SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.03.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 27.03.2020

27 Mart 2020 Cuma - 09:08




Olaylar ve Yaşananlar | 27.03.2020





SOKAĞA ÇIKMA

Virüs ile mücadelede en önemli etken sokağa çıkmamak diye söyleniyor. Buna- herkesin uymasının önemi çok büyük. Böyle bir çağrının virüsün yayıldığı ülkelerden İtalya’da, Tunus’ta, Belçika’da, Fransa’da, İspanya’da, Sırbistan’da ve İngiltere’de sokağı çıkma yasağı ilan edilmiş, Türkiye neyi bekliyor? diye soruluyor. Bu soruyu dile getirenlerin sayısı küçümsenemeyecek kadar fazla. Vatandaşlar ülkemiz bu salgına daha kaç insanını kurban verecek diye soruyor. B u sorularla meşgul olan vatandaşlar kafalarının rahatlaması için neden sokağa çıkma yasağının konulmadığını net biçimde açıklaması bekleniyor.

MECLİS TOPLANTILARI ERTELENDİ




İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri” kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile valilik ve kaymakamlıklarca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin nisan, mayıs ve haziran ayı toplantılarının ertelenmesi istendi. Zorunlu hallerde olağanüstü toplantı, gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verilebilecek.

ARAKLI’NIN PAZARI İPTAL




Perşembe günleri Araklı’nın pazar haftası. Geçen hafta pazar yerinin kurulması koronavirüsten dolayı vatandaşların büyük tepkisini çekmişti. Koronavirüsün hızla yayılması ve vatandaşların tepkisi ile birlikte bu hafta pazar yerinin kurulmamasına karar verildi. Konuyla ilgili Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi açıklamalarda bulunarak “Perşembe günleri ilçemizde kurulan haftalık pazar Covid-19 (Koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında açılmayacaktır. Sosyal mesafeyi koruyor, tedbirlere harfiyen uyuyor ve evde kalıyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız” dedi.

RİZELİ KAYMAKAMA ÖNEMLİ GÖREV

Bitlis'in Güroymak ilçesinde terör soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan HDP'li Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir'in yerine Rizeli Kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar, Belediye Başkanvekili olarak görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında terror soruşturması yürütülen HDP'li Güroymak Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir'I görevden uzaklaştırdı. Bitlis Valiliği, görevden uzaklaştırılan Taşdemir'in yerine Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar'ı, "Güroymak Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirdi.




TORUL’A ESNAF DESTEĞİ

Tüm dünyada etkisini artıran ve Türkiye’de de görülen yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle gece gündüz teyakkuz halinde olan sağlık görevlilerine Gümüşhaneli vatandaşların moral ve motivasyon desteği devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ülke genelinde saat 21.00’de yapılan alkış desteğinin ardından il merkezindeki esnaflar artarda hastaneyi ziyaret ederek çeşitli yiyecek ve tatlı ikramında bulunmuştu. Son olarak Gümüşhane’nin Torul ilçesinde faaliyet gösteren Merkez Ekmek Fırını ve Livam Pastanesi de Torul Devlet Hastanesi çalışanlarına sürpriz ziyaret gerçekleştirerek onlara destek ve moral vermekiçin kıymalı, ayran ve baklava ikramlarında bulundu. Sadece bir gün değil her zaman vatandaşların yanında olan sağlık çalışanlarına moral vermek için gerçekleştirilen etkinlikte esnaflar “Hepimizin en zor zamanında yanımızda olan sağlık çalışanlarının şimdi en zor zamanı. Bu zorlu zamanda biz de onların yanındayız” diyerek toplumsal mesaj verdiler.




RTEÜ’DE GÜBRELEME UYARISI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Covid-19 salgını nedeniyle vatandaşların sağlığı açısında yaş çayda birinci sürgün öncesi gübrelemenin yapılmayarak gübrelemenin ikinci sürgün öncesinde yapılması önerisinde bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu yıl yaşanılan koronavirüs salgını nedeni ile ve yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı çay bahçelerimize gübre uygulamalarının birinci sürgün dönemi öncesi değil, ikinci sürgün dönemi öncesi yapılmasında herhangi bir sakınca olmayacağı düşünülmektedir. Başta Rize olmak üzere Artvin’den Giresun’a kadar uzun bir sahil şeridinde toplam 31 ilçede yetiştirilen çay bitkisinde, başta değerli üreticilerimiz olmak üzere bölge halkının sağlığının korunması amacı ile birinci sürgün öncesi gübrelemenin yapılmayarak, bu gübrelemenin ikinci sürgün öncesinde yapılması önerilmektedir. Böylece hem gübre uygulaması için evlerinden çıkmak zorunda olan üreticilerimiz evlerinden çıkmayarak Koronavirüs Hastalığı salgınından korunmuş olunacak, hem de çayın asıl gübreye ihtiyaç duyacağı ikinci sürgün döneminde gübreleme yapılarak ikinci ve üçüncü sürgün dönemlerinde de verim ve kalite arttırılabilecektir.”
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap