SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.08.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 28.08.2021

28 Ağustos 2021 Cumartesi - 08:33




Olaylar ve Yaşananlar | 28.08.2021





BU ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK

İYİ Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Hüseyin Örs, “Trabzon'da  görev yaparken başka illere atanan Mülki İdare Amirler adına Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen programa katıldık. Trabzon'da yapmış oldukları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür eder, yeni görevlerinde başarılar dilerim” paylaşımında bulundu.
Trabzon şehri altyapı çalışmaları nedeniyle köstebek yuvasına dönmüş durumda. Yapım çalışmasını alan firmanın başarısız çalışmaları milleti canından bıktırdı. Vatandaşın altyapı çalışmalarında yaşanan aksaklıklara gösterdiği tepkiyi de gündeme getiren Ör, “Ne zaman bitecek bu çile? Bitmeyen altyapı çalışması, pandeminin vurduğu esnafı perişan etti. Cadde ve sokaklar toz toprak içinde,  kaldırımlar yürünmez vaziyette. Yaz geldi geçti, altyapı bitmedi” sözleri le tepki gösterdi.

YİYEN DÜŞÜNSÜN

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt. “Cumhurbaşkanımız sabah sabah yine nezaket(!)zarafet(!) ve kibar(!)söylemlerde bulundu. Muhalefete kepazeler, konuşanlara şaklabanlar, eleştirenlere hadsizler diyerek yine güzel (!) sözler etti. Sayın Erdoğan. İyi ki varsın(!) Yoksa kim Cuma sabahı Muhalefete hakaret ederdi” paylaşımında bulunda.
Enginyurt, “Diyanet İşleri Başkanlığı; “Yengeç, kalamar, ıstakoz, karides, midye, vb. gibi deniz ürünleri yenilebilir mi?” sorusuna haramdır yenilmez demiş. Fakir için hava hoş. Ömründe görmediklerini zaten yiyemiyor, dolayısıyla haram yememiş oluyor. Saraylarda, Lüks otellerde yiyen düşünsün” yorumunda bulundu

REKOR KİMDE

Türkiye'de cumhurbaşkanları döneminde açılan hakaret davalarına dair hazırlanan raporda dikkat çeken sonuçlara ulaşıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın cumhurbaşka­nına hakaret davalarıyla ilgili hazırladığı raporda Kenan Evren'den Recep Tayyip Erdoğan'a kadar olan dönem incelendi.
Evren'den Abdullah Gül'e kadar 5 cumhurbaşkanı döneminde toplam 1816 cumhurbaşkanına hakaret davası açıldığı tespit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev yaptığı 2014–2020 yılları arasında bu sayı adeta zirve yaparak 38 bin 581'e ulaştı.
Erdoğan döneminde 2018'de ise 6 bin 270 sanıktan 2 bin 775'i, 2019'da 13 bin 990 sanıktan 4 bin 291'i, 2020'de ise 9 bin 773 sanıktan 3 bin 655'i hakkında mahkumiyet kararı verildi.
Ayrıca cumhurbaşkanlarından Ke­nan Evren döneminde 340, Turgut Özal döneminde 207, Süleyman Demirel dönemin­de 158, Ahmet Necdet Sezer döneminde 163, Abdullah Gül döneminde ise 848 kişi hakkında Cumhurbaşkanına hakaret davası açıldı.
Hazırlanan rapora göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden önceki beş cumhurbaşkanının açtığı toplam hakaret davasını bile geçerek "Hakaret davası en çok açan cumhurbaşkanı" ünvanını elde etmiş oldu.

AKTÜRK’E TEBRİK

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Trabzon Muhtarlar Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Bekir Aktürk ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip başarılar diledi.
Mumcu, “Şehrimizde görev yapıp Kaymakamlar kararnamesi ile yeni görev yerlerine ataması yapılan Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımız için düzenlenen veda programına katıldık. Trabzonumuz'a yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür eder, yeni görevlerinde başarılar dilerim” paylaşımında bulundu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap