SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 30.07.2019

30 Temmuz 2019 Salı - 09:27




Olaylar ve Yaşananlar | 30.07.2019





MİLLETİN TALEBİ BAŞÜSTÜNE

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın fındık fiyatı öncesi Tarım Bakanı ile bir araya gelerek yaptıkları çalışmanın üreticilerin lehine sonuçlanmasına katkı koydu. Aydın,  “Hem fındık üreticisi hem de üreticinin temsilcisi olan milletvekilleri olarak bizim asıl talebimiz şudur ki; hem fındığın hem de diğer mahsullerimizin Toprak Mahsulleri Ofisi yani TMO tarafından alınarak piyasanın dengelenmesidir. TMO’da daha önce karşılaştığımız sıkıntıları yaşamamak adına üreticilerimizden de talebimiz TMO standartlarında ürünlerini hazırlayarak TMO’ya götürmeleridir. Asl'olan milletimizdir. Bu yüzden milletimizin talepleri bizim için baş üstündedir” diye konuştu.

CAN’A KUTLAMA




Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne asaleten atanan Keşaplı hemşehrimiz Prof. Dr. Yılmaz Can’ı kutladı. Giresun İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Rektör Can’ı tebrik edenler arasında Giresun Belediye Başkanı Şenlikoğlu başı çekti. Başkan Şenlikoğlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne asaleten atanan Prof. Dr. Yılmaz Can’ı kutladı. Şenlikoğlu, paylaşımında, "Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne asaleten atanan Prof. Dr. Yılmaz Can hocamızı tebrik ediyor, görevinde üstün başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Biz de Prof. Dr. Yılmaz Can’a başarılar diliyoruz.

AKDOĞAN BAYRAMDAN SONRA




Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Akdoğan atandı. Şu an umrede hacılık görevini yerine getiren Akdoğan'ın, Kurban Bayramı’nın ardından görevine başlayacağı öğrenildi. Akdoğan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a öncelikle bu görevi şahsımı layık gördüğü için teşekkür ederim. Ben Orduluyum ve bundan sonraki yaşantımda Ordu'ya hizmet etmekten onur duyacağım. İnşallah hep birlikte pırıl pırıl bir neslin yetişmesine vesile olacağız. Ordu Üniversitesi'nin bundan sonraki döneminde daha iyi konuma gelebilmesi adına sadece elimizi taşın altına değil, gövdemizi ortaya koyacağız” dedi. Prof. Dr. Ali Akdoğan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz

HORON FESTİVALİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinliklere yönelik projeleri kapsamında, ‘9 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla uluslararası horon festivali düzenleyecek. Festivale, Türkiye’nin yanı sıra, Azerbaycan, KKTC, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Meksika, Rusya ve Yunanistan’dan horon ekipleri katılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz organizasyonunda, Kültür Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Ortahisar Belediyemizin de destekleriyle, 01 – 04 Ağustos 2019 tarihlerinde inşallah Trabzon’umuza yakışan bir festival tertip edeceğiz. Festivalimizde; horon kültürümüzü, horonun yöresel bir danstan çok, insanları coşku ve eğlence çemberinde buluşturup birleştiren yönünü ülkemize ve dünyaya bir kez daha anlatmayı amaçlıyoruz” dedi.




MAKAM ARACI PARASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde makam araçları için aylık 1.187.200 lira kira ödendiği ortaya çıktı. CİMER, verdiği yanıtlarla Meclis'in israf tablosunu çıkardı. 27. dönemde, önceki dönemlerde olduğu gibi sürücüsüz araç kiralama hizmet alımına gidilmiş. Makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 66, günlük hizmetlerde kullanılmak üzere 12 adet sürücüsüz hizmet aracı kiralanmış. Kiralanan araçların model ve markaları ise 2019 model 32 adet Audi A6, 2019 model 38 adet Volkswagen Passat, günlük hizmetlerde kullanılmak üzere 7 adet 2015, 1 adet 2017 model Passat. Kiralanan makam araçları, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, parti grup başkanvekilleri, ihtisas komisyonu başkanlarına tahsis ediliyor. Kiralık makam araçları için ödenen aylık kira bedeli 1 milyon 187 bin 200 lira, günlük hizmetler için kiralanan araçlara ödenen aylık kira bedeli ise 54 bin lira. Tasarrufa önem verilmesine hassasiyet gösterilmesi gereken dönemde lüks makam araçlarına yapılan harcama milletin dikkatinden kaçmıyor.






 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap