SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.02.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 24.02.2020

24 Şubat 2020 Pazartesi - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 24.02.2020





BÜYÜKŞEHİR’İN KUTLAMASI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kentin kurtuluşu ile düzenlediği çeşitli etkinlikler halk tarafından takdirle karşılandı. Her zaman olduğu gibi bu etkinlikler ile ilgili kapı arkası dedikodular yine üretilmeye başlandı. Sokaktaki vatandaş belediyenin Trabzon’un kurtuluşu ile ilgili attığı adımlardan mutlu olduğunu belirterek, “Belediye Başkan Murat Zorluoğlu ile attığı adımlar bizler tarafından dikkatle takip edilmekte. Oy veren de vermeyende büyükşehir belediyesinin attığı adımları herkes kadar bizlerde yakından takip ediyoruz.
Bizler halk olarak kimin neyin peşinde olduğunu biliyoruz. Belediyenin yaptığı işlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacak kadar sorumluluk içerisinde hareket ettiğini gözlemekteyiz. Göreve geldikten sonra kentin sorunlarına hakim olmada attığı adımlar, vatandaşlar kurduğu iletişimler ile gönüllerde yer bulmaya başlayan Başkan Zorluoğlu için  ekonomik ve kişisel beklentilerine karşılık bulamayanların iş başı yapması inandırıcı gelmediğini belirtmek isteriz”

ÇAYKUR’DA BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne 830 işçi alımıyla ilgili başvuruların 24 Şubat Pazartesi günü başlayıp 28 Şubat Cuma günü sona ereceğini ve bir kişinin sadece bir fabrikaya başvuru hakkının bulunduğunu açıkladı. Kiraz, SGK’lı işçilerin de mevsimlik işçi alımına müracaat etme haklarının  bulunduğunu belirtti. Kiraz, ÇAYKUR'un 760 beden işçisi (tahmil tahliye), 47 engelli ve 23 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 beden (Tahmil tahliye) mevsimlik işçi alımı yapılması için gerekli işlemleri tamamlayarak, kendilerine müracaat ettiğini ve İŞKUR olarak kendilerinin de gerekli çalışmayı tamamladığını ifade etti. Kiraz, yapılacak alımların illere göre dağılımının Rize için 565 tahmil tahliye işçisi, 35 engelli ve 17 eski hükümlü olmak üzere 617 kişi, Trabzon için 120 tahmil tahliye işçisi, 9 engelli ve 3 eski hükümlü olmak üzere 132 kişi, Artvin için 75 tahmil tahliye işçisi, 3 engelli ve 2 eski hükümlü olmak üzere 80 kişi ve Giresun için 1 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 kişi şeklinde olduğunu belirtti.

BATTAL’DAN AÇIKLAMA

AK Parti Şubat Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt’ta yapımı devam eden projelere ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen hizmet mektubu okunarak takdim edildi. Konuşmasına Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla tüm şehitleri yad ederek başlayan Battal, Çoruh projesi, havaalanı, tüneller, Demirözü barajı sulama kanalları, yeni devlet hastanesi ve köy içi asfaltlama konusunda bilgiler paylaştı. 

GELECEĞE BAKMAK ZORUNDAYIZ

AK Parti’nin 18 yaşında olduğunu ve delikanlılık çağına girdiğini de sözlerine ekleyen Polat, teşkilata giren herkese partinin kıymet verdiğini belirterek şunları söyledi: “Biz geçmişe kıymet verdiğimiz kadar geleceğe de bakmak zorundayız. Geleceği planladığımız kadar geçmişi de ihmal etmemek durumundayız. Her şeyden önce bu teşkilata 2001’den bugüne kadar emek vermiş hizmet etmiş herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu davaya emek harcadıkların dolayı herkesin kıymeti bizim için çok önemli. Teşkilatımız bu bilinçle şu anda hareket ediyor. Genel merkezimiz bu kadroya bir şekilde dahil olmuş herkese kıymet veriyor. Bunu size hatırlatmak isterim.”

GÜLER’İN TEMENNİSİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler; Ordulu Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİYAD) Başkanı Zeki Bakar, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Onursal Başkanı Mehmet Güney dâhil olmak üzere İstanbul’dan gelen 15 iş adamı ve T.B.M.M Sağlık Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız ile bir araya gelerek Ordu’da yapılan ve yapılacak olan projelerin istişaresini yaptı.

Ordulu iş adamları ile güçlerin birleştirilmesi gerektiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “İstanbul’dan gelen önemli iş adamları ile bir aradayız. Ordulu iş adamlarımız bizleri deplasmanda tanıtan arkadaşlarımız. İş adamlarımız burada bizlere tecrübelerini anlatacak. Bugün adeta Ordu’yu İstanbul’daki Ordularla birleştirmiş olduk. Bu toplantının asıl amacı güçlerimizi birleştirerek, yepyeni bir Ordu oluşturmak olacak. Beynimizi, gönlümüzü ortaya koyalım; sizlerle birlikte serveti sermayeye katalım. Düşünen Ordu dedik düşündük, üreten Ordu dedik ürettik şimdi ise yarışacağız. Ordu tek başına bazı ülkelerden büyük durumda. Ülkelerle, şehirlerle yarışalım. Bu bizim için bir fırsat. Bundan sonra sıradan Ordu değil, sıra dışı bir Ordu olacak. 2020 bizler için yatırım yılı olacak” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap