SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 27.05.2020

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 10:29




Olaylar ve Yaşananlar | 27.05.2020





BAKAN KARAİSMAİLOĞLU BABA OCAĞINDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Oflu hemşehrimiz Adil Karasmailoğlu Ramazan Bayramı nedeniyle Of’a geldi. Baba ocağı olan Saraçlı Mahallesi’ne çıkan Bakan Karaismailoğlu, geceyi burada geçirdi. Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Bakan Karaismailoğlu’nu Saraçlı Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ederek kendisiyle bir süre sohbet ettiler. Karaismailoğlu, aynı zamanda vatandaşların sorunlarını ve taleplerini de dinlemeyi ihmal etmedi.

RİZE’DE YENİ VAKA, AMAN DİKKAT!

Yaş çay üretimi için il dışından Rize’ye gelenlerin sayısı önceki gün itibariyle 16 bini buldu. İstanbul’dan Rize’ye gelenlerin sayısının ise 8 bin civarlında olduğu öğrenildi. Alınan özel güvenlik önlemleri ile şehre giriş yapılırken toplam 4569 Covid-19 testi yapıldı. Testler 110 kişilik sağlık personeli ile mahalle, köy ve evleri gezerek yapılıyor. Son bir aydır Rize’de bazı günler vaka çıkarken, dün itibariyle 116 test yapıldı. Kuveyt’ten Rize’ye gelen bir kişide yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Koronavirüsten Rize’de 20 gün içerisinde herhangi bir ölüm yaşanmazken bugüne kadar toplam 10 kişi vefat etti. Vefat eden vatandaşların Kovid-19’un yanında çok ciddi rahatsızlıkları bulunuyordu. Hastanede 5 vatandaş tedavi görürken 1’i entübe halinde. Öte yandan Kuveyt’ten Rize’ye gelen 1 kişide koronavirüs tespit edildi.

MİNİK TUĞÇE’YE TEŞEKKÜR HEDİYESİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde Rize’nin Ardeşen ilçesinde bir yakınına ait balıkçı teknesini Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru olarak hazırlatıp yaptığı kutlama ile bir ilke imza atan 8 yaşındaki Tuğçe ve babası Sait Yakıcı İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ve Ardeşen Kaymakamı Avni Kahya ile bir araya geldi. Ziyarette açıklamalarda bulunan Kaymakam Alibeyoğlu, "Tuğçe, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gerçekten eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kutlayarak örnek bir davranışa imza attı ve bizlere gençliğin tarihine, atalarına nasıl sahip çıktığını bir kez daha göstermiş oldu. Bu örnek davranışından dolayı kendisini yürekten kutluyorum" dedi. Öte yandan Kaymakam Alibeyoğlu ve Başkan Kahya, minik Tuğçe’ye hediye vermeyi de ihmal etmedi.

ARAKLI’DA KURA TARİHİ NETLEŞTİ

Trabzon’un Araklı ilçesi Özgen Mahallesi’nde yapımına TOKİ tarafından başlanan konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Koronavirüs salgınından ötürü TOKİ konutları için kura çekiminin ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmıştı. Vatandaşlar, kuraların ne zaman çekileceğini merak ederken TOKİ’den yapılan açıklamada kura tarihi netleşti. Kuraların TOKİ yönetimince elektronik ortamda 19 Haziran saat 15.00’da çekileceği ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap