SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2021

22 Temmuz 2021 Perşembe - 08:15




Olaylar ve Yaşananlar | 22.07.2021





KAYA’NIN VEFASI

CHP Trabzon Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ahmet Kaya, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; birliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği huzurlu, sağlıklı ve mutlu bayramlar dileğinde bulundu, “Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi; Başbakan Bülent Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı ve KKTC ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başta olmak üzere harekatı planlayan tüm devlet adamlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” paylaşımında bulundu.

ALTUNBAŞ’TAN MESAJ

AK Parti Trabzon Ortahisar eski ilçe başkanı Temel Altunbaş vefalı bir siyasetçidir. Kendisine yapılan vefasızlıkları da yüreğine gömen bir isim olarak dik durup dik yürüyen bir isim olarak partisi ile olan gönül bağını sürdürüyor. Başkanlığı bıraktıktan sonra kendi işinin patronu olan bir Mülkiyeli Altunbaş,  bayramda da sevdiklerini unutmayarak, “Mübarek KURBAN BAYRAMINIZI en kalbi duygularımla tebrik ediyor, sevdiklerinizle birlikte sağlık ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum” paylaşımında bulundu.

BIÇAKÇIOĞLU SORUYOR

Trabzon’un Beşikdüzü eski Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu Rize’de yaşanan selin ardından yaptığı hatırlatmada, “Değerli Beşikdüzü’ler, Rize ilinde meydana gelen sel felaketi sebebiyle ilçemizde de belirli aralıklarla sel felaketlerini yaşadığımızı hatırlatmak isterim. Bunlardan  sonuncusu ise 21 Eylül 2016 tarihte olmuştu. Böylesi felaketleri bir daha yaşamamak için bazı yatırımların DSİ tarafından acilen yapılması gerektiğinin kararını almıştık.
Ve ilçemizdeki sele sebep olan beş adet derenin üzerine her birine ikişer olmak üzere on adet tersip bendi yapılmasını ayrıca iki dere güzergahınında değiştirilmesini yatırıma aldırdık. Hudela - Çavuşlu Tümen ve Takazlı Dereleri üzerine birer adet tersip bendini inşa ettirdik. Gürhan Yardım Okulunun üstüne Nefsişarlı deresi üzerinde yapılacak olan bend ile diğer yapılacaklar kamulaştırma ve imar planlarının mahkemeye verilmesi nedeniyle yapılamadı. Belediye Başkanlığımın son gününe kadar bunlarla uğraştım. Yapılan ilk dört bendin kamulaştırması iş bittikten sonra yapılmıştır. Yer sahiplerine gösterdiği anlayış için bir kez daha teşekkür ediyorum. İhaleleri yapılmış olan bu bentlerin bir an önce yapılması sağlanmalıdır. DSİ tarafından imar planına işlenen Takazlı Deresinin güzergahı mahkeme kararı olmasına rağmen benden sonra gelen yönetimce değiştirilmiştir. Ayrıca Hüdela Deresinin güzergahı daha önceki selden sonra üç defa doksan derecelik açı yapılarak  inşa edilmişti. Bununda doğrudan denize akması için DSİ tarafından çizilen yeni güzergahı imar planına tarafımdan işlenmiştir. Şimdiki başkan bunuda değiştirmek istemiş fakat DSİ kabul etmemiştir.

Üzülerek belirtmeliyim ki benden sonra bu yatırımlarla ilgilenilmediği için durmuştur. Birilerinin bu işleri takip etmesi gerekmiyor mu? Yoksa seller bizim kaderimiz diyerek beklemek mi gerekiyor” ifadelerini dile getirdi.

ORDU SORUYOR

Açıldığından bugüne uçuş rekorları kıran Ordu Giresun (OGU) Havaalanındaki uçak sefer sayılarının düşürülmesi, yurt dışı ve yurt içindeki (İzmir-Adana-Antalya) uçuşlarının kaldırılması Ordu ve Giresun’daki STK’lar tarafından tepkiyle karşılandı. STK temsilcileri isteklerini şu şekilde dile getirdi: “Biz yıllarca havaalanı hasreti çektik. Şimdi havalimanı açıldı anacak seferler başka komşu illere kaydırıldı. Bunu Kabul etmiyoruz. Serelerimiz tekrar koyulsun. Büyüm mağduriyet yaşıyoruz. Eğer seferler geri konmayacaksa bu havaalanı kapatılmalı. Yetkililer, her iki ilin çağrısını görmeli mağduriyetimizi gidermeli.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap