SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 29.02.2024

29 Şubat 2024 Perşembe - 09:11




Olaylar ve Yaşananlar | 29.02.2024





OF VE ARAKLI’DA KAZANANLAR HEP AYNI!

Trabzon'un Of ilçesinde 150 yıldır Sarallar, Araklı ilçesinde 64 yıldır Çebiler belediye başkanlığını sürdürüyor. İki ilçeyi de büyük farklarla kazanan AK Parti 31 Mart Yerel Seçimlerinde adaylarını yine aynı soyisimlerden belirledi. 2004 ve 2019'da AK Parti'den seçilerek Of Belediye Başkanlığı'nı kazanan Salim Salih Sarıalioğlu, 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterildi. İlçede favori AK Parti gözükürken en yakın rakipler Yeniden Refah Partisi'nden Güngör Saral, CHP'den Halil Saral ve Saadet Partisi'nden Mustafa Saral da aynı sülaleye mensup. Görünüşe göre Of'ta Saral iktidarı en az 5 yıl daha sürecek. Öte yandan CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını da Hasan Süha Saral olarak belirlemişti. 31 Mart'ta AK Parti, 3 dönemi dolduran Recep Çebi yerine Hüseyin Avni Coşkun Çebi ile yarışacak. AK Parti'nin en yüksek oy aldığı ilçelerden bir olan Araklı'da büyük bir sürpriz olmazsa Çebi iktidarı 69. yılına uzayacak. Çebi'nin öne çıkan rakipleri ise CHP'den Osman Dilber, Saadet Partisi'nden Şakir Şahintaş, Yeniden Refah Partisi'nden Ahmet Küçük ve İYİ Parti'den Hasan Suiçmez olacak.

AZİZOĞLU SÜRMENE’DE




AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Hüseyin Azizoğlu mahalle çalışmalarına devam ediyor. Her mahallede istişare toplantılarına katılan Azizoğlu sorunları ve sıkıntıları da bizzat kendi not alıyor. “Yapamayacağım, altından kalmayacağım hiçbir projenin sözünü vermem” diyen Azizoğlu, “Allah bize belediye başkanlık makamını ı nasip ederse bize güvenen insanlara asla mahcup olmamak, vatandaşımızı mutlu ve huzurlu kılmak adına doğru ve dürüst bir anlayışla çalışacağız” dedi. Önceki gün de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç Sürmene ilçesindeydi. Sürmene’de AK Parti Sürmene Belediye Başkan Adayı Hüseyin Azizoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Basri Şahin ile MHP İlçe Başkanı Hamit Küçükali’nin eşlik ettiği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’e vatandaşlar sıcak ve samimi ilgi gösterdi.

KÜÇÜK’ÜN YÜZDE KAÇ OY HEDEFİ VAR?




AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı İbrahim Küçük seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Mahalle ve ev ziyaretleri yapan Küçük Arsin’e yön veren ilçenin değerleri ile de buluşuyor, onların öneri ve görüşlerini dinliyor. Küçük’e Arsin’de önemli bir destek ve katkı var. İbrahim Küçük’ün Arsin’de hedefi yüzde 60’ın üzerinde oy almak. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Muhammet Sait Gürsoy ile 12 bin 974 oy alarak yüzde 56 başarı sağlamış. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ramis Sunguroğlu ise 9 bin 188 oy ile yüzde 39’da kalmıştı. İYİ Parti adayı Suat Sarıalioğlu 711 oy alırken Büyük Birlik Partisi adayı Abdülkadir Hendekli 135, Bağımsız Türkiye Partisi adayı Faik Ahmet Sarı da 43 oyda kalmış.

KARADENİZ BÖLGESİNDE DEĞİŞİM OLUR MU?

Önemli bir anket şirketi Karadeniz Bölgesinde yaptığı anketleri önümüzdeki hafta kamuoyu ile açıklayacak. Ankete göre, Artvin’de CHP ile AK Parti başa baş giderken Rize ve Trabzon’da AK Parti önde, Ordu ve Giresun’da ise müthiş bir yarış olacak. AK Partinin bölgede en rahat olduğu iller arasında Gümüşhane ve Bayburt da var. 31 Mart akşamı, 14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimlerin aksine farklı bir tablonun ortaya çıkacağını söyleyen gazeteci Nevzat Çiçek ise sürpriz beklediği illeri tek tek saydı. Çiçek, "Genel seçimlerden farklı bir tablo ortaya çıkar, sürpriz yapacak yerler burası. Buralarda kazanan değişebilir: Şanlıurfa, Muş, Yozgat, Ordu, Bingöl, Nevşehir, Edirne, Tokat, Tekirdağ" diye konuştu. Bursa’da CHP’nin çok ciddi bir çıkışı var, Ordu’da ise İYİ Parti adayı öne geçmiş durumda.




TRABZONLU BAŞKAN UYARDI!

Türkiye'de son 24 saatte 7 kadın öldürüldü, 1 kadın ise yaşam savaşını kaybetti. İzmir, Bursa, Sakarya, Erzurum, Denizli ve İstanbul'da toplam 8 kadın, erkekler tarafından katledildi. Olaylarda katiller, ya mevcut ya da ayrıldıkları eşleri oldu. Şiddet konusunda uzun yıllardır bilimsel-akademik çalışmalar yapan, şiddetin önlenmesi noktasında projeler geliştiren Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Başkanı Trabzonlu hemşehrimiz Adem Solak bir kez daha uyardı. “Yıllardır ‘bu işin şakası yok, gelinen nokta vahim’ diyoruz, kimseye anlatamıyoruz” diyen Solak, “Şiddet meselesi akşamdan sabaha çözülecek bir konu değil. Toplumsal uzlaşı ve ciddi bir eğitim süreci gerekir. Biz bu yönde sabırla, kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz ama istenen sahiplenme ve desteği göremiyoruz. İpin ucu daha fazla kaçmadan şiddet konusunda hepimizin aklını başına alması şart” dedi.




İHSAN ÖKSÜZ’ÜN KİTABI HAZIR!

Trabzon basınının önemli değerlerinden İhsan Öksüz uzun zamandır üzerinde çalıştığı kitabını hazırladı, basım için bekliyor. Trabzon basınını konu alan kitapta neler yok ki? Valla iddia ediyoruz bu kitap çok can yakar, çok kişiyi de üzer. Kalemin onuruna, mesleğin ahlakına sahip çıkamayanlar ve akçeli işler peşinde koşanların maskeli yüzleri bu kitapta saklı. Pandemi döneminde kitabı hazırlayan İhsan Öksüz kitabın basımı için uygun bir zamanı kolluyor.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap