SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.12.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 22.12.2020

22 Aralık 2020 Salı - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 22.12.2020





OKTAY’DAN LOJİSTİK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rize’de yapımı devam eden havalimanı ve gelecek yıl başlayacak olan İyidere Lojistik Merkezi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay açıklamasında "Rize- Artvin Havalimanı'nı hizmete açacak ve Bayburt- Gümüşhane Havalimanı ile Yozgat Havalimanı inşaatlarında ilerleme sağlayacağız. Ülkemizin denizci kimliğini ön plana çıkarmak için Rize İyidere Lojistik Limanı, Mersin Aydıncık Yat Limanı, İzmir Yenifoça Yat Limanı, Çeşme Şifne Yat Limanı, İzmir Şakran Yat Limanı ve Demre Yat Limanı çalışmalarına da önümüzdeki yıl başlayacağız” dedi.

BAYRAKTUTAN: ÖĞRETMENLER ATAMA BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a atanamayan öğretmenler için çağrıda bulundu. Yaklaşık 60 bine yakın öğretmenin atama beklediğini ve mağdur olduğunu kaydeden Bayraktutan, “Atama bekleyen binlerce öğretmenimizin sesine kulak verin. Eğitimde tasarruf olmaz Sayın Ziya Selçuk. Öğretmenlerimiz hak ettikleri 60 bin atamayı bekliyor” ifadelerini kullandı.

KORAY AYDIN’DAN BÜTÇE TEPKİSİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 2021 yılı bütçesi ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Cumhurbaşkanlığı’na ayrılan ödeneği eleştirdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Aydın şu ifadeleri kullandı: “Bağlı kuruluşlarıyla 2021 bütçesinde Cumhurbaşkanlığının harcamaları için ayrılan yıllık ödenek; 21,5 milyar TL. Günlüğü yaklaşık 59 milyon TL olan bu rakam, 25 bin asgari ücrete denk. Temennimiz 2021'de israfa son verilmesi; devlete ve millete örnek bir tasarruf sergilenmesidir.”

ARSLAN’DAN ÇAĞRI VAR

Pandemiden dolayı zor günler geçiren yerel esnafa sahip çıkılması konusunda çağrıda bulunan Fatsa Gıda Maddeleri ve Esnaf Odası Başkanı Fatih Arslan, vatandaşlara yerel esnaflardan alışveriş yapmaları çağrısında bulundu.  Başkan Fatih Arslan, pandemi sürecinde ciddi sıkıntılarla karşılaşan yerel esnafın sahiplenilmesini istedi. Yerel esnafın yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirten Arslan, “Gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür, gün yerel esnafa sahip çıkma günüdür. Özellikle normalleşme sürecine yakın bir zamanda yaşanan pandemi ve beraberinde getirilen kısıtlamalar ne yazık ki yerel esnafı zorlamaktadır” dedi.

HAMZAÇEBİ’NİN DİLEĞİ

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzeçebi, “Bugün, yaşandığı dönemde yüreğimizi dağlamış olan Maraş Katliamının yıl dönümü. İnsanlık dışı böyle bir vahşetin bir daha meydana gelmemesi ve hangi din, inanç ya da etnik kökenden olursa olsun herkesin huzur içinde yaşaması en büyük dileğimizdir” dedi.

ERDOĞAN: HİZMETE DEVAM

AK Parti Ankara Milletvekili APA Türk Grubu Başkanı Asuman Erdoğan, “Cennet vatan Türkiye'mize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz eser konusunda, hizmet konusunda, proje konusunda herkesle yarışmaya, herkesle rekabete hazırız. Adı millet olan aslında zillet durumuna düşmüş, PKK terör örgütü ile iç içe olanlara sesleniyorum: Şunu iyi bilin; 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap