SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 27.07.2020

27 Temmuz 2020 Pazartesi - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 27.07.2020





KÜP PARK PROJESİ

2019 yılı sonunda, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Gümüşhane Belediyesi tarafından sunulan ve şehirden geçen tek proje olan Gümüş Küp Park projesi başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan ve coordinator Erkan Duman’ın da yer aldığı programda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, projenin Bağlarbaşı’ndaki belediyeye ait 9801 m2’lik alanda uygulanacağını ve projede 5500 m2 yeşil alan, 1400 m2 bisiklet yolu, 2375 m2 yürüyüş yolu ve şehirde ilk defa engelli çocuk parkının yer alacağını söyledi. Çimen, amacı Bağlarbaşı transit yol çevresinin ekolojik, estetik, işlevsel olarak dizayn edilmesi, bölgede yaşayan ailelerin, engelli çocukların ve üniversite öğrencilerinin istekleri doğrultusunda peyzaj planlama ve tasarımının gerçekleştirilmesi olan proje kapsamında özgün küp tasarımlı ahşap üniteler Sine Küp, Müzik Küp, Cafe Küp, Bilim Küp ve Kitap Küp’ün yer alacağı tematik parkın, Gümüşhane halkı için bir rekreasyon alanı işlevi de göreceğini bildirdi.

AKÇAABAT 18 EKİM’DE

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon İlçe teşkilatlarının kongre takvimi açıklandı. Buna göre, AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı 7’nci Olağan Kongresi 18 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Saat 11.00’de Akçaabat Gençlik Merkezi’nde başlayacak kongrede mevcut ilçe başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe’nin tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor. 401 delegenin oy kullanarak 30 yöneti kurulu üyesini seçeceği kongre öncesinde Genel Merkez Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir’in Altıntepe’yi arayarak listesini oluşturmasını istediği bilgisine ulaşıldı.

FKB TARTIŞMASINA NOKTA

Fiskobirlik Genel Müdürlüğü’nün Giresun’dan taşınıp taşınmayacağına dair tartışmalar sürerken Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun açıklamalarını bir kez daha hatırlatalım. Şenlikoğlu, Fiskobirlik arazilerinin 31 Mart seçimlerinden hemen önce 1 milyon 400 bin TL bedel karşılığında imara açılması hakkında kendisine sorulan soruya; “Seçimden 20 gün önce böyle bir ruhsat alınması şık değil, doğru da değil. FKB de bizim, belediye de. Eğer bir talebiniz varsa seçimden sonra ya da seçimden 6 ay önce yaparsınız. Seçimden 20 gün önce ruhsat bedeli yatırılıyor, biz 8 Nisan’da mazbata alıyoruz, mazbata almadan 4 Nisan’da ruhsat alınıyor. Bu doğru bir hareket değil. Ayrıca orada bir AVM düşünülüyorsa bunun kamuoyu ile paylaşılması lazım. Arkadaki genel müdürlük binası ile ilgili ise kesinlikle bir tasarruf yapılmamalı. Genel müdürlüğün Giresun’dan gidip gitmeyeceği konuşuluyor, buna kimsenin gücü yetmez, bunu sadece bir kişi değiştirir, o da Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Fiskobirlik bu şehrin ana damarlarından biridir ve bizimdir” cevabını vererek, tartışmalara noktayı koydu.

OKUSAL’A GÖREV

Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi'nin Giresun kurucu il Başkanı belli oldu. Seçime girme yeterliliğini sağlamak için örgütlenme çalışmalarını hızlandıran Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) arka arkaya il başkanlarını açıklamaya başladı. Bu kapsamda, DEVA Partisi'nin Giresun'da il başkanlığı görevine Özgür Okusal atandı. Giresun'un genç iş insanlarından Okusal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan yetki belgesini aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap