SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 23.03.2024

23 Mart 2024 Cumartesi - 09:12




Olaylar ve Yaşananlar | 23.03.2024





SOKAK KAYA DİYOR

CHP Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya yerel seçimlere sayılı günler kala önemli bir avantajla giriyor. Trabzon’da hem sessizliğini hem de kararsızlığını koruyan önemli bir kitle var. Bu kitle ile birlikte sokakta çok açık ve net bir şekilde Ahmet Kaya destekçileri mevcut. Sokak röportajları da bunu gösteriyor. Ahmet Kaya için en ciddi destek lise ve üniversite öğrencilerinden geliyor. "Bizim Ergin mi" yoksa "Kaya gibi başkan mı?" sloganından bakalım hangisi tutacak. Bu arada Trabzon'da yaşayan 184 bin emekli son müjdeli bir haber gelmezse Ortahisar seçimlerinde Ahmet Kaya'nın kazanması için sosyal medyadan çağrı yapacaklar...

TEPKİLERİN ODAĞINDA EMNİYET VAR

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylar öyle gösteriyor ki daha çok gündemde kalmaya devam edecek. Herkes eteğindeki taşı döküyor, büyük bir çoğunluk ise samimiyetten uzak karnından konuşuyor. Öz eleştiri yapmaktan kaçmayalım. Fotoğrafın büyüğüne bakmak gerek. Olaylar öncesi ve sonrası ihmali olanlar da hesap vermeli. Fenerbahçe tahrik noktasında elinden geleni yaptı o başka. Ama bir el de bu planlanmış oyuna yol verdi, göz yumdu. Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat birimleri bu işin neresinde? Neden önlemler alınmadı? Neden bu kirli tezgahın failleri önceden tespit edilmedi. Sahada neden yeterli güvenlik güçleri yoktu? Bu sorgulamadan korkmamak gerek. Her defasında suçu başkasına atmakla olmuyor, herkes şapkasını önüne koymalı.

KAYNAK YOK BORÇ ÇOK

Ülke genelinde yerel seçimler sonrası en çok belediyelerin borç yükü gündeme gelecek. Kendi kaynaklarını yaratmayan belediyelerin büyük bölümü personel maaşı ödeyemez durumda. Bazı belediyeler ise seçimler öncesi yüzlerce personel alarak oy uğruna büyük bir borç batağına saplandı. Öz kaynak yaratmayan, borç üzerine borç yapan, satacak mülkü kalmayan, üretemeyen belediyelerin vay haline!

FARUK ÇELİK EN BÜYÜK GÜVENCE

AK Parti Artvin'de 9-0 hedefi koydu, son virajda vites yükseltti. Önceki gün Ardanuç'ta, dün de Yusufeli ilçesinde iftar programlarına katılan AK Parti Artvin Milletvekili, eski bakan Faruk Çelik Artvin'de AK Parti’nin en büyük kozu. Faruk Çelik yerel seçimlere büyük önem veriyor ve oldukça iddialı hazırlanıyor. Tek başına her yere yetişmeye çalışıyor. AK Parti’nin Artvin'de başarılı olması noktasında ikinci büyük kozu ise Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe.2019 yerel seçimlerinde CHP'ye karşı kaybeden Kocatepe bu kez işi sıkı tutuyor. Kocatepe büyük projelerle Artvin halkı içim umut vadediyor.

KİBİR ABİDESİ BİR BAŞKAN

AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı Artvin'de seçimleri kazanmaya yakın gözüküyor. AK Parti 2019 yerel seçimlerinde büyük bir şok yaşamış sadece 2 ilçe kazanmıştı. Genel seçimlerde ise 2 vekil hedefleyen AK Parti 1 vekil kazanmıştı. Ciddi bir oy kaybı yaşayan AK Parti Artvin'de teşkilatlar bazında hiç bir sorgulamadan geçmedi. Kimse hesap vermedi. Bu başarısızlığın göbeğinde olan AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ise istifa etmek yerine inatla göreve devam etmişti… Artvin AK Parti’de güçlü, her kesim tarafından sevilen, kibir ve egosu olmayan, toplumsal karşılığı olan bir başkan yerine mevcut başkan ile yoluna devam etme kararı aldı. Bu büyük bir risk. Allah'tan eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik var, yoksa Artvin'de AK Parti’nin işi öyle kolay değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap