SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.09.2018

Olaylar ve Yaşananlar | 27.09.2018

27 Eylül 2018 Perşembe - 10:01








YEREL SEÇİM KULİSLERİ

Mart 2019 yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken belediye başkanlıklarına talip sayısı da artmaya başladı. Kamuoyunda il ve ilçe belediye başkan adayı adayı olarak çeşitli isimler lanse ediliyor.

AKÇAABAT

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde gözler son genel seçimde İYİ Parti’den 2. sıra milletvekili adayı olan Osman Akbulut’a çevrilmiş durumda. İYİ Parti'nin, kurulduktan kısa bir süre sonra genel seçimlerde  Akçaabat’ta aldığı yüksek oyla farkındalığını ortaya koyması nedeniyle, Akbulut'un yerel seçimde de bu partiden belediye başkan adayı olacağı seslendiriliyor.

ŞALPAZARI


Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız yerel seçimler yaklaşırken ilçeye modern bir belediye binası kazandırmak için uğraş veriyor. Kurukız yerel seçimlere kadar hizmet binasını halkın hizmetine sunma düşüncesinde. Kurukız'ın, yerel seçimden sonra başkanlık koltuğuna kendisinin mi başkasının mı oturacağına önce partisinin sonra ilçe halkının karar vereceğini belirttiği öğrenildi. Şalpazarı halkının Kurukız’ı yeniden başkan görme arzusunda olduğu da gelen bilgiler arasında.

ARSİN 

Trabzon Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen 'üç dönem' kuralına takılan başkanlardan biri olarak lanse ediliyor. Kim ne derse desin Arsin’in gelişmesine, değişimine ve büyümesine önemli katkılar koyan Şen’in AK Parti’de 'üç dönem' kuralının kalkması halinde yeniden başkan adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Şen’in yaptıkları yapacaklarının teminatı olarak gösterilirken adının Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de AK Parti koridorlarında anıldığı söyleniyor. Diğer taraftan Arsin için Trabzon Büyükşehir
Belediyesi Özel Kalem Müdürü Farabi Hacıhasanoğlu da anılıyor. Arsin için dile getirilen bir başka isim ise başında bulunduğu Makine Mühendisleri Odası’nın Trabzon’da söz sahibi olmasına katkı koyan Şaban Bülbül. Odası ve Trabzon adına üstlendiği misyonun hakkını veren Bülbül’ün nasıl bir karar vereceği şimdilik merak konusu.

DÜZKÖY

AK Parti il ve Düzköy ilçe teşkilatları 29 Mart 2019 yerel seçimlerinde Düzköy Belediye Başkanlığını geri almakta son derece kararlı. Bunun için partinin Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Dt. Abdullah Uraloğlu’nu ikna edip, bu dönem Düzköy Belediye Başkanı yapmak istediği konuşuluyor.


BAŞARILI KOMUTANLAR

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı, 4. Motorize Tugay Komutanlığı kapatıldı. Alay Komutanlığı yerine kurulan İl Jandarma Komutanlığı’nı görevinde başarılı bir isim olan Tuğgeneral Halil Şen komuta edecek. Bu arada Söğütlü ve Maçka’da tam teçhizatlı iki ayrı jandarma komando bölüğü kurulurken, KKK'ya bağlı kurulan 17. Tugay Komutanlığı’nı yine görevinde başarılı bir isim olan Tuğgeneral Ercan Püsküllü komuta edecek. Püsküllü aynı zamanda garnizon komutanı olarak görev yapacak.

VALİ YAVUZ’UN HASSASİYETİ

Ordu Valisi Seddar Yavuz saate bakmadan ilde hizmet için atılan bütün adımların en başında yer alırken, takibinde de ince eleyip sık dokuyor. Çakılan her çivinin takipçisi olan Vali Yavuz halk tarafından da çok seviliyor. Halkın gönlünde makam koltuğu ve makam aracı değil hizmet ile taht kurulduğu gerçeğinin en güzel örneğini sergileyen Yavuz halkla buluşmaya devam ediyor. Onlarla mekan
gözetmeksizin bir araya gelen Yavuz’un bu tavrı takdir topluyor. Evinden makamına makam aracıyla değil yürüyerek gitmeyi tercih edip halkla buluşan Vali Yavuz dün Şarkiye Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu, sohbet etti. Vatandaşlar Vali Yavuz’a teşekkür ederek sevgi gösterisinde bulundu.

FATİH’TE ÇÖP SORUNU


Trabzon’un Fatih Mahallesi sakinleri çöp kokusundan şikayetçi. Mahallelerinin çöp kokusundan geçilmediğini söyleyen vatandaşlar, “Hafta sonu bu mahallenin semt pazarının kurulduğu alanda çöp temizliği yapılmıyor. Biriken çöplerin yaydığı kokudan evimizde oturumaz olduk. Çöp vergisi, su parası veriyoruz, belediye çöplerimizi toplamıyor, pazar kurulan alanın temizliği yapılmıyor, yıkanmıyor” şeklinde serzenişte bulundular

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap