SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.11.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 24.11.2020

24 Kasım 2020 Salı - 10:53




Olaylar ve Yaşananlar | 24.11.2020





VARANK: GURURLUYUZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Savunma sanayisinde son dönemde elde ettiğimiz başarıları dünya medyası ve ülkeler konuşuyor. Kendi geliştirdiğimiz bu ürünlerle adeta savaş konseptleri değişmeye başladı. Tabii Kale'nin burada geliştirdiği ve inşallah yakın zamanda teslim edeceği bu motorlarla da ülkemizde çok büyük bir açığı kapatmış olacağız. Biliyorsunuz Türkiye'ye gizli-açık ambargolar uygulanıyor. Bu manada da ambargoları yenecek bir ürünü bugün burada test etmiş olduk. Gerçekten gururluyuz" dedi.

İYİ PARTİ RİZE KAYNIYOR

İYİ Parti Rize İl Teşkilatı’nda kazan kaynamaya devam ediyor. İYİ Parti Güneysu İlçe Başkanı Rıza Öztürk, Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık hakkındaki iddialarına devam ediyor. Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık’ın 2019 yılında FETÖ’den yargılandığını, itirafçı olduğunu, bir dosyasında da gizlilik kararı bulunduğunu, dosya numarasıyla iddia etti. Paylaşımında dosya numarası vererek, soruşturma içeriği hakkında da ciddi iddialarda bulunan Öztürk, Avukat Ayşegül Özyanık’ın ‘katalog evliliğe’ zorlandığı için örgütten ayrıldığını itiraf ettiğini iddia etti. Öztürk, şu ibarelere yer verdi: “Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık FETÖ soruşturması geçirmiştir. Buna ilişkin dosya numarası 2019/7643 Srş. 2020/272 K. Sayılı dosyadır. Zamanında FETÖ ile ilişki ve iltisakı bulunduğunu bu dosyada açıkça kendi ifadeleri ile belirtmektedir. Bir İYİ Partili ve Türk milliyetçisi olarak bizi ilgilendiren husus, yargılama neticesinde ceza alıp almamasından ziyade vermiş olduğu ifadede de geçtiği üzere bu ilişki ve iltisakın derecesidir. Şimdi, daha önceden bu dosya numarasını ve dosya içeriğindeki bilgileri teşkilat başkanı Mustafa Alperen ile paylaştığın için soruyorum: Liseyi hangi ilde, hangi lisede okudun? Çalınmış sorularla üniversiteyi kazandın mı? Üniversitede FETÖ evlerinde kaldın mı? Örgüt yapılanması içerisinde sohbetlere katıldın mı? Örgütten ayrılma gerekçen nedir? İfadende bahsettiğin gibi örgüt içerisinde katalog evliliğine zorlandığın, ancak bunu reddettiğin için örgütten ayrıldığını belirttin mi? Senin soruşturma geçirmene neden olan, senin ismini veren şahısların AKP’de siyaset yapmış kişilerin birinci derece yakınları olduğu doğru mu?”

AKTÜRK RİZE’DEKİ MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, beraberindeki muhtarlarla Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı'yı makamında ziyaret etti. Fikir alışverişinde bulunulan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Maşalacı, Aktürk ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ise “Yönetim kurulundaki muhtarlarımla birlikte Rize'ye geldik. Rize'deki muhtar arkadaşlarımızın burada neler yaptıklarını öğrenmek istedik” ifadelerini kullandı.

AYDIN VE ÖZTÜRK’TEN KÖTÜ HABER

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın’ın ardından Milletvekili Sabri Öztürk’ün de Covid 19 testi pozitif çıktı. Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Covid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Hamdolsun şu an iyi durumdayım ve doktorlarımızın tavsiyesi doğrultusunda tedavim evde devam ediyor. Hayır dualarınızı eksik etmemenizi diliyorum. İrtibatlı olduğum dostlarımızın dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum.” Karadeniz gazetesi olarak Öztürk ve Aydın’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KAYA’NIN ACI GÜNÜ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın yeğeni Ahmet Can Günay Yomra’da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. Trafik kazasında ağır yaralanan Günay’ın hastanedeki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmesi sevenlerini üzüntüye boğdu. Kaya ve Günay ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap