SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2022

28 Haziran 2022 Salı - 08:33




Olaylar ve Yaşananlar | 28.06.2022





ERDOĞAN’DAN ÇAĞRI VAR

Çay Kanunu Teklifinin TBMM komisyonunda görüşülmesi ertelenmesine rağmen Rize’de tartışmalar devam ediyor. Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, TBMM’ye sunulan “Yaş çayın taban fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirler” maddesini teklife kim, neden koyduysa açıklamasını istedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu olarak bizleri de zan altına bırakan Çay Kanun Tasarısı’nda böyle bir değişiklik kimin tarafından ne şekilde yapılmıştır? Bu değişikliğin yapılma sebebi nedir? İlgililer tüm bu soruların cevaplarını kamuoyuna açıklamalıdır. Açıklama yapılmayınca yanlış bilgiler kamuoyunu tedirgin ediyor ve yanlış yönlendiriyor. Bölgede özellikle Rize’de kamuoyu tarafından ve bizler tarafından böyle bir açıklama beklenmektedir.”

OKUSAL: FINDIK 60 TL OLMALI




Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dereli Ziraat Odası Başkanı Burhan Okusal, fındık fiyatı ile açıklamada bulundu. Yüksek enflasyondan ötürü fındığa yüksek bir fiyatın verilmesi gerektiğini söyleyen Okusal, “Bu yılki emtia fiyatlarındaki büyük dalgalanmalara rağmen üretmeyi bırakmayan, borca girerek fındık bahçesine gübre atan, zirai ilacını kullanan, traktörüyle bahçesini süren emektar üreticilerimizin, açıklanacak fındık taban fiyatı beklentisi yüksektir. Fındık taban fiyatında, en kötü durumda bile geçtiğimiz yıl ki 3,5 dolar seviyeleri korunmalı, kilogram başına Fındık fiyatı 60 TL’den az olmamalıdır” dedi.

METİN: BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİZ




Geçen yıl Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa eden Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) saflarına katıldı. BBP Rize İl Teşkilatının olağan kongresinde açıklamalarda bulunan Metin, “Sayın Genel Başkanım, değerli hazirun aklınızdan neden Büyük Birlik Partisi diye bir şey geçebilir? Ben, Büyük Birlik Partisi’ne uzak olan biri değilim. Daha öncelere gidersek rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu çok eski tanırım. 80’li yıllardan beri rahmetli Adil Mete vardı. Onun arkadaşıydı, onun sayesinde tanıdım ve 2014’te de Büyük Birlik Partisi’nden belediye başkan adayı oldum. Az bir oyla seçimi kaybettim. Teşkilat yoktu, hiçbir şey yoktu sadece il başkanımız vardı o vaziyetle büyük bir özveriyle çalıştık ve az bir oyla seçimi kaybettik. Ama inşallah bundan sonra Büyük Birlik bayrağını göklere tekrar yükselteceğiz ve hiçbir zaman yere indirmeyeceğiz. Bayrağı aldığımız yerden devam edeceğiz. Teşkilatımıza ve genel başkanımıza teşekkür ediyor, Derepazarı’mıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ÜNİVERSİTEDEN FLAŞ AÇIKLAMA

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından Çay Kanunu teklifi ile ilgili yazılı açıklamada bulunuldu. Açıklamada özetle üniversitenin hazırladığı teklif ile TBMM'ye sunulan teklifin aynı olmadığı, üniversitenin bakanlığa sunduğu teklifte bazı değişikliklerin yapıldığının ve taban fiyat uygulamasının tekliften çıkarıldığı vurgulanarak, üniversite koordinatörlüğünde hazırlanan teklifte yaş çay yaprağı fiyatının Ulusal Çay Konseyi tarafından belirlenmesi diye bir hükmün yer almadığı kaydedildi.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap