SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 28.05.2020

28 Mayıs 2020 Perşembe - 10:43




Olaylar ve Yaşananlar | 28.05.2020





KILIÇDAROĞLU’NDAN KAÇAK ÇAY TEPKİSİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV programında çay üreticilerinin sorunlarına değindi. Üreticilerin sorunların devam ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çay ithal ediyoruz. Rize’deki programımda şunu söyledim, kaçak çay yakaladığınızda çıkacaksınız meydana yakacaksınız. Kaçak çayı alıyorlar tekrar değişik yollarla piyasaya sürüyorlar. Bu durumdan kim zarar görüyor tabi ki çay üreticisi. Rize’ye her gittiğimde Çay üreticilerinin sorunlarıyla ilgilendim. Rize’nin hayati kaynağı çaydır. Fındık da aynı şekilde. Karadeniz Bölgesi için stratejik üründür bunlar. Bu insanlar burada huzur içerisinde yaşayabilmeli imkânlar olmalı. Siz aldınız insanları üreticileri perişan ettiniz” dedi.

ESKİ BAŞBAKAN YILMAZ ÇAY ÜRETİCİSİNİ UNUTMADI

Kısa bir süre önce beyin sapında tümör saptandığından Yeditepe Üniversitesi'nde beyin ameliyatı olan ve yapılan ameliyat ile tümör başarılı bir şekilde alınan Eski Başbakan ve ANAP Rize eski milletvekili Ahmet Mesut Yılmaz, birinci sürgün yaş çay sezonunun başlaması dolayısıyla çay bahçelerine giren üretici hemşehrilerine bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çay üreticiliği yapan hemşehrilerime kolaylıklar diliyorum. Bereketli bir hasat dönemi ve bol kazançlı bir dönem olsun inşallah” dedi.

SPOR SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında atılan normalleşme adımları ile ilgili olarak spor salonlarının ne zaman
açılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, “Tedbirler ve hijyen kriterlerine uyulduğunda spor salonları için de çok uzak bir zamandan bahsedemeyiz. Haziran ayı içerisinde spor salonlarını açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde bu konuyla ilgili açıklama yapacağız. Salonların kapasitesi, durumları, duşları gibi konuların hepsini değerlendireceğiz. Kurallara uyulduğu taktirde yeniden insanlarımızla buluşacak” dedi.

TRABZON’DA VAKA SAYISI KAÇ?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından uygulanan tedbirlerle salgının boyutu düşürülmeye çalışıyor. Ülke genelinde rakamlar azalma gösterirken Trabzon’da da 27 Mayıs itibariyle koronavirüs vakalarındaki son durum belli oldu. Trabzon’da koronavirüs hastalarının neredeyse tamamının bulunduğu pandemi hastanesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 27 Mayıs itibariyle testi pozitif çıkan ve tedavi altında bulunan 37 korona hastası bulunuyor. Bu hastaların 8’i yoğun bakımda tedavi görüyor. Hastanede ayrıca korona şüphelisi olarak ise 46 kişi karantinada bulunuyor.

RİZE’DE 10 POZİTİF VAKA

Rize Valisi Kemal Çeber, kente il dışından yaş çay üretimi için İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Bursa’dan gelenlerin yoğunlukta olduğunu kaydederek 38 bin 700 çay
müstahsilinin müracaatta bulunduğunu ve 18 binin kente geldiğini belirtti. Vali Çeber, gelenlerin 12 bin 500’ünün İstanbul’dan geldiğini ifade ederek, bu süreçte 7 bin 800 Kovid-19 testi yapıldığını ve 4 bin 500 testin sonuçlandığını 10 pozitif vakanın çıktığını söyledi. Çeber, Kovid-19 görülen kişilerin hastanede tedavi atına alındıklarını, ailelerinin ise evde izolasyon sürecine tabi tutulduklarını ifade ederek 9 bin test yapmayı planladıklarını kaydetti.

YENİ İL MÜDÜRÜ KÜÇÜKMUSTAFA OLUYOR

Rize Gençlik Spor eki il müdürü Mustafa Çelik’ in başkente atanmasından sonra Rize Gençlik Spor Müdürlüğünü vekâletle yürüten Cafer Küçükmustafa bu göreve asaleten
atanacağı iddia ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından vekaleten bu göreve atanan Küçükmustafa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
tarafından asaleten atanacağı öne sürüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap