SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar |23.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar |23.07.2020

23 Temmuz 2020 Perşembe - 09:40




Olaylar ve Yaşananlar |23.07.2020





YILMAZ İSTİFA ETTİ

MHP’de hareketlilik sürüyor. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz istifa ettiğini açıkladı. Parti binasında istifasıyla ilgili açıklamada bulunan Yılmaz, “Milletvekilimiz Cemal Enginyurt’un genel merkez tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilmesine ben de il Başkanı olarak duyarsız kalmak istemiyorum. İl başkanlığı görevimden istifa ediyorum “dedi. Yılmaz, kendisinin istifa ettiğini, il yönetim kurulunun ise görevinin başında olduğunu belirtti.

İMAMOĞLU RİZE’YE GELİYOR

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, büyük bir değişiklik olmazsa 29 Temmuz Çarşamba günü Ekrem İmamoğlu’nun Rize’yi ziyaret edeceğini söyledi. Deniz, seçimlerin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Rize’ye davet ettiğini hatırlatarak “Bu güne kadar bu ziyaret nasip olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu 29 Temmuz Çarşamba günü Rize’de olacak” dedi.

RTEÜ’DEN ÖNEMLİ PROTOKOL

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Metal Teknik Makine İmalat San. Tic. AŞ. arasında proje, altyapı çalışmaları, analiz ve danışmanlık faaliyetlerinde işbirliği amacıyla protokol imzalandı. Metal Teknik Makine İmalat San. Tic. AŞ.’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, firma yöneticisi Mehmet Akif Zerdeci, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Küçük, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Hakkı Türker Akçay ve Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Cüce katıldı. Toplantıda üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varılarak bir protokol imzalandı. Ayrıca üniversitenin Dr. Öğr. Üyesi Erdem Cüce ve ekibinin çay alanında ihtisaslaşma kapsamında Metal Teknik firması ile çayın işlenmesinde, üretim ve kaliteyi arttırmaya yönelik bir TÜBİTAK projesi hazırlamasına karar verildi.

BİRİNCİ AKÇAABAT’TAN

LGS Trabzon il birincisi Akçaabat Yıldızlı TOKİ Ortaokulu’ndan Sefa Eren Bulguroğlu oldu. Trabzon’da 20 Haziran 2020 tarihinde 214 okulda yapılan LGS'de 13 bin 967 öğrenci arasında gösterdiği başarılı performansla ilde ilk sırayı almayı başaran Bulguroğlu, Türkiye birinciliğini bir hatayla kaçırdı. Trabzon il birincisi olan Bulguroğlu’nun, Türkiye birinciliğini ise tek bir hatayla kaçırdığı öğrenildi. İlçenin başarısının tescillendiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, yüzde 12’lik dilimde ilçeden 200 öğrencilerinin olduğunu söyledi. LGS 2020 il birincisi olan Bulguroğlu gibi ilçede derece yapan öğrenciler bugün ilçe milli eğitim müdürü tarafından ödüllendirilecek.

BALTA’DAN ZİYARET

Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe nBaşkanı Ahmet Uzun, Belediye Meclisi Üyesi, AK Parti Vakfıkebir Kadın Kolları Başkanı Havva Kurt, AK Parti Vakfıkebir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Cemil Albayrak, Azime Bektaş ve AK Parti Vakfıkebir Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Esin Turan ile birlikte yeni atanan Vakfıkebir İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Zeynep Özkan’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarı dilediler. Balta, beraberindeki AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve yönetimi ile İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli’ye ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap