SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 29.05.2020

29 Mayıs 2020 Cuma - 09:54




Olaylar ve Yaşananlar | 29.05.2020





ZORLUOĞLU VE EKİBİ ALKIŞI HAK ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ekibi Ramazan Bayramı’nda yaptığı çalışmalarla büyük takdir topladı. Bayramda altyapı, su ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesi noktasında ekipler gayretli çalışmalarıyla büyük takdir toplarken aynı zamanda Başkan Zorluoğlu’nun talimatı ile ilçelerde düzenlenen bayram eğlenceleri ve oyunları da 7’den 70’e tüm vatandaşların beğenisini kazandı. Vatandaşlar, daha önce alışık olmadıkları bu tür organizasyonların devamının yapılmasını Zorluoğlu’dan talep ettiler.

KURDOĞLU’NDAN HES AÇIKLAMASI

Artvin’in Arhavi ilçesinde Kamilet Vadisi’nde HES’e tepkiler dinmiyor. HES firmasının hafriyatı dere yataklarına attığı iddia edilirken Arhavi Doğa Koruma Platformu, şirketin ÇED raporunda yer alan hiçbir kurala uymadığını ileri sürdü. Bazı vatandaşlar ise Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nu da sorumlu tutarken Kurdoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurdoğlu, “Öncelikle vadinin bu hale gelmesinde bizden önceki Belediye Başkanı, iktidar partisinin İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis üyesinin büyük katkıları olduğunun hatırlanmasını isterim. Şimdi sorumlu aranırken şahsımın hedef gösterilmesi ne üzücü bir zafiyettir. Ne ölçüde önemli ve değerli olduğu bilinciyle, Belediye Başkanı olduğum 1995 yılında, zamanın Orman Bakanı hemşehrimiz Sn. Hasan Ekinci’nin desteği ile Kamilet Vadisi’nin Milli Park olması için gösterdiğimiz çaba pek çok hemşehrimiz tarafından iyi bilinmektedir. Şüphesiz billur gibi akan Kamilet Deresi’nin bir aydan fazla bir süredir çamur halinde akması ve dere yanında denizimizi de kirletiyor olması, asla kabul edilebilir bir manzara değildir. Bu itibarla Arhavi’mizin geleceği açısından en önemli turizm alanı olan vadinin daha fazla zarar görmesini engellemek üzere başta şirket sorumlu yöneticisi ve ilgili kurumlarla görüşmeler yapılmıştır. Tanzim edilen rapor, Artvin İl Çevre Müdürü, Arhavi İlçe Kaymakam’ımız ve Artvin Vali’miz ile paylaşılmış ve detaylı görüşmeler yapılarak endişemiz iletilmiştir. Ardından Vali Bey bu konuda araştırma ve incelemelerin yapılması hususunda gerekli talimatları vermiştir” dedi.

RİZELİ ESKİ BAKANDAN ÇARPICI İDDİA

Rizeli eski bakan Yaşar Okuyan AK Parti'den 63 milletvekilinin Deva Partisi'ne geçeceğini iddia etti. Okuyan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "63 tane AKP milletvekilinin Ali Babacan'ın partisine her an geçme noktasında olduğu bana çok önemli bir kaynaktan aktarıldı. Kendisi şu anda bu yayını da izliyor.  Bu erken seçim tartışmaları, özellikle Devlet Bahçeli üzerinden siyasi partiler yasasını değiştirme, milletvekili transferinin önüne geçme çalışmaları yapılıyor. Bunların sebebi AKP'den çıkacak olan çok sayıda milletvekilinin istifalarını önlemek. Ve bir karambolde baskın seçimle bir şey ortaya koymak istiyorlar."

BAŞ: BU DAVAYI İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybetmesinin ardından MYK'da oybirliği ile Genel Başkan seçilen Av. Hüseyin Baş, göreve iddialı bir başlangıç yaptı. Babasının Milli Ekonomi Modeli'ni iktidara taşımak için bayrağı devraldığını belirten Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından babası ve hareketin lideri Haydar Baş'ı andığı paylaşımda "Sana söz! Ben ve bıraktığın kadro, bu davayı iktidara taşıyacağız" dedi.

ÇAY MOTORLARI ARTIK YASAK

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, benzinle çalışan motorlu çay hasadı makinelerinin kullanımının yasaklandığı ifade edildi. Açıklamada, “Yaş çay kampanyasının yoğun bir şekilde devam etiiği bu günlerde çay hasadında bir çok motorlu ekipman kulanıldığı görülmektedir. Benzinle çalışan motorlu çay hasat makinelerinin kullanımları esnasında çıkardıkları egzoz gazları nedeniyle, çay bitkisi üzerinde kalıntı bırakma riskleri bulunmaktadır. Bu nedenle benzinle çalışan motorlu çay hasadı makinelerinin kullanımı yasaklanmıştır” denildi. Açıklamada, şarzlı çay motorlarının kullanılmasında bir sakınca görülmediği ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap