mahallelinin iddia ettiği gibi su kesintileri günlerdir sürüyorsa, tablo vahim demektir… Şimdi gözler yetkililerde. Bakalım sorun kısa sürede çözülebilecek mi?

GÖREVDEN ALINDI

Türkiye’nin ilk kadın Milli Eğitim Müdürü Ordulu Fazilet Durmuş görevinden alındı. 2016 yılında Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Fazilet Durmuş 2018 yılında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü olmuştu. 3 yıldır Sakarya’da görev yapan Fazilet Durmuş görevinden alınarak bakanlık emrine çekildi. Durmuş’un görevden alınması üzüntü yarattı.




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap