SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 23.07.2019

23 Temmuz 2019 Salı - 11:17




Olaylar ve Yaşananlar | 23.07.2019





TOKLU’NUN YOLU

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Toklu Mahallesi Aksu Sokak sakinleri yollarının dik olmasından şikayetçi. Gazetemizi arayan mahalle sakinleri, “Merkez Bankası’nın arkasından sahile inen yol çok dik ve rampa, buradan aşağı yukarı inip çıkan araçlar rampanın dik solması nedeniyle ssıkıntı yaşamakta. Yağışlı havalarda inerken araçlar kayıyor. Maddi hasarlı kazalar yaşanıyor. Çıkışlarda araçlar yolda kalıyor. Daha büyük kazaların olmaması adına bu yolda önlem alınmasını istiyoruz. Dilekçe ile birkaç kez gerekli önlemlerin alınması adına yaptığımız müracaatlar karşılıksız kaldı. Sayın Selahattin Çebi’den özellikle bu yolumuz ile ilgilenmesini rica ediyoruz” isteğinde bulundular.

TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİM




Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu bir önceki valilerin aksine son derece mütevazi ve iş odaklı bir mülki amir. Geçtiğimiz yıllarda Trabzon’da çok önemli bir olay olsa Valilik açıklama geçene kadar ortalık bilgi kirliliğinden yıkılırdı. Her kafadan bir ses çıkar, resmi bir açıklama olmadığı için spekülasyonlar alır başını giderdi. Şimdi ne yaşanırsa yaşansın Trabzon Valiliği anında açıklama geçerek, bilgi kirliliğinin önüne geçiyor. Yaşanan olaylara duyarlı aynı zamanda müdahil olan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na sergilemiş olduğu tutumdan dolayı teşekkür ederiz.

KALKANDERE’YE İTFAİYE BİRİMİ




Rize’nin dört belediye başkanı itfaiye biriminin kurulması için harekete geçti. Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Kendirli Belde Belediye Başkanı Alaettin Serdar, Kalkandere’de ortaklaşa kurulması planlanan itfaiye birimini düzenledikleri toplantı ile masaya yatırdılar. Organize Sanayi Müdürü Hasan Günal’ın da katıldığı toplantıda itfaiye biriminin kurulması için çalışmaların hızlandırılması noktasında ortak mutabakata varıldı.

TÜRKEŞ’E SAYGISIZLIK

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu ve merhum genel başkanı Alparslan Türkeş’in, doğduğu ve 8 yaşına kadar yaşadığı KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki evi müze haline getirildi. Müzenin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve oğlu AKP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş tarafından yapıldı.




Alparslan Türkeş müzesinin açılışına eşi Seval Türkeş ile çocukları Ahmet Kutalmış Türkeş ve Ayyüce Türkeş davet edilmedi. Seval Türkeş, açılışı sosyal medyadan öğrendiklerini ifade ederek duruma tepki gösterdi.

İNANILMAZ TÜRK




ABD’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan ve The Incredible Turk (İnanılmaz Türk) ismiyle yayınlanan belgesel sosyal medyada tekrar paylaşılmaya başlandı. 1958 yılında ABD’de çekilen ve The Incredible Turk ismiyle yayınlanan belgesel sosyal medyada tekrar gündem oldu. Belgeselde 1930’ların Türkiye’sinden görüntülere yer verilirken Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin sanayileşmesi için yaptığı hamleler anlatılıyor.

DURGÖL SEVİNÇLİ

Özel Proje Alanı uygulamasından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Durugöl Mahallesi, Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan ‘durdurma’ kararı ile sevindi. Mahalle Muhtarı Haluk Aslan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hilmi Güler’e çevre duyarlılığından dolayı minnettarız” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap