SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2019

23 Mayıs 2019 Perşembe - 09:22




Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2019





BELEDİYEDE DEĞİŞİM

AK Partili Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun belediyenin bürokrat yapısında bazı değişiklikler yaşanırken, belediye şirketi Giresun A.Ş’de de yeniden yapılanmaya gidildiği öğrenildi.

Bu arada Şenlikoğlu başkanlığını yürüttüğü  Giresun A.Ş’nin yönetim kurulu üyeliklerine tercihen partisinin belediye meclis üyeleri Nuri Karaman ve Fahri Uzun’un yanı sıra esnaf kesiminden MHP orjinli Bahtiyar Baker ile AKP il yönetim kurulu üyesi Erdem Aydın’ı atadı. Şenlikoğlu’nun genel müdürlük için AKP İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Özyılmaz isminde karar kıldığı ileri sürüldü.




MUTLU SON

Lipton Çay Fabrikası çalışanlarının direnişi sonuç verdi. Tek Gıda-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; “Üyelerimizin talepleri işveren tarafından da bir ara formül ile kabul edilir bulunarak uzlaşma sağlanmıştır” denildi.




Anlaşmaya göre patron fabrikayı yeniden açmayı kabul etmezken, çay alımları bölgede devam edecek, işçiler de bölgede bulunan Pazar ve Fındıklı’daki Lipton’a ait fabrikalarda çalışacak.

YAVUZ YILMAZ BALIKESİR’E ATANDI

Geçtiğimiz yaz aylarında önce Gümüşhane’ye Sağlık Müdürü olarak atanan ve kısa sürede güler yüzü ve konusuna hakim olması nedeniyle Aydın’a atanan hem çok sevilen hem de başarılı çalışmalara imza atan Yavuzyılmaz, Aydın'daki görevinin ardından Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. Yavuzyılmaz’a başarılar diliyoruz.




TÜRKÇE ÖĞRETİMİ

Bayburt Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Bayü-TÖMER) tarafından 1 Nisan 6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programını başarıyla tamamlayan 42 kursiyere katılım ve başarı belgeleri verdi.  




Rektör Coşkun, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Öğretmenliği Bölümlerine kayıtlı öğrencilerin aldıkları sertifikalar sayesinde  Üniversitelerin TÖMER bünyesinde ve çeşitli kurumlarda yabancılara Türkçe dersi verebileceklerini söyledi. TÖMER bünyesindeki akademisyenleri ve öğrencileri tebrik eden Coşkun, programın ileriki dönem kayıtları ile devam edeceğini dile getirdi.

ÜNYE’DE FİLM

Sinema ve tiyatro oyuncusu, aynı zamanda oyun yazarı Şerafettin Kaya, ilk sinema filmi olan “Ben İyi Biri Olmadan Önce”nin çekimlerine Ordu’nun Ünye ilçesinde başladı. Kendi hayatından kesitleri sinema filmi olarak yazan, yöneten ve aynı zamanda oynayan Şerafettin Kaya böylelikle tiyatro yazarlığının haricinde sinemaya da el atmış oldu.




CUMHURİYET TIRI GİRESUN’DA

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 100.Yılında, o coşkuyu yeniden yaşatacak olan Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dizayn edilen içinde  “Müze/Sergi Tırları ile Anadolu’yu Edirne’den Hakkari’ye, Muğla’dan Kars’a dolaşacak olan ‘Cumhuriyet Tırı’ 23 Mayıs Perşembe Günü gün boyu  Giresun Atatürk Meydanında olacak İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, İstiklal Madalyası’ndan,10.Yıl Madalyası’na orijinal objelerin, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemenin ve panoların yer alacağı tırlara tüm Giresunluları davet edildi. 100.Yılda Cumhuriyetin coşkusunu yeniden yaşatmamıza, genç kuşakları heyecanlandırmamıza omuz verin.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap