SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2019

23 Haziran 2019 Pazar - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2019





BAŞKAN ŞENLİKOĞLU MUHTARLARI DİNLEDİ

Suda indirim sözünü tutan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda hem mahalle sorunları dinlendi hem de uygulanacak yeni sistemin altyapısı hakkında mahalle muhtarlarına bilgiler verildi.Başkan Şenlikoğlu, “Muhtarlarımız demokrasiyle seçilerek görev yapan gönül adamlarıdır. Her şeyden önce ben sizleri çalışma arkadaşım olarak görüyorum. Şehrimiz için birlikte çalışacağız. Birbirimizin sıkıntılarını, dertlerini paylaşarak çözüm üreteceğiz” dedi.

AKÇAABAT SAHİLİ...




Trabzon’un Akçaabat ilçesinde sahilin elden gitmemesi için vatandaş tepki göstermişti. Dün de bu sütunda yer verdiğimiz, sahili ile bir başka özellik taşıyan Akçaabat için Karayolları’nın hazırlattığı söylenilen sahil geçiş projesine tepkiler bitmiyor. Dünkü yazımızdan sonra Akçaabat’ta adeta seferberlik ilan edildiğini söyleyen vatandaşlar, sahili yok edecek bu projeden vazgeçilmesini istiyor. Karayolları’nın en tepesinde olan ve Trabzon için gözünü kırpmadan elini taşın altına koyacak Genel Müdürün bu yanlışa dur demesi isteniyor. Diğer taraftan Trabzonlu bakanın da milletin nabzını yoklayarak hazır olan projeyi hayata geçirme peşinde olanlara geçit vermemesinin vatandaşlar tarafından beklendiği dile getiriliyor.

HİZMET SÜRESİ DÜŞTÜ




Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli sözleşmeli personelin zorunlu hizmet sürelerinin 4+2 yıldan 3+1 yıla düşürülmesini görüşmek amacıyla toplanan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, Sağlık-Sen'in bir süreden beri yürüttüğü mücadele sonuç verdi. Komisyonda, Sağlık-Sen'in önerisiyle gündeme gelen, sözleşmeli sağlık personellerinin de zorunlu hizmet sürelerinin 3+1 yıla indirilmesi talebi kabul edildi.

DSP’Lİ BAŞKANDAN İDDİA

Ordu’nun Korgan ilçesinde temizlik işçisi Asım Çelgen’in çöp kamyonuna sıkışarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak DSP İlçe Başkanı Veysel Araç ilginç iddiada bulundu. Veysel Araç olayla ilgili çarpıcı bilgileri gündeme getirdi. Hayatını kaybeden Asım Çelgin’in değil eşinin İŞKUR üzerinden belediyeye temizlik işlerinde görevlendirilmek üzere alındığını belirten Araç, “Ancak Korgan Belediyesi eşi yerine Asım Çelgin’i temizlik işlerinde görevlendiriyor. Yani kaçak işçi çalıştırıyor. Aslında bu tür kişilerin uzmanlık gerektiren işlerde çalıştırılmaması lazım ama bu da yapılmıyor. Bu işin sorumlusu Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ve Temizlik İşleri Müdürüdür” dedi.




KURBAĞA SESLERİ

Enver Yılmaz’ın Ordu Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemde büyük umutlarla duyurduğu Ordu Park AVM proje alanı, kaderine terk edilmiş durumda. AVM'nin işletmesini yüklenici firma 30 yıl yapacak ve her yıl bu ihaleyle birlikte senelik 2.5 milyon TL Büyükşehir'e kira bedeli ödeyecekti. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi. Temeli kazıldıktan sonra inşaatı durdurulan alanda su birikintileri oluştu. Kurbağalar alanı mesken tutarken, alandan çevreye de sivrisinek yayılıyor.




GÖRKEMLİ KUTLAMA

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği İstanbul’da Bayburt’un il oluşunun 30. yıl kutlamasını İstanbul boğazında gemide biletli olarak düzenlenecek yemekli toplantı ve sanatçılarla kutlayacak. Kutlamalar 28 Haziran akşamı Ataköy Marina’da başlayacak. Sanatçı Muhsin, Sehlan, Devran, Turan Ali, Sezai, Naim Coşkun’un da katılacağı kutlamalarda havi fişek gösterisi de yapılacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap