SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 25.03.2024

25 Mart 2024 Pazartesi - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 25.03.2024





GENÇ İŞİ BİTİRDİ, AYDIN ENDİŞELİ

Yerel seçimlere artık geri sayım başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlık seçiminde ibre AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç’ten yana. Genç’in hedefi yüzde 60 bandını geçmek. Ahmet Metin Genç’in olaylı Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı cesur açıklamalar da oy artışına ciddi katkı sağlayacak gözüküyor. Ahmet Başkan iftar programlarında ve ziyaretlerde oldukça rahat ve neşeli tavrı ile dikkatleri üzerine çekerken AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın hem endişeli hem stresli. Ortahisar seçimlerinde CHP adayı Ahmet Kaya ile yarışacak olan Ergin Aydın cephesinde panik havası hakim. Elimizde anket var, yayın yasağı olduğu için açıklayamıyoruz. Bakalım son virajda bu durum nasıl değişecek?

ESNAFIN TERCİHİ KAYA




CHP Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya’nın  Ortahisar ilçesinde esnaf gezisini takip ettik. Kaya’ya müthiş bir destek söz konusu. Esnaf Ahmet Kaya’yı seviyor. Yerel seçim sürecinde başarılı bir çıkış yakalayan Ahmet Kaya bütün olumsuzluklara özelikle de kasıtlı  polemiklere çekilmesine rağmen sağ duyusunu kaybetmeden yoluna devam ediyor. Ahmet Kaya, Trabzon halkının desteğine layık olmak için samimi bir şekilde dürüstçe ayakta kaldığını, yapamayacağı değil hayata geçecek umutları yeşertecek projelerin sözünü verdiğini dile getirdi.

ORTAHİSAR’A HİZMET ETMEK BENİM İÇİN BİR ONURDUR!




Cumhur İttifakı AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, hedefine emin adımlarla ilerliyor. Seçime kısa bir süre kalırken çalışmalarını sıklaştıran Aydın; “Ortahisar’a hizmet etmek benim için bir onurdur. Allah o fırsatı bizlere önceki dönemlerde Trabzon Belediye Başkan yardımcılığı yaparak verdi. Şimdi de Allah’ın izniyle Trabzon’umuzun en büyük ilçesi Ortahisar’da hizmet edeceğiz. Önemli olan, gönül siyaseti yapmaktır. Evet, biz gönüllere girmek için o mücadeleyi yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız bizleri aday gösterdi. Ahmet Başkanımızdan devralacağımız görevle bu dönemde güzel ilçemize hizmet edeceğiz. Projemizi, hayalimizi, her sözümüzü yerine getireceğiz. Hiçbir sözümüz askıda kalmayacak, hiçbir sözümüzü sümen altı yapmayacağız. Bu hizmeti çok daha iyi yapmak için sandıkları patlatmamız lazım. Yapacağımız bu işlerde sizlerin her zaman bize olan duasını ve muhabbetini ve desteğini biliyoruz, biz diyoruz ki sefer bizden zafer Allah’tan” dedi.

CHP’Lİ ATAMAN’DAN O İDDİALARA YANIT

CHP  Trabzon Ortahisar 20. sıra meclis üyesi adayı Fikret Ataman hakkında asılsız ve kişilik haklarına saldıran haberler yapan gazeteciler için Trabzon Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Ataman, kendisinin habere konu olduğu gibi DEM Partiyle uzaktan yakından hiç bir bağının olmadığını belirterek, "20 yıldır Trabzon'da iş hayatımı sürdürüyorum. Trabzon'un ekonomisine katkı veriyorum. Bu süre içerisinde siyasi görüşü farklı olan birçok insan ile ticari ilişkim oldu. Üzerime atılan özellikle seçim arifesinde adımın Kandil ile aynı cümlede anılması beni son derece yaralamıştır. Can güvenliğim tehlike altına girmiştir. Bu iftiralara sessiz kalmam mümkün değil. Gereğini hukuk yoluyla yaptım şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.




YAPILANLAR EMEKLİYE REVA MI?

Son 21 senede çalışan emekli sayısı katlandı, bütçe ise giderek azaltıldı. Aylıktaki düşüklük Avrupa’nın zirvesine oynarken DİSK Başkanı Artvinli hemşehrimiz Arzu Çerkezoğlu, “Kaynak var niyet yok” dedi. Ekonomik kriz her geçen büyümeye devam ediyor. Vatandaş her geçen gün alım gücünü kaybediyor. Temel gıda ürünleri ve barınmaya erişim gittikçe güçleşiyor. Özellikle son zamanlarda gündeme gelen emekli maaşlarına ilişkin yaşanan gelişmeler tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Emekliler maaşlarıyla hem kirasına hem gıdasına yetişmekte zorlanıyor. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’de ortalama emekli aylığı merkez Avrupa ülkelerinin altıda biri seviyesinde. Türkiye’de ortalama emekli aylığı merkez Avrupa ülkelerinin 6’da biri düzeyinde: Ortalama emekli aylığı İspanya ve Fransa’da 1.400, Almanya ve İtalya’da 1.500, Belçika’da 1.700, Hollanda’da 2 bin avronun üzerinde iken Türkiye’de sadece 237 euro. Türkiye’de emekli aylıkları 2012 ve 2021 arasında euro cinsinden yüzde 33,6 oranında azalış gösterdi




ÇAY 20 TL OLACAK!

Trabzon’da belediyenin mülkü olan ve kirada bulunan çay bahçelerinin bizzat belediye tarafından işletilmesi gerek. Artık başta Meydan bölgesi olmak üzere çay bahçeleri zenginlerin durumu iyi olanların mekanı oldu. Vatandaş-emekli ve dar gelirli kesimler çay içmeye hasret durumda. Belediyelerin de halka hizmet aracı olarak ön gördüğü çay bahçelerine, parklara vatandaşların zorlanmadan gidebilmeleri gerek. Çay fiyatları Trabzon’da bazen değişkenlik gösteriyor. Örneğin şöyle temiz havada denize doğru Ganita’da çay içmenin maliyeti 15 TL. Yerel seçimler sonrası meydan ve Ganita’da bir bardak çay 20 TL olacak.  Meydan bölgesinde bazı kafelerde çayın fiyatı 25 TL’yi buluyor. Çay memleketinde ağız tadıyla çay içemez hale geldik! Bu nasıl iş anlayana aşk olsun.

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap