SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2019

24 Haziran 2019 Pazartesi - 09:34




Olaylar ve Yaşananlar | 24.06.2019





TRABEL’İN YENİ GENEL MÜDÜRÜ HASAN SULA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Trabel A.Ş.’nin Genel Müdürlüğüne Hasan Sula’nın getirildiği öğrenildi. Sula’nın insanlarla kurduğu sıcak ilişkilerle her kesim tarafından sevilen bir isim olması nedeniyle, yapılan atama memnuniyet yarattı. Uzun yıllardır belediyeye hizmet veren son olarak Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığında görev yapan Sula, mevzuata oldukça hakim, tecrübeli bir isim. Başkan Zorluoğlu, seçim sürecinde sıkça dile getirdiği liyakata verdiği önemi, yaptığı atamalarla gözler önüne sermeye devam ediyor. Sula’nın bugün yapılacak devir teslimin ardından kolları sıvayacağı öğrenildi.

DİRENEMEDİNİZ Mİ?




Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılında TOKİ’nin talep etmiş olduğu Çömlekçi kentsel dönüşümünde 138 hektardan 9 hektara daraltılma talebini oy birliğiyle kabul etti. İddia o ki 2018 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na bu talep geldi ve fakat Gümrükçüoğlu alanı daraltmamak için direndi. ‘Vizyon projesi 30 yılda sürse vaat edilen alan tamamlanacak’ minvalinde tepki göstermiş. Eğer iddia doğru ise Gümrükçüoğlu’nun daraltmamak adına direndiği proje ne oldu da 21.06.2019 tarihli toplantıda oy birliğiyle kabul edildi. Üstün kamu yararı varsa daraltmak yerine başka bir alternatif düşünülemez miydi? TOKİ’nin bu talebine direnilemez miydi?

HAMZAÇEBİ YİNE UYARDI




Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, Araklı’nın Çamlıktepe Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından açıklamalarda bulunarak sert uyarılarda bulundu. Defalarca dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, ilgili kurumları yine uyardı. Hamzaçebi, “Artık ölümlerin ardından olay yerine giderek denetim yapmaya gerek yok. Ölümler olmadan önce tedbirler alınsın, riskli bölgeler denetlensin. Dere yataklarına kimse yapılaşmaya izin vermesin, binalara ruhsat verilmesin. Artık radikal kararlar alınmalı. Konuyla ilgili uzman ekibin görüşleri önemsenmeli, dikkate alınmalıdır. İhmalkarlık ve tedbirsizlik yüzünden can kayıplarının yaşanmaması için tedbirler sıkı bir şekilde alınmalıdır” dedi.

VATANDAŞ İSTEDİ BELEDİYE UYGULADI

Ardeşen'de çay ve inşaat için gelen yabancı işçilerin uğrak yeri olarak belirlediği merkez köprünün üstünde artık bekleme yapılamayacak. Vatandaşın köprü üzerinden geliş ve gidişlerinde rahatsız olduğu bu durum, Ardeşen Belediyesi’nin yeni aldığı karar ile son buldu. Ardeşen Belediyesi artık tarım ve inşaat için gelen işçilerin bundan sonra otogarının karşısında toplanacağını açıkladı.




AKÇAABAT’IN SONU OLUR

Trabzon’un Akçaabat sahilinin yapılacak dolgu nedeniyle yok edilmeye çalışıldığı yönündeki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Karayolları’nın müteahhit firma ile projeyi hazırladığı ve vatandaşın nabzını ölçtüğü dile getiriliyor. Yol ile ilgili olarak Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “O yol Akçaabat’ın sonu olur. Akçaabat’ın yıldızlı Söğütlü ve Yaylacık sahillerinden dolgu ile yapılmak istenen yol Akçaabat’ın sonu olur. Akçaabat’ta sıkışan trafik yoğunluğunu rahatlatacak proje olarak gizliden gizliye yapılması planlanan bu yol sahili yerle bir edeceği gibi tabi dengeyi de bozar. Akçaabat ile Trabzon arasındaki yol sorununun Güney Çevre Yolu’nun yapılmasıyla çözüleceğini, deniz dolgusunun bu işin çözümü olmadığını hepimiz görmekteyiz. Bunun için tüm Akçaabat bu konuda tek yürek olmalı demokratik haklarımız neyse sonuna kadar tepkimizi ortaya koymalıyız. Sahilden yapılmak istenen yola müsaade etmemeliyiz.  Tepkimizi ortaya koymalıyız. Gelecek nesillere Akçaabat’ımızda çok bir şey bırakamadık hiç değilse sahilimizi onlara bırakalım” açıklaması yaptı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap