SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.12.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 29.12.2020

29 Aralık 2020 Salı - 09:25




Olaylar ve Yaşananlar | 29.12.2020





AYVAZOĞLU STK’LARLA BULUŞTU

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anarak, “Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; rahmet, minnet ve 84 yıldır özlemle. Mekanın cennet olsun Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy” ifadelerini kullandı. Ayvazoğlu, Trabzon Eğitime Destek Platformu’nun aralık ayı koordinasyon toplantısına katılarak pandemi nedeniyle aksayan eğitim-öğretim faaliyetleri ile KİS Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanunun STK’larla ilgili maddeleri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

REVİ ERSOY’U UNUTMADI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u unutmadı. Revi, “O şiir artık benim değiIdir. O, miIIetin maIıdır. Benim miIIete karşı en kıymetIi hediyem budur. AIIah bir daha bu miIIete bir İstikIâI Marşı yazdırmasın! Vefatının sene-i devriyesinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇARŞIBAŞI’NDAN ‘NET’ ÇAĞRI

Çarşıbaşı Esnaf Odası, Çarşıbaşı Ziraat Odası, Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği ve Çarşıbaşı Güç Birliği Platformu’nun katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın içeriği Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Usta’nın görevden uzaklaştırılmasıyla ilgiliydi. İlçenin güçlü STK’ların iddiası şu ki; TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a karşı kullandığı bir söz Milli Eğitim Müdürü Usta’nın görevden uzaklaştırılmasına sebep olmuş. Bu yaşananların “üzücü” olduğunu ifade eden STK’lar şu çağrıyı yaptı: “Talebimiz nettir, siyasete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz. Bir ilçenin eğitimdeki kaderiyle oynamayınız.”

KUVVETLİ’NİN AŞI TEPKİSİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Biontech aşısı için AB 300, ABD 200, Japonya 120, İngiltere 40 milyon dozluk sözleşme imzalıyor ama 83 milyonluk Türkiye, yalnızca 550 bin doz alabiliyor. Sağlık Bakanlığı, bu beceriksizliğinin üstünü de, uluslararası onaylı Alman aşısı için riskli diyerek örtmeye çalışıyor. Çin'den Türkiye'ye gelecek aşı'lar için 2. ertelemeden sonra bu sefer Pekin gümrüğünde aşıya virüs bulaştı” dedi

RİZE’DE UNUTULAN YOL

Rize’de Kendirli-Derepazarı kara yolunun bir türlü bitirilememesi vatandaşların tepkisini neden oldu. Vatandaşlar yolda hiçbir çalışma yapılmadığına dikkat çekti. Çalışmaların 2011 yılında başladığını ama bugüne kadar yolun bir türlü bitirilemediğine belirten vatandaşlar, “İktidarının her alanda aktif olduğu dönemde 2011 yılında büyük bir coşku ve heyecanla ilk kazma vurularak başlatılan Rize-Kendirli arasındaki 28 kilometrelik mesafeyi 14 kilometreye indirecek Derepazarı-Kendirli yolu, kaderine terk edildi. Bu yol ne zaman bitecek biz de merak ediyoruz. En kısa sürede yolun tamamlanmasını istiyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

MEMİŞ’E BAŞSAĞLIĞI

Gümüşhane’nin bir önceki Valisi, Erzurum Valisi Okay Memiş’in eniştesi Şaban Yücel hayatını kaybetti. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel'in de kuzeni olan merhumun töreni için Giresun'a gelen Vali Memiş'in oldukça üzgün olduğu görüldü. Piraziz ilçesinin Şeyhli Mahallesi’nde, Covid-19 tedbirleri alınarak cami avlusunda kılınan cenaze namazına katılan Vali Memiş, daha sonra Gökçeali köyünde gerçekleşen defin törenine iştirak etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap