SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 22.09.2021

22 Eylül 2021 Çarşamba - 09:37




Olaylar ve Yaşananlar | 22.09.2021





AYVAZOĞLU: “GÖNÜL KAPIMIZ AÇIK”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, dün vatandaş ziyaretleri kapsamında Pençe-Kaplan Operasyonu'nda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Şebelek’in baba ocağına gitti, kahraman şehidin ailesiyle bir araya geldi. Şebelek’in mezarı başında dua okuyan Ayvazoğlu, o günü Arsin’de bitirerek şöyle mesaj verdi: Arsin Fatih Mahallesi’nde günü tamamladık... Evlerine konuk olduğumuz, kapılarını da gönüllerini de ardına kadar açan kıymetli hemşehrilerim, bizim de kapımız ve gönlümüz sonuna kadar açık sizlere bilesiniz istedim…”

OYMAN: DALGA GERÇERSENİZ BEN DE

CHP Ortahisar İlçe Başkan Fatih Suat Oyman, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni daha önce gündeme gelen ‘hidrofor’ meselesi yüzünden sert sözlerle eleştirdi. Oyman, “Hidrofor meselesinde madem 40 apartmanda sıkıntı var mahalle sakinlerine ‘herhangi bir mağduriyet yaşanmaması’ gibi genel bir mesaj neden çektiniz? Sayabiliyorsanız neresi olduğunu da biliyorsunuz, prosedürün nasıl ilerleyeceğini de bilmeniz lazım diye düşünüyorum. Ayrıca bu çalışmaya geçen yıl başladınız. Biz hidrofor sıkıntısını dile getirmesek ihtiyacı seslendireceğiniz yoktu; hani mühendislik çalışması, hani ön bilgilendirme? Milletle dalga geçmeyin, dalga geçersiniz sizinle en güzel şekilde dalga geçerim” dedi.

KONAKLAR MAHALLESİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Konaklar Mahallesi… Hem öğrenci hem de turistlerin vazgeçilmez merkezi… Sirkülasyon öylesine fazla ki hızına yetişilmeyen, insan profili açısından her geçen gün dönüşen bir mahalle. Fakat, bu mahallede devam eden altyapı, yol çalışmaları bir türlü bitmek bilmedi… Neredeyse her sokağı kazıldı. Bir yaz geçti, sonbahar geldi fakat hala yollar düzeltilemedi. Onlarca araç tabiri caizse ‘köstebek yuvası’ veya ‘tarlayı’ andıran yerlerden evlerine veya iş yerlerine ulaşıyor. Vatandaş da diyor ki, “Adeta geçiş noktası haline gelen, öğrencilerin ve turistlerin yoğun olduğu, yerleşim yerlerinin arttığı bu mahallede çalışmalar neden bitmiyor?” Biz de soruyoruz: “NEDEN?”

CHP’Lİ BAK DOĞRU BULMADI

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılmadan önce CHP olarak yaptıkları önerilerin milli eğitim tarafından dikkate alınmadığını belirterek, “Eğitim öğretim yılının çok sayıda ölümlerin yaşandığı zamanda açılmasını mantıklı bulmuyorum” dedi. Bak, “Son günlerde özellikle de velilerden tarafımıza bu konuyla ilgili çok sayıda şikâyetler gelmeye başlamıştır. Özellikle bazı okullarda 30-40 kişilik sınıfların olduğu, okullarda yeterli hizmetli sayısının olmaması ile yaşanan temizlik sorunları, tam gün uygulamasıyla öğrencilerin uzun süre bir arada kalması teması ve vakaları artırdığı gibi birçok sorunları bizlere iletmişlerdir. Yine de çok geç kalmış olmadan eğitimin aksamaması ve çocuklarımızın sağlığı için gerekli bulduğumuz tedbirlerin alınmasını diliyorum” diye konuştu.

HAYIRLI OLSUN

Resmî Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Adana-Aladağ Kaymakamı iken Hopa Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Gürkan Üçüncü ilçedeki görevine başladı. Kaymakam Üçüncü’nün göreve başlaması nedeniyle hayırlı olsun ziyaretleri aralıksız devam ederken, Hopa’nın yeni kaymakamı ilçe ilgili, bölgenin önde gelenlerinden brifing almaya başladı… Biz de Karadeniz Gazetesi olarak Hopa’nın kaymakamı Gürkan Üçüncü’ye başarılar diliyor, atamanın ilçeye hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap