SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2020

25 Temmuz 2020 Cumartesi - 11:10




Olaylar ve Yaşananlar | 25.07.2020





İTTİFAKLAR İTTİFAK YAPTI

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından işçilerin kıdem tazminatlarının söz konusu işletmenin yönetim kurulu üyelerinden tahsil edilmesine ilişkin önerge Meclis'teki tüm partilerin imzası ile kabul edildi. Manisa Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirmesine neden olan maden faciasında işçilere Türkiye Kömür İşletmelerince yapılan kıdem tazminatı ödemesinin, rödovans sözleşmeli işletmelerin yönetim kurulu üyelerinden rücu edilmesini (tahsil edilmesini) sağlayacak olan önerge tüm parti gruplarının imzası ile kabul edildi. Maden faciasının ardından işten çıkarılan 3 bin 500 işçiden tazminatını alamayanlar olmuştu. AKP’nin Meclis’e getirdiği torba yasada işçilerin tazminatlarına yönelik bir düzenleme yapılmış ancak işçiler bu düzenlemeyle tazminatlarının yarısını alabileceklerini belirterek oturma eylemi başlatmışlardı.

MÜDÜRLERE VEDA

Trabzon’un Akçaabat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Demirci, Muhammet İkinci ve Ali Can’ın tayinlerinin çıkması nedeniyle arkadaşlarının düzenlediği veda etkinliği yaylada yapıldı. Hüseyin Demirci’nin Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Muhammet İkinci’nin Bursa Gemlik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Ali Can’ın da Arsin Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atanmaları nedeniyle düzenlenen etkinlikte 3 şube müdürüne de Akçaabat’a hizmetlerinden ötürü İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

6 AY UZADI

İstihdam paketi TBMM’de kabul edildi. Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatılıyor. Cumhurbaşkanı 3 aylık süreyi sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak. İşten çıkarma yasağı 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılabilecek. Cumhurbaşkanı kısa çalışma ödeneğini 6 ay boyunca bütün sektörler için uzatabilecek.

ÖZTÜRK: SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından fındık üreticilerini memnun eden bir fiyat açıklanacağına inandığını söyledi. Fındık üreten bölge milletvekilleriyle birlikte çalışmalar da yaptıklarını bildiren Milletvekili Öztürk, “Fındık üretilen illerin milletvekilleri olarak TBMM bünyesinde ‘Fındık Çalışma Grubu’ adıyla bir grup kurduk. İlk toplantımızı 16 Haziran tarihinde yaptık. Bu toplantıda üreticilerimizin taleplerini, beklentilerimizi bir rapor halinde 2 Temmuz günü Tarım ve Orman Bakanımıza ilettik. Bakanımız gerekeni yapacaklarını ve fındık fiyatının Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacağını ifade etti. Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı fiyatın müstahsilimizi memnun edecek bir rakam olacağına inanıyoruz. Çünkü AK Parti iktidarında hiçbir dönemde fındık üreticisi mağdur edilmemiştir. Her yıl o yılın iç ve dış şartlarına göre en uygun fiyatı veren hükümetimizin bu dönem için de en güzel, en memnun edici bir fiyat ve alım politikası uygulayacağına inanıyor, Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Fındık ve müstahsilimizin talep ve beklentilerinin takipçisiyiz” dedi.

FINDIK NÖBETİ

Kesin ihraç istemiyle MHP Disiplin Kurulu’na sevk edilen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Meclis’e gitti. Bir basın toplantısı düzenleyeceği belirtilen ancak bundan daha sonra vazgeçtiği ifade edilen Enginyurt, fındık ile ilgili görüşmeleri takip etti. Bir konuşma yapamayan Enginyurt, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak şu ifadelere yer verdi: “TBMM'de nöbetteyim. Türk milletinin ve Orduluların, fındık üreticilerinin, velhasıl halk adına, hakkı savunmaya devam.”

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Küresel Gazeteciler Konseyi, Brüksel'de Azerbaycanlı Gazeteci Khatira Sardargizi'ye yapılan saldırıyı kanadı. Yayımlanan kınama mesajında şu ifadelere yer verildi: Çoğu ülkenin kabul ettiği uluslararası hukuk ve sözleşmelere göre, gazetecilerin mesleki görevlerini yerine getirirken herhangi bir şekilde taciz edilmesi kabul edilemez ve bu tür eylemler suç sayılır. Dün, Azerbaycan Real TV'nin Avrupa bürosunun temsilcisi Khatira Sardargizi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de kafasından aldığı darbeyle yaralandı. Gazeteciye saldırıyı doğrulayan videolar da var. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) olarak mesleki görevlerini yerine getiren gazetecileri hedef alan eylemleri şiddetle kınıyoruz. Khatira Sardargizi'ye yönelik bu şiddeti tüm dünyadaki gazetecilere baskı olarak görüyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap