SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2022

29 Haziran 2022 Çarşamba - 08:00




Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2022





POLAT’TAN ELEŞTİRİ

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane teşkilatının aylık İl Divan Toplantısı Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Süleyman Polat’ın katılımıyla yapıldı. Polat, “20 yıllık iktidarın bizleri getirdiği nokta ortadadır. Ekonomik durum bir tarafa ahlaki erozyon son derece üzücüdür. Altılı masa ise milletin umudu olmaktan son derece uzaktır. Altılı masada olanların hiçbirinin ülkenin temel problemlerine ilişkin olarak proje ve çözüm önerileri somut olarak ortada yok. Sorunlara herhangi bir kaynak paketi ortaya koyamayanlar, özellikle maneviyatla ilgili birçok konuyu sorun olarak dahi görmeyenler güçlendirilmiş parlamenter sistemi söylemine sarılmış gitmekteler. İçeriği doldurulamayan bu söylem ise vatandaşlarımızı hiç mi hiç ilgilendirmemektedir” dedi.

YAVUZ’DAN ÇİMEN’E ZİYARET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret etti. Görüşmeden mutluluk duyduklarını ifade eden Çimen, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz'un destekleriyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemiz kısa olmasına rağmen verimli bir şekilde gerçekleşti. Seçimlerde Gümüşhane’mizin yeniden derece yapacağını kendisine aktardık. O da Gümüşhaneli kardeşlerime güveniyorum mesajı verdi. İnşallah Cumhurbaşkanımızı mahcup etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızı şehrimize davet ettik. Cumhurbaşkanımızdan yılsonuna kadar ‘Gönül Bahçemin Gümüş Goncası’ olarak ifade ettiği Gümüşhane’mizi ziyaret etme sözü aldık. Heyecanla Sayın Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz” dedi.

MAVİ: BU TEKLİF TUZAK

Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz’ün organize ettiği toplantıda konuşan Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, hazırlanan kanun teklifi taslağının tuzak olduğunu ve milletvekillerinin okumadan altına imza attığını düşündüğünü dile getirdi. Milletvekillerinin taslağı okuması halinde imza atmayacağının altını çizen Mavi, “Bunun altına imza atan Rize milletvekilleri ile Artvin, Trabzon, Giresun, Malatya’nın, Gaziantep’in ve imzası bulunan diğer milletvekillerinin bu taslağın tamamını okuduğuna inanmıyorum. Çünkü bunu milletvekilleri okusaydı bunu imzalamazdı. Bunu kim hazırlamış onu da bilmiyorum. Taslak tam bir tuzak. Bu taslakla ne planlanmış onu da bilmiyoruz. Sanki üreticiyi, devlete karşı, hükümete karşı, STK’lara karşı, odalara karşı, borsalara karşı tamamına karşı bir cephe açmak için bir taslak oluşturulmuş. Biz bu taslağın kabul edilemeyeceğini bunun kabul edilmesi halinde ise çayın ve Rize’nin çok kötü duruma geleceğini söyledik” dedi.

GİRESUN’DA ZAM VAR!

Giresun’da 1 Temmuz Cuma gününden geçerli olmak üzere 200 gram ekmeğin 4 liradan satılacağı bildirildi. Giresun Esnaf Odası Başkanı Ali Kara, artan un ve girdi fiyatları karşısında fırıncılardan gelen talebin değerlendirildiğini, halen 220 gramı 3.5 liradan satılan ekmeğin 200 grama indirilerek 4 liradan satılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Kara, son üç gün içerisinde bile unun çuvalının 540 liradan 570 liraya yükseldiğine dikkat çekti. Öte yandan Giresun’da şehir içi yolcu taşıyan dolmuşçular da artan akaryakıt fiyatları karşısında yolcu taşıma ücretlerinin yetersiz kaldığını belirterek halen 6 lira olan şehir içi yolcu taşıma ücretinin 9 liraya, öğrenci taşıma ücretinin ise 8 liraya çıkarılmasını talep ettiler. Dolmuşçuların zam talepleri Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

ŞEKER FİYATLARI ŞAŞIRTTI

Türkşeker, 27 Haziran itibarıyla bazı indirim marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaparak 650 TL'ye çıkarmıştı. Yapılan zamlar sonrası bir kilo şekerin fiyatı 40 liraya dayandı. Artan fiyatlar çay ocağı esnaflarını da vurdu.

Çay ocağı işletmecisi Engin Emral, artan fiyatlar karşısında ne yapacağını şaşıran esnafların zamlara yetişemez olduklarını, her gün yaşanan fiyat artışlarının artık önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, hükümetin fiyat artışlarına neden olanlarla mücadele etmesinin yanı sıra küçük esnafın korunması yönünde de atacağı adımları beklediklerini ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap