SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2020

26 Mayıs 2020 Salı - 09:35




Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2020





BAŞKAN GENÇ HEM KUTLADI HEM UYARDI

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, gazetecilerin bayramını yine özel olarak kutlamayı ihmal etmedi. Geleneksel hale getirdiği ve her bayramda basın mensuplarına tek tek özel mektup göndererek bayramlarını kutlayan Başkan Genç, bu Ramazan Bayramı’nda da gönderdiği mektupla tüm basın mensuplarının bayramını kutlarken aynı zamanda uyarılarda bulundu. Covid-19 salgınından dolayı basın çalışanlarının dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Genç, özetle şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımızın pandemi sürecinde sağlıklı haber almaları adına harcamış olduğunuz emekten ötürü sizlere müteşekkiriz. Salgın sürecinden geçtiğimiz bugünlerde alınan tedbirlere uymanızı, hem kendi sağlığınızı hem de toplum sağlığını tehlikeye atacak adımlardan kaçınmanızı rica ediyorum. Bayramı hüzünle ve kederle değil sevinçle, neşeyle karşılayalım. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

BABAMI ÇOK ÖZLÜYORUM




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu televizyon programında bir şehit kızının yazdığı mektubun içeriğini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Evindeki bir odada yer alan dolapta şehit ailelerinden gelen mektupları ve fotoğrafları sakladığını belirten Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Arka odamda bir şeyim var. Dolap gibi bir şey. Vitrin derler ya. Dolap gibi bir şey. Orada şehit ailelerinden gelen mektuplar... Mektuplar! Şehitlerin de, her gittiğim cenazenin de fotoğrafları var. Beni en çok etkileyen, yedi-sekiz yaşında bir çocuk tanırım da şu kadar küçük bir mavi kartın içerisine kendi el yazısıyla yazmış. 'Babamı çok özlüyorum. Onun kanını yerde bırakmayın Süleyman Amca. Şimdi tabii bu..." Bu anlarda boğazının düğümlendiği ve konuşmakta güçlük çektiği gözlenen Bakan Soylu'nun daha fazla dayanamayarak ağladığı gözlendi.

ALİM DUR DURAK BİLMİYOR




2020 yaş çay sezonu birinci sürgün alımlarını 19 Mayıs Salı günü başlatan ÇAYKUR, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında alımlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirirken, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim de fabrikaları ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceliyor. Ramazan Bayramı arifesinde de dur durak bilmeyen Alim, ziyaretleri esnasında Rize’nin Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleri ile Artvin’deki tüm fabrikalar olmak üzere toplam 10 fabrikada incelemelerde bulundu. Ramazan Bayramı arifesi ile bayram boyunca üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için yaş çay alımlarını sürdüreceklerini daha önce açıklayan Alim, ÇAYKUR olarak hiçbir müstahsilin mağdur olmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, tüm fabrikalarda üretimin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

RİZE’DE 4 BİN 569 ÜRETİCİYE TEST YAPILDI

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il dışından gelen çay üreticilerine Covid-19 önlemleri çerçevesinde her haneden bir kişi seçilerek test yapıldığı belirtildi. Testlerin 3'er kişilik 110 ekiple yapıldığına işaret edilen açıklamada, taramaların ilk gününde 4 bin 569 numune alındığı aktarıldı. Açıklamada, il genelindeki 11 ilçe ve il merkezi dahil 207 mahalle ve 347 köyde yapılan taramaların, bayramın ikinci ve üçüncü günü de devam edeceği kaydedilerek "Hem çay tarımı için gelen vatandaşlarımızdan hem işçi statüsünde gelen vatandaşlarımızdan alınan numuneler, Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığına sabah saatlerinde gönderildi" ifadesine yer verildi.




ALTINORDU’DAN ÇİFTE BAYRAM

Altınordu Belediyesi sokağa çıkma kısıtlaması olan bu günlerde “Evlerimiz bayram yeri olsun” sloganıyla bayram sevincini evlere taşıdı. Düzenlenen etkinlikle vatandaşlara çiçek ve çikolata dağıtılarak Ramazan Bayramları kutlandı. Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ramazan Bayramı’nın 1. gününde sokağa çıkma izni bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere toplu konut alanları ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar için bir etkinlik gerçekleştiren Altınordu Belediyesi, bu kapsamda vatandaşlara çiçek dağıtarak çikolata ikramında bulundu. Sokağa çıkma izni ile sokakları dolduran 65 yaş ve üstü büyüklerimize ise zabıta ekipleri tarafından çiçek takdim edilerek çikolata ikram edildi. Ayrıca maskesiz sokağa çıkan büyüklerimize maske dağıtılarak sosyal mesafeye dikkat çekildi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap