SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 23.08.2019

23 Ağustos 2019 Cuma - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 23.08.2019





ERDOĞAN’IN PROGRAMI NETLEŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçim teşekkür ziyaretleri kapsamında yarın akşam babaocağı Rize’ye gelecek. Rize’de bir gün konaklaması ve Cumartesi akşamı kentten ayrılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü saat: 16.00’da hemşehrileriyle Güneysu ilçesi Adacami köyündeki toplu açılış töreni ve teşekkür mitinginde buluşacak. AK Parti Rize İl Başkanı İshal Alim ve yönetim kurulu üyeleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak ve mitingin kusursuz tamamlanması için tüm çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan pazar günü ise Trabzon Atatürk Alanı’nda halka hitap edecek ve toplu açılış yapacak.

ÇÖPLER YER ALTINA




Trabzon’un Akçaabat Belediyesi’nin daha temiz ve yaşanılabilir bir Akçaabat için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, şehrin belirlenen noktalara yeraltı çöp konteyneri koyulacak.
Yeraltı çöp konteyneri ile birlikte Akçaabat’ta çöp sorununun çözülmesi hedefleniyor. Hem görüntü hem de kullanım açısından vatandaşları oldukça memnun edecek bu uygulama sayesinde, özellikle yaz aylarında oluşan koku ve sivrisinekler tamamen ortadan kaldırılmış olacak. Belediyenin bu uygulaması ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

ARAKLI’DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI




Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği tarafından Araklı’nın Taşönü Mahallesi’nde taşocağı alanına yapılması planlanan katı atıktan enerji üretecek olan tesisin yapımına başlandı. Mahalle sakinleri, tesisin yapılmaması için Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile görüşürken Vali Ustaoğlu’nun, bölgedeki incelemenin ardından tesisin yapım talimatını verdiği öğrenildi. Tesis inşaatını daha önce durduran mahalle sakinlerinin olası tepkileri için Jandarma ekiplerinin nezaretinde çalışmalar devam ediyor.

ÇAKMAKÇI’NIN ACI GÜNÜ




Rize İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı’nın amcası, Hüseyin Çakmakçı (74), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yaklaşık 25 gün önce aniden rahatsızlanarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Çakmakçı, önceki akşam saatlerinde fenalaşarak hayatını kaybetti. Merhum Çakmakçı’nın cenazesi dün öğle namazına müteakiben Rize’nin Muradiye Beldesi Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

TİSKİ’YE TEŞEKKÜR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ı ziyaret ederek ilçedeki içme suyu ve altyapı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık, “Yomra'mız merkez mahallelerine sağlanan içme suyundaki bulanıklık sorunu; Yomra İçme Suyu Arıtma Tesisindeki revizyon çalışmalarının bir kısmının tamamlanıp, tesisin devreye alınması ile çözülmüştür. İçme Suyu Arıtma Tesisinin tüm otomasyon ve ilave üniteleri de en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacaktır. Ayrıca ilçemizde bulunan içme suyu depolarının yenilenmesi ve onarılması çalışmalarına başlanmıştır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a çalışmalarından ötürü teşekkür ederim” dedi.




HOŞ GELDİN KOMUTANIM

AK Parti Trabzon Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İlçe Jandarma komutanlığı görevine yeni atanan İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Safa Akgün’e hoş geldin ziyaretinde bulundular. Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Safa Akgün ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek ilçe başkanı Ahmet Uzun ve yönetim kuruluna teşekkür etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap