SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 23.02.2024

23 Şubat 2024 Cuma - 08:00




Olaylar ve Yaşananlar | 23.02.2024





TRABZON’DA BAŞARIR MI?

Özellikle akaryakıt ve enerji fiyatlarının büyük oranda artış göstermesi toplu taşımada ücretlerin artmasına neden oldu. Bu maliyetleri emeklinin omzundan almak için Karabük Belediyesi harekete geçti. Belediye Meclisten geçirdiği bu kararla birlikte su faturalarında da emeklilere destek verilecek. Toplu taşımanın yanı sıra su faturaları da emeklilere ücretsiz olarak verilecek. Aynı uygulama Trabzon’da da hayata geçecek mi acaba? Hem iktidar kanadında hem muhalefet kanadında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının bu yönde bir projesi var mı yok mu acaba diye soruyoruz. Karabük başarmış, Trabzon neden başarmasın?

SAĞLIK HİZMETLERİ VE İLAÇLAR ÜCRETSİZ OLSUN!

Yeni yılla beraber en düşük emekli ücretinin 10 bin lira olarak belirlenmesi emeklilerin hayallerini suya düşürdü. Hal bu durumda iken emekli vatandaşlar temel sağlık hizmetlerinden yararlanmak için aylık maaşları ile ay sonunu denkleştirmek için adeta mücadele veriyor. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, emeklilerin her türlü sağlık hizmetinden, tedavi ve ilaçlar dahil olmak üzere ücretsiz bir şekilde yararlanmaları için TBMM’ye çok yerinde ve önemli bir kanun teklifinde bulundu. Tanal’ın 23 Ocak 2024 tarihinde Meclis’e sunduğu bu kanun teklifinin son durumunun ‘komisyonda’ olduğu öğrenilirken teklif sonucunun ne olacağı merak konusu… AK Partili eski bir milletvekiline bu konuyu sorduk. Yüzde yüz doğru bir teklif olduğunu belirterek “Bu mesele partilerüstü bir mesele, desteklemek gerek” şeklinde mesaj verdi.

HASAN SÜHA SARAL GERÇEĞİ

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, bilime, eğitime, düşünceye büyük önem verdiğini belirterek, seçimi kazanması halinde bu yönde çok önemli projeleri Trabzon’a kazandıracağını ve şehrin ortak akıl ve bilim ışığında yöneltileceğini ifade etti. Saral nereye gitse, nerede bir konuşma yapsa, kendisini ve projelerini tanıtsa inanılmaz ilgi görüyor. Hasan Süha Saral’ı ilk kez tanıyan partililer ve vatandaşlar adaylık tartışmasında geçen kayba isyan ederek CHP yönetimine “Madem elinizde böyle bir aday vardı, daha önceden neden açıklamadınız” şeklinde tepki gösteriyorlar.

OF’TA KİM KAZANIR?

Trabzon'un Of ilçesini 150 yıldır Saral ailesi yönetiyor. İlçe belediye başkanlığında isimler değişiklik gösterse de soyadları 'Saral' veya 'Sarıalioğlu' olarak sabit kalmaya devam ediyor. Bu durum zaman zaman ulusal basın ve sosyal medyanın da gündemine geliyor. Farklı yorumlar kafalarda soru işaretleri uyandırırken ön yargıları da tetikliyor. Bir kere şunu belirtelim ki Of’ta ister genel ister yerel seçim ne olursa olsun çok şükür tatsızlığa varan sonuçlar ortaya çıkmadı. Saral ailesinin her bir bireyi istediği partiden aday oldu ama sonuçta kazanan kardeşlik ve dostluk oldu. 31 Mart seçimleri öncesi Of’ta hem AK Parti Cumhur ittifakı cephesi hem de CHP-Yeniden Refah Partisi-Saadet Partisi muhalefet kanadında oldukça iddialı belediye başkan adaylarla yarışın içinde olacak. Of’ta seçimlerin şu aşamada favorisi yok. Başa baş, kıran kırana bir mücadele olacak. Her zamanki gibi elbette önce dostluk, kardeşlik ve sevgi kazansın diyoruz biz de.

KANCA’DAN VAZGEÇİLMİYOR!

Trabzon’da spor, siyaset ve iş camiasının önemli bir değeri olan Faruk Kanca AK Partililerin yerel yönetimlerde vazgeçemediği bir isim. AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’ın listesinde yer alan Kanca 5. dönem meclis üyeliği yapacak gibi gözüküyor. Faruk Kanca’nın adı Ortahisar Belediye Başkanlığı içinde geçiyordu. Mütevazı kişiliği, davasına olan bağlılığı, samimiyeti ile AK Parti camiasında farklı bir ilgi gören Kanca aslında hiçbir dönem makam-mevki peşinde olmadı. AK Parti’nin kuruluşundan beri yıllardır bu davanın içinde olmasına rağmen zaman zaman haksızlığa uğradı ama küsmedi kırılmadı arkasını dönmedi. Faruk Kanca siyaset kurumunun ve siyasetçinin güvenini, inandırıcılığını ve dürüstlüğünü kaybettiği, yozlaştığı bir dönemde önemli bir karakter ve model olarak öne çıkıyor.

TRABZON’DA DÜŞÜNCE DERNEĞİ

Trabzon’da “Yeni Yüzyıl Düşünce Derneği” adı altında yeni bir dernek kuruldu. Yönetim kurulu başkanlığını Dr. Hasan Akyüz’ün yaptığı derneğin yönetiminde Burhan Bekar, Berrin Erkuloğlu, Prof. Dr. Hakan Karslı, Aysen Aydın, Prof. Dr. Kadri Cemal Akyüz ve Seher Melek var. Dernek yerelden ulusala hayatımızı yakından ilgilendiren konular üzerine çalışmalar, araştırmalar ve projeler hazırlayarak ilgili birimlerle paylaşmayı ve ortak bir akıl üzerinde buluşmayı hedefliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap