SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 28.02.2024

28 Şubat 2024 Çarşamba - 08:27




Olaylar ve Yaşananlar | 28.02.2024





ÜÇ İLÇEYE TALİBİZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bir ay içinde ikinci kez Trabzon’a geliyor. Bugün Trabzon’da olacak olan Uysal bu şehre önem veriyor, teşkilatlarına güveniyor. 31 Mart yerel seçimlerine Beşikdüzü, Şalpazarı ve Yomra’da oldukça iddialı adaylarla yola çıkan Demokrat Parti’de hedef üç ilçede de belediye başkanlığını kazanmak. Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal bugün Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçelerine ağırlık verecek, belediye başkan adaylarına destek verip vatandaşlarla buluşacak. Daha önceki gelişinde Yomra’daki aday tanıtım töreninde Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu’na destek veren Uysal bugün de Şalpazarı’nda Metin Günay’a, Beşikdüzü’nde ise Ramis Uzun’a başkanlık yarışında olan güvenini ortaya koyacak. Karadeniz’e konuşan Genel Başkan Uysal, “Trabzon’da adaylarımıza gü- venim tamdır, üç ilçemiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ESKİ DOSTLAR NE İŞ YAPAR?

AK Parti Trabzon teşkilatlarında zaman zaman öyle gruplaşmalar olur ki şaşar kalırsınız. Kızarlar, küserler, dedikodu yaparlar ama sonra bir araya gelip birlik ve beraberlik mesajı verirler. İçten içe olan hesaplaşmalar, sağ gösterip sol vurmalar, ince hesaplar bir anda rafa kalkar ya da kalkmış gibi gösterirler. Kendileri iş başında olunca her şey güllük gülistanlık ama başkaları devrede olunca da öfke nöbetleri geçirenler, kulisin dibini yapanlar yine sahnede. Toplumsal karşılıkları yoktur ama kendilerini öyle bir dev aynasında gösterirler ki sanırsınız her şeyi onlar yapıyor, AK Parti onlar sayesinde ayakta kalıyor. Partiye üye kazandırmazlar, farklı kesimlerle diyalog sağlamazlar, kendilerinden olmayanları ötekileştirirler, garip garip hallere bürünürler. AK Parti’de eski-yeni dost kavramını kim neye göre belirler bilemeyiz ama Trabzon’da bu gruplaşmaların samimiyetleri çok tartışılır çok! Ha bir de sadece kendi kendilerini kandırıp zaman geçiriyorlar, bunu da ekleyelim.

KOÇHAN MI, TURAN MI?

2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi Maç- ka’da AK Parti Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Koray Koçhan ile CHP Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan bir kez daha karşı karşıya geliyor. Bakalım bu kez ipi kim göğüsleyecek? 2019 yerel seçimlerinde Koray Koçhan 11 bin oy alırken Musa Turan da 7 bin oy almıştı. CHP Maçka Adayı Turan bu kez iddialı. Koray Koçhan’ın algı yaptığını ve yanlışlar içinde olduğunu dile getiren Musa Turan, “Maçka halkı artık gerçeklerin farkında, kendilerini dev aynasında görenlere gereken dersi verecek” dedi.

PİDEYE BU KAÇINCI ZAM!

Ramazan'ın yaklaşması ile pide fiyatları da belli oldu. Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Artvinli hemşehrimiz Halil İbrahim Balcı, 2024 yılı Ramazan pidesini 15 liradan satışa sunacaklarını duyurdu. Balcı, “Geçen sene un fiyatı 380 liradan 800 liraya çıktı. Yüzde 110 zam var. Pidedeki işçilik 360 liradan 810 liraya çıktı. İşçilik giderleri ise 720 liradan 1360 liraya yükseldi. Geçen sene Türkiye’de pide fiyatı 33 buçuk liradan satışa sunuldu. Bu sene görüşmelerimiz neticesinde azami fiyat 60 lira olacak. Yüzde seksen artış yapıldı. Giderlerimiz yüzde 110 arttı ancak biz yüzde 80 zam yaptık. Ankara, İzmir, İstanbul’da pide fiyatları 15 lira olacak." ifadelerini kullandı.

YOMRA PEKŞEN’E EMANET

Yomra’da belediye başkanı çıkarmayarak mevcut belediye başkanı ve başkan adayı Mustafa Bıyık’ı destekleyeceklerini açıklayan CHP’de Yomra krizi yaşanmış, ilçe başkanı görevden alınmıştı. CHP, Yomra’da yerel seçim öncesi ilçe teşkilatını eski CHP Trabzon Milletvekili rahmetli Haluk Pekşen’in kardeşi iş insanı Galip Pekşen’e emanet etti. CHP Yomra İlçe Başkanı olan Galip Pekşen’in yönetiminde Ahmet Turan, Cemil Çelik, Kadir Önal ve Samet Bayındır var. CHP Yomra’da belediye başkan adayı çıkarmadı ama meclis üyeleri ile seçim yarışında olacak. Trabzon’un en gözde, en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan Yomra’da CHP bakalım yeni dönemde nasıl örgütlenecek? Galip Pekşen, çevresi tarafından sevilip sayılan düzgün bir karakter.

MUHTAÇ HANELERE ELEKTRİK DESTEĞİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilecek olan elektrik desteği, 1- 2 kişilik muhtaç hanelere 75 kilovatsaat (kwh) elektrik karşılığı 130.09 TL, 3 kişilik hanelere 100 kwh karşılığı 173.46 TL, 4 kişilik hanelere 125 kwh karşılığı 216.82 TL, 5 kişi ve daha fazla kişilik ailelere 150 kwh karşılığı aylık 260.19 TL olarak verilecek. Fatura destek tutarı ortalama 200 TL olarak kabul edildiğinde bu şekilde aylık 800 milyon TL, yıl genelinde ise yaklaşık 10 milyar TL'lik elektrik faturası devlet tarafından karşılanmış olacak. Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan elektrik destek programından; 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişilerin, düzenli merkezi yardım alanların, eşi vefat etmiş kadınların, muhtaç asker ailelerinin, öksüz ve yetimlerin ve kronik hastalık yardım programından faydalananların yararlanabileceği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap