SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2020

23 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:39




Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2020





KARAL’DAN SERT CEVAP              

DEVA Partisi Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kendisini eleştiren AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Saadettin Türüt'e sert tepki gösterdi. Karal, “Yaklaşık üç yıldır mensubu olduğum siyasi kurumu zora sokmamak adına konuşmadım, yazmadım, yutkundum. Rahmetli N. Fazıl üstadın dediği gibi, ciğerimden kan çekip mürekkep yaptım ama sustum. Ama artık şimdi daha özgürüm. Mübarek ramazan ayının manevi hatırasına hürmeten şimdilik yine susuyorum. Hele şu bayram bir geçsin bakalım, demokratik siyaset nasıl yapılıyor bismillah diyeceğiz. Şimdilik söyleyeceğim tek cümle: Beni hiçbir güç, sevdalısı olduğum Rize’me, hemşehrilerime ve ülkemin güzel insanlarına hizmet etmekten alıkoyamayacaktır” dedi. Karal, “Ramazan Bayramı’ndan sonra Rize’ye gelerek parti teşkilatının kurulması çalışmalarına hakları yoktur” dedi.

ŞENLİKOĞLU’NUN MESAJI




Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Bir mübarek ramazan ayını daha geride bırakarak, bayramı idrak etmekte, bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Bayramlar, bizleri birbirimize yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız” dedi.

KALPLERİMİZ VE GÖNÜLLERİMİZ BİR




Başkan Şenlikoğlu, “Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında her ne kadar yakınlarımızla ve sevdiklerimizle, eskisi kadar bir araya gelemiyor olsak da, Ramazan Bayramı’nda kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek birlikte geride bırakacağız. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, tedbirleri elden bırakılmaksızın kutlanması en büyük temennimizdir. Yüce Allah'tan, bu mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için daha güzel yarınlara vesile olmasını, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

TRABZON-RİZE SEFERLERİ BAŞLIYOR

S.S. Rize Trabzon Küçük Otobüsleri 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 28 Mart akşamı durdurulan Rize Trabzon arası dolmuş yolcu taşımacılığının bugünden itibaren yeniden başladığını açıkladı. Kooperatiften yapılan açıklamada, seferlerin karşılıklı olarak başladığı ifade edilerek, yarın (22 Mayıs Cuma günü) Rize ve Trabzon’dan ilk seferlerin sabah 8’de başlayacağı ve yarım saat aralıklarla karşılıklı seferlerin devam edeceği, akşam Rize’den son aracın 18.00’de, Trabzon’dan ise 20.00’de hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, Ramazan Bayramı arifesi ile bayram boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yolcu taşımacılığının yapılmayacağı kaydedilerek sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği bayram sonrasında seferlerin yeniden başlayacağı belirtildi.




MENDERESLERE KIYMAYIN

Ordu Çevre Derneği Başkanı (ORÇEV) Ertuğrul Gazi Gönül, Aybastı’nın Perşembe Yaylası’na Samsun ile Sarp arasındaki yaylaları birleştirmek için yapılan Yeşil Yol projesi kapsamında yapılan beton yolun mendereslere zarar vereceğini belirterek, “Yeşil Yol projesi yanlış. Yayla dediğin doğal olur. Perşembe Yaylası’na yapılan yol ise hepten yanlış. Mendereslere zara verir. Önce yeşil yol projesinden sonra bu beton yoldan vazgeçilmesi gerekir” dedi.




EKOLOJİK SİSTEME ZARAR

Mendereslerin binlerce yılda oluşan bir şey olduğunu ifade eden Gönül, “Buradan yolu geçirdiğin anda ekolojik sisteme zarar veriyorsun. Bunun yanında yolun üzerine market açacaksın, benzinlik açacaksın, ihtiyaç için tuvalet açacaksın, yeme içme yerleri açacaksın. O zaman da o menderesler menderes olma özelliğini kaybedecek. Bir kere kirlenecek ve özelliğini kaybetmeye başlayacak” diye konuştu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap