SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2020

24 Haziran 2020 Çarşamba - 10:16




Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2020





KESK’TEN BAROLARA DESTEK

KESK Şubeler Platformu Trabzon Dönem Sözcüsü Engin Nur, yaptığı açıklamayla “Savunma Yürüyüşü” gerçekleştiren barolara destek verdi. Nur, baroların yürüyüşünün engellenmesinin vesayet rejiminden kaynaklandığını kaydederek, “Vali ne büyük tehlike gördü ki, on binlerce avukatı temsil eden baro başkanlarının karşısına polisi dikti? Yarın öbür gün tazminatları "(TES) Tamamlayıcı Emeklilik Fonuna devredilme-ye" çalışılan işçiler yürürse... Geçinemiyoruz diyen emekliler protesto etmeye kalksa, işsiz olmak için mi üniversiteye gidiyoruz diyen gençler seslerini duyurmaya kalksa kim bilir neler olur? Temel hak ve özgürlüklerin bu kadar aleni ve pervasızca kullanılamaz hale getirilmesini, şehre girişlerinin engellenmesini kınıyor, protesto ediyoruz. Bu keyfiliğe, fiili OHAL uygulamalarına derhal son verilmeli, “en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz” dedikleri yasa düzenlemesinin geri çekildiği açıklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

MASKEYİ UNUTMAYIN

Dediler olmadı, video çektiler olmadı, broşür dağıttılar olmadı, koskoca bakanlar çıktı ‘rica etti’ yine olmadı, yine olmadı. Neydi bu olmayan? Maske. Ortalık salgından geçilmiyor, Trabzon’da ve çevre illerde karantina geri dönmüş ve hala maske takmamak için direnenler var. Artık takmayana 900 TL para cezası var. Caydırıcı olacağına inanıyoruz. Maskeyi özel araçlarında dikiz aynasına ayna süsü gibi asanlar yok mu? Maske süs değildir. Maskeyi dikiz aynasına değil yüzünüze takın lütfen.

ÇOCUKLU AİLELERİN DİKKATİNE

Salgında taşıyıcılar özellikle çocuklar. Malum yaz aylarında bütün çocuklar sokaklarda. Sabahtan akşama kadar el tutmadık, yatıp yuvarlanmadık yer bırakmıyorlar. Çocuk bu tabi oynayacak. Bizim ricamız ailelerinden; lütfen anne, babalar süper taşıyıcı olan çocuklarınızın hijyenine dikkat edin, çocuklarınızla misafirliğe gitmeyin. Kimseyi de zorda bırakmayın. Kültürümüz gereği gelene ‘gelme’ diyemeyiz. Bu hassasiyeti siz gözetin ve taşıyıcı potansiyeli yüksek çocuklarla misafirliğe gidip başkalarının sağlığını riske atmayın.

BEŞİKDÜZÜ’NE ALKIŞ

Trabzon’un tek CHP’li belediyesi Beşikdüzü’nde yapılan plaj hizmetleri alkış alıyor. İlçenin okulaltı mevkiinde ilçe Belediye Başkanı Ramis Uzun’un çalışmalarıyla plaj yeniden düzenleniyor. Birçok ilçe belediyesi dolgu projeleriyle sahillerini yok ederken Başkan Uzun sahilleri koruyup özenle halkın hizmetine sunuyor. Plajı bulunan birçok ilçede girişler ücretliyken Beşikdüzü’nde halk plajdan ücretsiz yararlanıyor. Gereksiz politik tartışmalara girmeyen Uzun sessiz sedasız işini yaparken ilçeyi de eski huzurlu günlerine götürdü. Dileriz diğer sahil ilçelerimiz de bu prensipte hareket ederek sahilleri koruyup halka sunarlar.

HAK-İŞ’TEN ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, kıdem tazminatı tartışmasında değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, “Çalışma hayatının bu önemli sorununu sosyal taraflarla müzakere etmeye ve mutabakata açık olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Ancak bu salgın döneminde ülkemizin yaşadığı ekonomik ve sosyal zorluklar devam ederken kıdem tazminatı konusunun tartışılmasının uygun olmayacağını düşünmekteyiz. Kıdem tazminatının daha erişilebilir, daha güçlü ve kapsayıcı bir yapıya kavuşması hususunda yapılacak düzenlemeleri zamanlama olarak uygun bulmadığımızı belirtmek isteriz. HAKİŞ olarak; Ülkemizde yeni bir modelin kurulabilmesi için tüm işçi ve işveren konfederasyonlarının ve devletin ortak aklı ortaya koyacağı bir sosyal diyalog mekanizması işletilerek çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini savunmaktayız” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap