SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2019

26 Temmuz 2019 Cuma - 09:15




Olaylar ve Yaşananlar | 26.07.2019





UZUN TAKDİR KAZANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, göreve geldikten sonra vatandaşların taleplerini dinleyerek onların isteklerini yerine getirmeye çalışıyor. Uzun, vatandaşların mahallelerdeki yol sorununu belli bir program dahilinde çözmeye çalışıyor. Bu doğrultuda ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdüren Başkan Uzun, ilçenin Dağlıca Mahallesi’nde yol genişleme ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Başkan Uzun’un bu çalışmaları vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.

ALMANYA İLK SIRADA




Avrupa Birliği ülkeleri arasında Türklerin en çok vatandaşlık aldığı ülke Almanya oldu. AB ülkeleri 29 bin 807’ye vatandaşlık verdi. AB ülkeleri 2017'de 825 bin 447 kişiye vatandaşlık verdi. En çok vatandaşlık veren ülke ise yüzde 18 ile İtalya oldu. İtalya'yı yüzde 15 ile İngiltere, yüzde 14 ile Almanya ve Fransa izledi. İsveç ve İspanya'nın vatandaşlık verme oranı ise yüzde 8 oldu.

Verilere göre, 2017'de 29 bin 807 Türk AB vatandaşlığı aldı. Vatandaşlık alan Türklerin yüzde 50,2'si Almanya, yüzde 17,9'u Fransa, yüzde 10'u Hollanda, yüzde 5,3'ü İngiltere, yüzde 16,6'sı da diğer AB ülkelerinin vatandaşı oldu. En çok AB vatandaşlığı alanlar ise yüzde 8 ile Faslılar, yüzde 7 ile Arnavutlar ve yüzde 4'er ile Türk ve Hintler oldu oldu.




ERDOĞAN RİZE’YE GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin en yüksek oy aldığı illere teşekkür ziyaretlerine çıkacak. Erdoğan’ın ziyaretlerine 26 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştirilecek olan ve 2 gün sürmesi beklenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı sonrasını takiben Ağustos’un ilk haftasında ilk ziyaretini 31 Mart seçimlerinde bir kez daha Türkiye birinciliğini kazanan baba ocağı Rize’ye yapması bekleniyor. Hemşehrilerine teşekkür edecek olan Erdoğan, aynı zamanda onlarla hasret de giderecek. Öte yandan Erdoğan’ın Rize miting tarihinin Ankara'daki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında netlik kazanması bekleniyor.

İSTİFA ÇAĞRISI




30 Ağustos Zafer Bayramı’nın “Halkı ilgilendiren bir bayram olmadığını” söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a hukukçulardan tepki geldi. 38 baro başkanının yaptığı ortak açıklamda Aktaş’ın istifası istendi. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan'ın da yer aldığı 38 baro başkanı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkındaki konuşmasına tepki olarak kınama mesajı yayımlayarak, istifasını istedi. Denizli Barosu'nda yapılan basın açıklaması ile duyurulan istifa çağrısına 38 baro başkanlığı imza attı.

ALİM VATANDAŞI DİNLİYOR




AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, vatandaşlar birlikte vakit geçirmeye çalışıyor. Haftanın hemen hemen her gününde vatandaş ve esnaf ile bir araya gelen Alim, onlarla istişare ederken sorunlarına da çözüm üretmeye çalışıyor. Vatandaşlardan gelen makul istekleri ilgili yetkililere ileten Başkan Alim, böylece köprü görevini de en iyi şekilde yürütmeye çalışıyor. Ayrıca Alim, şehrin sorunlarını da vatandaş ve esnaf ile masaya yatırarak karşılıklı olarak istişarelerde bulunuyor.

BBP’DEN YENİ BİNA

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi Bayburt Teşkilatının yeni binasının açılışını yaptı. Parti binasının kurdelesini Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut ve BBP Bayburt İl Başkanı Muhammet Cihat Erılmaz’la birlikte kesen Destici, burada yaptığı açıklamada, “Bugün ülkemizin güzide şehirlerinden birisi olan Bayburt’tayız. Öncelikle Bayburt’ta olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bizim için Bayburt’ta olmak büyük bir şereftir. Bu vesileyle bütün Bayburtlu kardeşlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap