SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 22.06.2019

22 Haziran 2019 Cumartesi - 09:07




Olaylar ve Yaşananlar | 22.06.2019





AKÇAABATIN VE KARAYOLLARI

Dün gazetemizin telefonları susmadı. Arayan okurlarımız Trabzon’un Akçaabat ilçesi sahilinin yok edileceğini ısrarla dile getirdiler. Deniz doldurulacak, sahil darmadağın edilecek, güzelim ilçenin denizle arasına set çekilecek şeklinde okurların söylemleri oldu.

Okurlar, “Akçaabat sahil geçişi için Karayolları projeyi hazırladı. Müteahhit firma ile proje üzerinde çalışmalar yapıldı. Karayollarının Akçaabat sahil geçişi için hazırladığı projeyi hayata geçirmek için fırsat kolladığını herkes biliyor. Genel Müdürlükte bu anlamda hazırlanan projeyi destekliyor, bakanlığın oluruna sunmak için fırsat kollanıyor yönünde iddialar var. Karayolları ne yapmak istiyor anlamış değiliz. Bir sahilin yok olmasına bu kadar seyirci kalınmaz ve fırsat tanınmaz. Millet karayolları ile müteahhittin projeyi birlikte yürüttüğünü her köşede seslendiriyor. Milletin etkisi ve tepkisi ölçülüyor, tartışmaların soğuması halinde projeyi uygulayacak Akçaabat’ımızın sahilini yok edecekler. Sizlerin araçlığı ile Akçaabat sahilinin yok olmaması için herkesi duyarlı olmasını istiyoruz” sözleri ile çağrıda bulundular.




RİZE LİMANI

Rize’nin önde gelen ailelerinden olan Çillioğlu ailesinin himayesinde bulunan Rize limanı kente her anlamda hayat vermeye devam ediyor. Rize’ye Ali Baba Çillioğlu’nun spordan yatırıma kadar olan hizmette damgasını vurduğunu bilmeyen yoktur, oğlu Asım Çillioğlu önderliğinde Rize Limanının bugüne kadar kente kattığı artının yanı sıra yapılan yatırımlarla da parmakla gösterilir konuma geldi.




Rize’ye hizmet adına bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Çillioğlu ailesinin kentin gelişmesine, büyümesine koyduğu katkılarda takdirle karşılanmakta. Denizle iç içe büyüyen ve dedesinin adını taşıyan Asım Çillioğlu’nun yıllar önce, “Rize’nin ve bölgenin kalkınması, GAP ve DAP’ın yeşermesi, Rize Limanı’nın gelişmesi ile olacaktır. GAP’ta teorik kapasitesi, yıllık 70 milyon ton olarak hesaplanmaktadır.  Eğer Rize Limanı gelişiyor ise, GAP ve DAP artık tam anlamı ile üretmeye başlamış demektir” sözleri bugün hala önemsenmekte ve geçerliliğini korumakta.

ŞAN, DİSK YÖNETİMİNDE

Rize’de uzun yıllardır gazetecilik mesleğini zikzak yapmadan yerine getiren Ömer Şan DİSK’in Ankara’nın Çankaya şu yönetiminde yer aldı.  Tek liste ile gidilen seçimlerde Çankaya Şube Başkanlığına Metin Çalışkan seçilirken; yönetiminde ise "Semiha Yazıcı, Aynur Yıldız, Saadet Arslan, Mehmet Yağmur, Oktay Küpeli ile Ömer Şan" yer aldı.




ÇAMBAŞI BELGE BEKLİYOR

Karadeniz Bölgesi’nin turizm cazibe merkezlerinden biri olan Çambaşı Yaylası’nın yatırım ve hizmet kalitesinin artırılarak turizmin kalitesinin geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Son yıllarda yaylada gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte bölgede iki adet günübirlik tesis, iki adet ticaret tesisi, sağlık tesisi ve idari bina, buz pisti, konuk evi ile telesiyej hatları yapılmıştı. Son olarak yatırım anlamında bir adım daha ileriye gidilerek Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm yatırım belgesi başvurusunda bulunuldu. Şimdi gözler Kültür ve Turizm Bakanlığında.




ÖZEL ÖĞRENCİLERE MEZUNİYET

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında hem örgünde hem de Özel Eğitimdeki 12. Sınıf öğrencilerine güzel bir mezuniyet töreni düzenledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ve "TVİT(Trabzon Vakfıkebirli İş Adamları Topluluğu) " grubunun temsilcilerinin katılımı ve velilerinde özel ilgileri ile öğrenciler gerçek hayata uğurlandılar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap