SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2019

24 Ağustos 2019 Cumartesi - 11:08




Olaylar ve Yaşananlar | 24.08.2019





GÜ’DE ATAMALAR

Giresun Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun tarafından görevinden alınan ancak yargıya giderek açtığı davayı kazanan Personel Dairesi eski Başkanı Arzu Turan Kurt görevine iade edildi. Hasan külekçi ise Bilgi İşlem daire Başkanlığı’na atandı Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına vekalet eden ve asaleten atanmayı bekleyen  Mehmet Alicanoğlu  Fen Bilimleri Enstitüsü Sekreterliğine kaydırıldı. Bilgi İşlem Daire Başkanı Coşkun Şentürk ise terfi ederek Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına getirildi.

ENGİNYURT’TAN SERT SÖZLER




Van'da polisin göstericilere müdahalesine "Bu vahşet kabul edilemez" diyerek tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'na, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan yanıt geldi. Cemal Enginyurt, Yeneroğlu'na Twitter'dan yanıt vererek şunları söyledi: "Polis, Van da izinsiz gösteri yapan HDPKK'lı gruba sert müdahale etmiş. AKP'li Mustafa Yeneroğlu, bu duruma vahşet diyerek, Van'daki polislerin görevden alınmasını ve yargılanmasını istemiş. Mustafa! Görevden alınması, hatta AK Parti de saniye geçmeden yol verilmesi gereken sensin. AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Van'daki polislerin görevden alınmasını ve yargılanmasını istedi! PKK sevicisi Mustafa! 3 Vatan evladı, o dayak yemesine acıdığın tiplerin,dağdaki köpek arkadaşları tarafından şehit edildi. Hadi bakalım PKK için ne diyeceksin? Yazıklar olsun."

ÇİFTÇİ’YE DESTEK OLDULAR




Geçtiğimiz günlerde Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'ye yönelik gönderilen tehdit mektubu her kesimin tepkisini çekmişti. Belediye'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla, tehdit eden şahısın Çayeli Esnaf Odaları Başkanı Aziz Baltacı olduğu ve hakkında yasal işlem başlatıldığı dile getirilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Çayeli halkı olaya tepki göstererek İsmail Hakkı Çiftçi'ye sahip çıktı. Muhtarlar, mahalle halkı Başkan Çiftçi'yi belediyede ziyaret ederek Çiftçi’ye hem moral hem de destek verdi. Ziyaret esnasında MHP'li Başkan Çiftçi'nin makam odası ziyretçi akınına uğradı

ASGARİ ÜCRET

Avrupa ülkeleri arasında 12. Sırada yer alan Türkiye bu seni 22. sıraya geriledi. Romanya, Macaristan, Litvanya, Letonya gibi ülkeler Türkiye'nin önüne geçti. Son üç yıldır döviz kurunda yaşanan hızlı yükseliş, Türkiye'yi Avrupa asgari ücret liginde geriletti. Aylık asgari ücrette 2004 yılında 23 Avrupa ülkesi arasında 12. sırada yer alan Türkiye, bu sene 27 ülke arasında 22. sıraya geriledi. Türkiye asgari ücret sıralamasında 2017 yılında 27 ülke arasında 14., 2018 yılında da 16. sıraya geriledi. Polonya, Estonya, Çekya, Slovekya, Hırvatistan bizi geçti, Macaristan ise sadece 1 euro farkla gerimizde kaldı. Türkiye bu yıl ise 22. sıraya geriledi.




CİVELEK AKKUŞ’A

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde değişim sürüyor. Mehmet Hilmi Güler’le birlikte üst kademe de büyük değişikliklerin yaşandığı Büyükşehir Belediyesi’nde yeni atamalar geldi. Bir dönem Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak görev yapan Bülent Civelek mühendis kadrosu ile Akkuş’a yeni kurulan İlçe Hizmetleri Birimine atandı. Atamalar bununla da kalmadı. Güler’in göreve gelmesinden sonra daire başkanlıklarından alınan bazı isimler de Korgan, Ünye ve Mesudiye’ye gönderildi. Büyükşehir’de önümüzdeki günlerde yeni atamaların olacağı ifade ediliyor




KARAL MUHTARLARLA BULUŞTU

AK Parti Rize eski milletvekili Hasan Karal, ilçeleri gezerek hem hemşerileri ile hasret gideriyor hem de halkıyla olan gönül bağını daha da pekiştiriyor.  Rize’nin Ardeşen ilçesinde Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin davetine iştirak eden Karal’a, ziyaretlerinde 24. Dönem Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ve Ardeşen Eski Belediye Başkanı Hakan Gültekin de eşlik etti.  Ziyaretler kapsamında Ardeşen Muhtarlar Derneği ve Ardeşen Mahalle Muhtarları Derneği’ne giden Karal, kendisini davet ederek sıcak bir şekilde karşılayan muhtarlar ve vatandaşlara teşekkür etti.

AYDÖNER GENEL MÜDÜR




Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın çeşitli birimlerinde görev alarak üstün başarı gösteren, Gümüşhane Şiranlı Hemşerimiz Mustafa Aydöner, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak göreve atandı. Aydöner’e başarılar diliyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap