SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 25.05.2019

25 Mayıs 2019 Cumartesi - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 25.05.2019





DAYI, ‘SORUMSUZLUK VAR’ DEDİ

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, geçtiğimiz günlerde kanalizasyona düşerek hayatını kaybeden işçi Levent Şanlımeral’in ölümünün sorumlularının hesap vermesi için yargıya çağrıda bulundu. Dayı, tıkanmalara Gülcemal projesinin neden olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Beşirli sahili ile Ganita mevkii arasında Gülcemal projesi kapsamında yapılan deniz dolgusunun neden olduğu Beşirli sahilinde oluşan lağım kokuları vatandaşları aşırı derecede rahatsız etmektedir. TİSKİ müdürü, kokunun bölgedeki drenaj borularının temizlenmemesi ve tıkanmasından kaynaklandığını belirtmiştir. Halbuki oluşan bu kokunun dolgu yapımına başladıktan sonra drenaj borularının denizle buluştuğu alanı toprakla kapattıktan sonra olduğu aşikardır. Şayet tıkanmadan kaynaklı sorun olsa sahilin diğer bölgelerinde de aynı sorun yaşanmasına neden olurdu. Büyükşehir Belediyesi drenaj borularının tıkandığı gerekçesiyle temizleme çalışmaları 6 aydır devam ediyor. Bu süreç iftardan önce bir işçi vatandaşımızın kanalizasyonda hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Vatandaşımızın bu şekilde ölümü sorumsuzluğun, düşüncesizliğin ve tedbirsizliğin ispatı olmuştur."

DÜŞÜN YAYLALARIN YAKASINDAN!




Trabzon’un birbirinden nezih yaylaları bilinçsiz kullanım nedeniyle can çekişiyor. Hıdırnebi Yaylası’nda off road yapanından tutun da piknik çöplerini doğada bırakana kadar her türlü rezillik var. Koruma altındaki Kadıralak Yaylası’ndaki ‘mavi yıldız’ çiçeği bile insanların gazabından nasibini aldı. Her yıl açan ‘mavi yıldız’ çiçeği insanların gelişigüzel yayla kullanımı nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu hunharca yayla katliamları sadece İmar Barışı'yla sınırlı değil maalesef. Hele Hıdırnebi Yaylası’nda off road yapanlar yöre insanının kabusu olmuş durumda. Allah aşkına para uğruna, bir anlık keyif uğruna ömür boyu kalıcı zarara neden olmak neyin eseri?

RİZE’DE DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK?




Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentsel dönüşüm çalışmaları ve belediye blokları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediye bloklarında çalışmaların ilk olarak arka bölümdeki konutlardan başlayacağını söyleyen Metin, yaya alanlarının fazla olduğu açık bir AVM yapmayı da düşündüklerini dile getirdi. Metin, “O binaların yıkılma riski var. Kentsel dönüşüm artık kaçınılmaz olmuştur. Birinci etap periyot periyot yapılacak. Esnaf ve vatandaşlar süreçte mağdur edilmeyecek. Esnafımız ile sürekli istişare halinde olacağız” dedi.

ÇAKMAKÇI YENİDEN ADAY

Rize Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, olağan genel kurul toplantısının 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Çakmakçı, tüm meslek mensuplarını kongreye davet etti. 3 yıllık görev süresince ‘yönetimde eşitlik, denetimde şeffaflık ve disiplinde adalet’ ilkelerinden asla taviz vermediklerinin altını çizen Çakmakçı, kongrede ekibiyle birlikte yeniden göreve talip olduğunu açıkladı.




UYSAL: ZIRVALIK

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Twitter’dan yaptığı açıklamada, YSK’nın iptal kararını değerlendirdi. Uysal, şu görüşlere yer verdi: “YSK’nın İBB seçimini iptal kararı, ‘tevil götürmez zırvalık’ olunca gerekçeli karar da akla, vicdana, hukuka, aynı seçim döneminde aldığı benzer uygulama ve kararlara inat zorlama yorum, icat edilmiş argümanlarla bu zırvalığı tevil edemez. Türk demokrasisi, YSK’nın yıktığı bu duvarın altında kalmıştır. Ve bundan sonra yapılacak her seçimi bitmek bilmez meşruiyet tartışmalarıyla boğuşmak mecburiyeti içine bugünden düşürmüştür. Seçim hukuku içindeki hukuk yollarının tüketilmesi süreçleri YSK’nın bu kararıyla yıkıldığı için sağlıklı, kaybedenin de saygı duyacağı meşru iklimi enfekte etmiş ve seçim yapılamaz hale bugünden getirmiştir. YSK, 250 sayfa kadar zorlama yorum icat etmek yerine, komedyen Tolga Çevik’in bir sinema filminin ismiyle ‘Patron, Mutlu Son İstiyor’ deseydi daha itibarlı olurdu.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap