SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.03.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 30.03.2020

30 Mart 2020 Pazartesi - 09:38




Olaylar ve Yaşananlar | 30.03.2020





TESCİLLENDİ

İş adamı Kenan Yavuz tarafından hayata geçirilen proje, 2015 yazı itibariyle Anadolu’da yeni bir kültür istasyonu olarak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Kültür evi olarak planlanan, zaman içerisinde bünyesine kattığı yeni alanlarla büyüyen ve yaptığı etkinliklerle Bayburt tanıtımına önemli katkı sunan proje, 2019 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi olarak tescillendi.

Beşpınar köyünde ‘eski hayatı’ muhafaza edip, ‘yeni hayatın’ içinde görünür kılma görevini üstlenen Kenan Yavuz, Etnoğrafya Müzesi; geleneksel köy evleri, değirmenler, konak, amfi tiyatro, sinema salonu, kütüphane, yöresel mutfak atölyesi, köy kahvesi, kırsal yaşamın izlerini barındıran kapalı ve açık hava müzesi ile bir ‘Anadolu platosu’ konumunda. Bayburt’un Beşpınar köyünde doğup büyüyen, modernleşme ve betonlaşma tehdidi altında olan geleneksel yaşamı gelecek nesillere tanıtmak isteyen Kenan Yavuz’un kişisel girişimleri ile hayata geçen bu proje, Türk toplumunun geçmişteki değerlerini eski doğallığını kaybetmeden muhafaza etmeyi ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

GİRESUN’DA ALKIŞLIK GİRİŞİM

Giresun'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarının kullandığı yüz koruyucu siperliklerin Giresun Bilim ve Sanat Merkezi, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde üretilmeye başlandığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, hazırlanan malzemelerin ilk bölümünün İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bal'a teslim edildiğini söyledi.

Müdür Tosunoğlu, ‘Okul ve kurumlarda 3D yazıcılar vasıtasıyla üretilen koruyucu ekipmanlarla, büyük fedakarlıklarla çalışan sağlıkçılar için bir şeyler yapabilmek bizi mutlu ediyor. Üretim sürecinde yer alan okul ve kurumların yöneticileri ile öğretmenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

ATİK KARANTİNADA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı.

Ünye’de karantina tedbirleri uygulanan Atik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zor bir süreçten geçiyoruz ülke olarak. Cumhurbaşkanımızın talimatına uyuyoruz. Türk milleti el ele vererek, bu zor günlerin de üstesinden gelecektir. Evde Kal Türkiye, Evde Kal Ordu" dedi.

TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Trabzon İli  Çarşıbaşı ilçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun özel şoförüne (N.K) yapılan Koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine Kotbaş hastanede tedavi altına alındı ve temas halinde bulunan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile belediye personelleri karantina altına alındı. Başkan Nuhoğlu’na ve karantinada bulunan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

KİM NE ALDI?

Dünyayı saran virüs salgını sonrası birçok ülkenin önceliklerini de gözler önüne serdi.  Savaş ve kıtlık dönemlerinde un, bulgur, bakliyat, yağ ve şeker depolayan Türk halkı, korona virüsü salgını günlerinde kolonyaya hücum etti.

Diğer ülkelerden gelen sonuçlar ise bir hayli farklı. Salgın sonrası Almanya’da tuvalet kağıdı, ABD’de silah, Fransa’da şarap ve prezervatif, İtalya’da makarna ve şarap, İspanya’da hamur işi ve şarap, Hollanda’da uyuşturucu, Bulgaristan’da turunçgiller, İsviçre’de dondurulmuş gıdalar,  en çok satılan ürünlerin başında gelmekte. İskandinav ülkelerinde ağrı kesici ve ateş düşürücülerle, insüline büyük rağbet vardı.

SEVİM’İN ÇAĞRISI

Trabzon-Akçaabat, Trabzon-Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, minibüslerde yolcu sayısının yarıya düşürüldüğünü ve minibüs esnafı olarak salgına karşı mücadele verdiklerini belirtti.

Sevim, “İçişleri bakanlığımız yayımladığı genelgede toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının yarısı kadar yolcu alınabileceği açıklanmıştır.  Buna göre bizim minibüsler içinde yolcu sayısı 16 kişiden 8 kişiye düşmüştür. Şu an minibüslerimiz en fazla 8 yolcu alabilmektedir. Bu virüs ile yapılan mücadelenin gereğidir” dedi.

Başkan Sevim, bu şartlarda şoför esnafının zorlanacağını ve devletin destek vermesini beklediklerini ifade ederek, “Toplu taşıma hizmeti yapan şoför esnafımızın SSK ve bağ-kur primleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Ayrıca ÖTV'siz akaryakıt kullanımı sallanmalı yönde desteklenmelidir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap