SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2019

29 Haziran 2019 Cumartesi - 09:34




Olaylar ve Yaşananlar | 29.06.2019





4B’LİLER KADRO BEKLİYOR

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “300 bine yakın insanımız gelecek endişesi yaşamamalı. 4B’lilere kadro haktır, verilmeli” dedi. Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sözleşmeli personeller için kadro verilmesi gerektiğini belirtti. Enginyurt, “657 sayılı Kanun'a bağlı olan 4B’li sözleşmelilerin kadro talebi hemen yerine getirilmelidir. 300 bine yakın insanımız gelecek endişesi yaşamamalı. 4B’lilere kadro haktır, verilmelidir” ifadelerini kullandı.

ALKIŞLAR BAYRAMOĞLU’NA




Psikolog Buket Çebi Bayramoğlu takdiri hak etti. Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşanan sel felaketinden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlara, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde psikososyal destek olarak görev yapan Buket Çebi Bayramoğlu ücretsiz destek veriyor. Bayramoğlu'nun yaptığı duyarlı davranış vatandaşlar tarafından takdir edildi. Sel felaketinin yaşandığı gün olay yerinde bulunan ikiz kardeş öğrencilere doğum günü sürprizi yaparak motivasyon sağlayan Bayramoğlu’nu biz de tebrik ediyoruz.

KOLTUĞU GERİ ALDI




Mahkeme kararıyla yenilenmesine karar verilen Ordu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği seçimini Mustafa Koçkaya kazandı. Mart 2018’de Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği olağan genel kurulu yapılmış, mevcut başkan Mustafa Koçkaya dışında Mahmut İkiz, Metin Yıldız ve Halim Yılmaz’ın yarıştığı seçimi Halim Yılmaz 3 oy farkla kazanmıştı. Mustafa Koçkaya'nın 515 oy aldığı seçimde Halim Yılmaz 518 oy almıştı. Ancak Koçkaya seçimde usulsüzlük yapıldığını belirterek konuyu yargıya taşımıştı. Önce yürütmeyi durduran mahkeme sonra seçimin yenilenmesine karar verdi. Yapılan seçimde Mustafa Koçkaya ile Bekir Yümlü yarıştı. Yümlü’nün 201 oy aldığı seçimi 306 oy alan Koçkaya kazandı. Seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı.

BAYBURT VE SİNEMA

Özel bir girişimcinin isteği ve ısrarlı takibi sonucunda uzun yıllar sonra küçük de olsa bir sinema salonuna kavuşan Bayburt, TÜİK’in verilerinde reva görüldüğü ‘sinema salonu olmayan iller’ kategorisinden kurtuldu. TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Bayburt’ta bulunan tek salonda yıl boyunca 7 film gösterime girdi. Sinema anlamında bir hayli zengin olan Erzurum’da 33 sinema salonunda 536 film gösterime girerken, 5 sinema salonuna sahip olan Erzincan’da ise 107 film izleyici ile buluştu. Öte yandan Türkiye genelinde sinema salonu sayısı 2018 yılında, 2017 yılına göre %6,2 artarak 2 bin 858 oldu. Bu dönemde sinema salonlarındaki koltuk sayısı %4,2 artarak 342 bin 813 seyirci kapasitesine ulaştı.  




LEVENT ORDU’DA

Anadolu rock müziğinin ünlü ismi Haluk Levent Trabzon’da lösemili çocuklar için yaptığı ziyaretin ardından Ordu’da da ziyaretlerde bulundu. Haluk Levent, 15 yıl önce Bolaman’da ziyaret ettiği Derya’yı 15 yıl sonra tekrar ziyaret edip onunla yine fotoğraf çektirdi.     




TEKİN TAYİN OLDU

Trabzon Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin bundan böyle İstanbul Kâğıthane Müftüsü olarak görev yapacak. Tekin’in tayininin çıkmasıyla boşalan Akçaabat Müftülüğü görevine ise Samsun İl Müftü Yardımdıcı Alaettin Kırbıyık atandı.

KURUKIZ DEDİĞİNİ YAPTI




Trabzon Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Kurukız, “Tek hayalim Şalpazarı’na bir meslek yüksek okulu kazandırmak” dedi. Kurukız bu amaçla kendine ait arsasını bağışladı. Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu’nun yapımı sağlandı, ardından da okulun müdürlüğüne KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim üyelerinden Öğretim Görevlisi Dr. Harun Kahveci atandı. Şalpazarı halkı ilçeye yüksek okul kazandırdığı için Başkan Kurukız’a teşekkür etti.
Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap