SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2019

26 Mayıs 2019 Pazar - 09:54




Olaylar ve Yaşananlar | 26.05.2019





ORDİNARYUS MAREŞALLER

Kamu yararı adına haberler yapar, takibini sağlarız. Zaman zaman kendi istihbaratlarımızı, kamuoyuna mal olmuş kişilere sorarak, görüş alır, haberi zenginleştiririz. Kimsenin basın bülteni olmadığımız gibi haberde görüşüne yer verdiğimiz kişiler de istihbarat kaynaklarımız değildir. Yani haberin sahibi, habere konu olan olayın araştırmacısı, takipçisi değildirler. Haberi yapan kurum ve kişi kadar haberde hakları yoktur. Sadece görüşü alınmış paydaştır. Bu bilgiden yoksun ordinaryüs mareşaller zanneder ki haberde görüşü olan kişi haberin istihbaratçısı ve takipçisidir. Fakat bu sosyal medyanın gücü adına yüceleşen insanlar sadece ürettiğimiz haber üzerinden fikir yürütebilir, nokta. Bizde yalan haber olmaz ama sosyal medyada ziyadesiyle yalan görüşlerini görebilirsiniz.

HERKES Mİ ZENGİN?




Geçtiğimiz günlerde gazetemizi arayan bir vatandaş otel fiyatları hakkında dert yandı. Dinleyince hak vermemek elde değil. Vatandaş özetle şunları aktardı, “Misafirimiz gelecekti, kendisine otel ayarlamak durumunda kaldık. Fakat oda fiyatları afaki rakamlarda seyrediyor. Serbest piyasadır tamam ama bu kadar uçuk rakamlar olmaz. Bir gecelik fiyat 485 TL diyor. Biz ne ara bu kadar zengin turizm şehri olduk. Olduysak bizim neden haberimiz yok. Otele gitmek zorunda olanların hepsi mi zengin kardeşim? Yok mu denetimi, orta yolu, makul fiyatı?” dedi. Trabzon Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden bir tanesi bu aşikar bir gerçek. Eğer gerçekten turizm şehriysek bunun ekonomimize yansıması gerekmez mi?

FİLOGRAFİ SANATI




Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Halk Eğitimi Merkezi, filografi tekniğiyle yapılan sanat eserleriyle öğrenme şenliğine hazırlanıyor. Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi’nde ekim ayından itibaren devam eden kursta birbirinden güzel sanat eserleri usta öğretici Özlem Aksoy Atalay önderliğinde kursiyerlerin elinde hayat buluyor. Haziran ayında yapılacak olan öğrenme şenliğinde halkımızın beğenisine sunulacak eserlere son şekilleri veriliyor.

KABA GÖREVE BAŞLADI

Vakfıkebir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Hasan Kaba, İçişleri Bakanlığının 2018 yılında açmış olduğu görevde yükselme sınavını kazanarak şef kadrosu aldı. Hasan Kaba sınavı kazanarak şef kadrosu aldığı için çalıştığı kurumdan bir başka kuruma geçmek zorunda kaldı. Kaba’nın Vakfıkebir İlçe Nüfus Müdürlüğüne şef olarak ataması yapıldı ve görevine başladı. Kaba’ya başarılar diliyoruz.




SUÇ VAR CEZA YOK

Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, Ulubey ilçesinde 5 Mart’ta lise öğrencilerinin AK Parti mitingine götürülmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ancak, okul idarecilerinin ceza almalarının Ulubey Kaymakamlığı eliyle engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü.




ORDU LİMANI

Deniz Albay Aziz Bakıoğlu, “Ordu’da limanların geliştirilmeye ihtiyacı var. Kullanılacak limanın ulaştırma anlamında hizmet etmesi lazım. Büyük gemilerin, konteyner taşıyan gemilerin de bu anlamda hizmet alabileceği bir ortam olmalı” dedi. Bakalım Bakıoğlu’nun bu temennisi ne zaman karşılık bulacak.

ORGAN BAĞIŞI




Sivas'ta tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Başbınar Köyü eşrafından Sosyal Güvenlik Kurumu Suşehri Merkez Müdürü İlhami Güler'in karaciğeri ailesince bağışlandı. Güler'in eşi Asiye Güler ise kocasının, merhametli, iyiliksever bir insan olduğunu dile getirerek, “Bu iyiliğinin devam etmesini, yaşamasını istedim ve o yüzden hayrına vesile olsun dedim. İnşallah iyi insanlara örnek olur” diye konuştu
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap