SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2020

26 Mart 2020 Perşembe - 10:07




Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2020





İLK DERS REKTÖRDEN

Yaklaşık 14 bin öğrenci ve 420 akademik personel ile uzaktan eğitime başlayan Bayburt Üniversitesi'nde ilk dersi Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun verdi.   Sağlık Bakanlığının uyarılarının hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Coşkun ilk derste öğrencilere seslenerek; "İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde, ülkemizde gösterilen bu önemli mücadelede tüm Türkiye'ye örnek olacak bir hassasiyet gösteriyorsunuz. Hepinizi yürekten kutluyor ve sağlıklı günler diliyorum. Sizler de geleceğimiz için evde kalmaya ve bizi takip etmeye devam edin. Sizleri şimdiden çok özlediğimizi belirtmek istiyorum. El birliği ile bu zorlu günlerin de üstesinden geleceğiz" dedi.

AZAKLI’NIN TEPKİSİ

Televizyonda uzaktan eğitim eski başbakanlardan Adnan Menderes’in idam edildiği animasyonlarına yer verilmesine tepkiler artıyor. Adnan Menderes Dernekler federasyonu Trabzon İl Başkanı Tahsin Azaklı, “Bu ne cüret bu nasıl eğitim anlayışı çocukların psikolojisini bozmak hangi akla hizmettir, bu hatalar affedilir cinsten değil merhum başvekilimizin idam edildiği yassı adayı o gün ki anıları ile yaşamak varken otel betonları ile oraları tarumar eden bugünkü bu zihniyet kime hizmet ediyor  bu anlayışı esefle kınıyorum kimse merhum bas vekilimiz üzerinden ucuz siyaset yapmasın onun davası ve misyonunun sahipleri bugünkü Demokrat Partidir. Onlar önce onun misyonunun sahip olan parti Demokrat Partiye saygılı olsunlar bu çocukların üzerinden çocuklarında psikolojisini bozup ucuz siyaset yapılmasın artık” sözleri ile tepki gösterdi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs ile mücadelede son durumu paylaştı. Bakan Soylu, "65 yaş üzeri vatandaşlarımıza hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grupları'na gelen talep sayısı 239 bin 984. Bunların 239 bin 407'sine ulaşıldı" dedi.

410 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soylu, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarla ilgili soruşturmalarla ilgi de rakam verdi.

Bakan Soylu, son bir haftada sosyal medyada provokatif paylaşım yapan bin 748 hesap tespit edildiğini ifade etti. Soylu, bunların yüzde 65'i terör örgütleri ile bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Soylu, provokatif paylaşım yapan 410 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap